hmmm. bo ja mam inny problem. diete stosuje już 3 dzień. daje rade. 0 słodyczy, 0 napojów słodkich gazowanych, 0 tłuszczu. Tylko ze ja nie mam z kim o tym porozmawiac. Tato twierdzi ze jestem głupia mój chłopak uwaza ze jestem idealna moja siostra tez sie odchudza ale jej to nie idzie nie chce o tym gadac. Mam 17 lat. 169. 58 kg. :( czuje sie grubo. potrzebuje wsparcia. Żeby ktoś sie zainteresował. Pogratulował. Odrobinki zinteresowania mi potrzeba... :( prosze o pomoc...
witam Cię... nie czuję się jakąś specjalistką... ale 58 kg przy Twoim wzroście to jest idealna waga (tak naprawdę zbliżająca się do dolnej granicy BMI) i moim skromnym zdaniem żadna dieta nie jest Ci potrzebna (a za moment będzie wręcz nie wskazana).
nie używałabym ostrych słów o głupocie... ale uważam, że powinnaś przemyśleć decyzję o prowadzeniu diety.
Popieram Loeane, masz odpowiednią wagę do swojego wzrostu. Jeśli nie podoba Ci się Twoje ciało, to może po prostu tkankę tłuszczową zamień na mięśnie. Zacznij dużo ćwiczyć, a zobaczysz jak w krótkim czasie Twoje ciało zacznie przybierać ładne kształty. ;)
Ważne, żebyś Ty czuła się dobrze sama ze sobą, to fakt, ale przemyśl 3 razy decyzję o diecie. Zgadzam się z przedmówczyniami- sądząc po wadze i wzroście jest idealnie...
Jeśli uważasz, że chciałabyś jednak coś koniecznie zmienić to polecam ćwiczenia , bo naprawdę dużo dają, ciało inaczej wygląda, czujesz się lepiej itd.
Może efekty będą zadowalające bez diety? Mam taką nadzieję
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 16:10
xxxmajkaxxx91, coóż ci mogę powiedzieć dziewczyny juz wszystko ci napisały, owszem dla zdrowotności ogranicz słodycze, napoje gazowane ale rzadnej diety jedynie ćwiczenia na sylwetkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum