Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomóżcie, błagam!
Autor Wiadomość
oleksy15 
Nieśmiałek

Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 20:11   Pomóżcie, błagam!

Mam 15 lat ważę prawie 80-85 kg. Mam 160-165 cm wzrostu i mam problem z nadwagą i to duży i nie wiem co robić. Nie wiem jaką dietę stosować itp. próbuje robić brzuszki, biegam, kopie piłkę. Jednak mam pewien problem i o tym chcę napisać otóż niestety lubię dużo pojeść i tak jem dużo, dojadam nie raz w nocy oraz u wujka który zawsze coś ugotuje jak do niego przyjdę, nie raz bywam u niego i mówię że jadł nie będę ale on i tak mi daje talerz zupy. Od razu dodam że choruję na jeden z rodzajów padaczki co ogranicza się do tego że muszę niejako jeść bo gdy byłem głodny a nie jadłem to miałem niewielkie ataki. Biorę na tą chorobę leki. Proszę o pomoc

buziaki444 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 20:16   

oleksy15 witaj na Forum :-D
uwazam ze troche trudno jest cos doradzic ze wzgledu na twoja chorobe.... nie bede nic proponowac zeby Ci nie zaszkodzic, ale uwazam ze odstawienie slodyczy, nie jedzenie smazonego i tlustego, nie picie napoi gazowanych to juz bedzie duzo jak na poczatek :-D

a nie myslales zeby wybrac sie do dietetyka? napewno ulozy Ci diete z uwzglednieniem Twojego stanu zdrowia i odbedzie sie to bez ryzyka...
a jak zaczniesz eksperymentowac to mozesz sobie wiekszych klopotow narobic... ale to tylko moje zdanie
ale zrezygnuj z tego co napisalam wyzej, to napewno uda Ci sie troche schudnac :-D
inapewno Ci nie zaszkodzi :-D
i w miare mozliwosci nie podjadaj a ostatni posilek zjedz 3 godz przed snem ale zeby ta kolacja byla "lekka'
trzymam kciuki :-D

oleksy15 
Nieśmiałek

Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 20:47   

Dzięki, będą w szpitalu myślałem że będę miał spotkanie z dietetykiem a tu nici i tego nie rozumiałem

Ale jednak muszę poprosić o rady: Co jeść przede wszystkim w niedziele gdy na obiad u mnie w domu jest dwa dania? Bo to jest mój problem i to największy

buziaki444 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 20:57   

moze popros mame zeby nie zabielala zupy smietana albo niech Ci odlewa do miseczki Twoja porcje a dopiero potem dodaje smietane... a co do drugiego dania to nakladaj polowe tego co zwykle, albo chociaz 2/3... i troche wiecej pocwicz tego dnia... a po posilku pij zielona herbate, zapobiega odkladaniu sie tluszczu z jedzenia :-D

oleksy15 
Nieśmiałek

Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 21:11   

dzięki za radę

a od razu żeby nie pisać w innym dziale, jakie ćwiczenia możecie mi polecić?
Ostatnio zmieniony przez oleksy15 Sob 16 Sie, 2008 21:26, w całości zmieniany 1 raz  

buziaki444 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 21:26   

i pamietaj aby jesc bardzo powoli, wtedy szybciej wychwycisz kiedy bedziesz juz najedzony :-D
trzymam kciuki :thumbsup:

Odpowiedz do tematu