Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 22:50 Musze schudnąć 11kg
Hejka Wszystkim! Mam 16 lat i sporą nadwagę... Przy 170 cm waże 65 kg... Wiem to bardzo dużo... Wiele razy podejmowałam próby odchudzania ale to nie pomagało Troszkę schudłam ale potem znów przybierałam... Mam już tego dosyć... Proszę wszystkich o motywacje i jakieś ćwiczonka POzdrawiam :-D
Ostatnio zmieniony przez mila92 Pią 08 Sie, 2008 10:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 124 Skąd: Żywiec/ Kraków
Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 08:24
Nie masz nadwagi. Tym bardziej sporej. Twoje BMI wynosi 22.49, czyli waga jest w normie.
Co wcale też nie oznacza że ciało jest idealne Jeśli czujesz się źle to po prostu zwiększ ilość ruchu, wypróbuj serię ćwiczeń 8 minutes (wpisz na www.youtube.com) czy inne, lub też postaraj się znaleźć sport który sprawia Ci przyjemność(pływanie? długie spacery z psem? bieganie? rower? skakanka?)
Co do diety- maksymalnie (prawie do zera) ogranicz słodycze i słodkie napoje, (a także wszelkie świństwo typu fastfoody, chipsy itd) a inne węglowodany ogranicz o połowę i to najlepiej takie pełnowartościowe. Więcej chudego białka i warzywa do woli. Nie podjadaj i objadaj się na wieczór. Pij mnóstwo wody mineralnej, herbatę czerwoną,zieloną(bez cukru!) ziołowe....Ale nie wolno się głodzić! Wszystko w granicach zdrowego rozsądku. I najważniejsze- znajdź sobie silną motywację a gwarantuję Ci, że będą sukcesy
Powodzenia :)
Siedzę i zastanawiam się...co robi pozostałe 6 cudów świata :)
.
.
.
mila92 ja tez trzymam za ciebie kciuki. Tylko nie przesadzaj, nie masz dużo do zrzucenia, więc nie ma się co za bardzo męczyć, żeby potem nie robić głupstw. Posłuchaj rad libelle i po prostu patrz co jesz i ruszaj się więcej, a wtedy schudniesz bez większych wyrzeczeń.
Dziękuje Wam wszystkim!!! Czuje że z Waszym wsparciem może mi się udać :-D Ale lepiej nie zapeszać A mam pytanko jak zrobić i zapisać taki suwaczek ??
Ja lece biegać dziś 1 dzień Papa
PAPA
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 11:24
Dziewczyny moje kochane:
Suwaczek znajdziecie w dziale Zanim zaczniesz korzystać z forum albo http://www.diety.pl/topic...-wagi-vt308.htm
Po drugie poroszę nie piszcie posta pod postem bo to jest niezgodne z netykietą forum-jak coś się wam przypomni korzystajcie z funkcji Edytuj w prawym górnym rogu
mila92, nie podoba mi się to co piszesz!Tak nie można! `mam sporą nadwagę` Oszalałaś! Tu są dziewczyny, które są od Ciebie niższe i marzą o Twojej wadze! Z takim podejściem zapędzisz się do anoreksji. Nie wpakuj się w to bagno!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum