Generalnie chodzi mi o to zeby zmienic moj sposob odrzywiania..chętnie stracilabym tez jakies 7-8 kg. tylko nie bardzo wiem jak to zrobic. jesli chodzi o staly sposob odzywiania to mam dwa pomysly. dieta sródziemnomorska albo dieta montignaca, nie wiem ktora wybrac... najpilniejsze jednak jest wybranie takiej diety na spalenie tych kilogramow. zastanawialam sie nad 1000 kcal, ale ile ja mozna stosowac? wiem tez ze napiszecie mi sport, tylko ze ja niestety w tej kwestii mam ograniczone mozliwosci... staram sie duzo chodzic, musze popracowac nad porannym bieganiem (nie chce mi sie ;) ) basen odpada bo boje sie wody/ nie umiem plywac. dzieki za pomoc;)
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 20:18
Nordin napisz ile ważysz i mierzysz a wtedy będzie łatwiej ci coś doradzić , przeczytałam twoje posty piszesz w nich ze chcesz schudnąć ok, 8kg, i nic pozatym , jesteś młodą osóbką i nie każda dieta będzie odpowiednia dla ciebie , dlatego trochę więcej szczegółow podaj
pozdrawiam
Wysłany: Nie 29 Lip, 2007 12:17
Nordin wydaje mi się że twoja waga dla twojego wieku i w stosunku do wzrostu jest odpowiednia , tym bardziej ze jestes w takim wieku gdzie jeszcze rosniesz ,, niewiem jaka masz figurę ale być może jesli masz troszkę brzuszka wystarczyłoby poćwiczyć brzuszki czy inne ćwiczenia w zalezności od tego w jakim miejcu uważasz że masz za dużo ciałka , pozdrawiam :-D
nie moge ćwiczyć ze względu na moją wadę wzroku..po prostu mi nie wolno. a jestem typową gruszką. jak tyję, to właśnie w dolnych partiach. ja po prostu chce mniej jeść..bo jem za duzo i niedbale. nie wiem czy uda sie 1000 Kcal zachowac ale bede sie starala. chetnie bym cwiczyla ale nie chce sobie zaszkodzic. brzuszki, sklony i wszystkie tego typu cwiczenia odpadaja, cwiczenia mocno wysilkowe tez.
Wysłany: Pon 30 Lip, 2007 10:21
nordin na poczatek postaraj się zmienic nawyki żywieniowe , zrezygnuj ze słodyczy , chipsów itp, mniej tłuszczy , chleb zwykły zastąp ciemnym , jak jesteś bardzo głodna to chrup marchewki ogórki zielone , wprowadż więcej warzyw , mięsko gotowane , całkowicie wyeliminuj słodkie i gazowane napoje zastąp wodą niegazowaną a dla poprawienia smaku dodaj plasterki cytryny , życzę powodzenia i pisz jak ci idzie :-D
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 1457
Wysłany: Pon 30 Lip, 2007 12:49
becia napisał/a:
nordin na poczatek postaraj się zmienic nawyki żywieniowe , zrezygnuj ze słodyczy , chipsów itp, mniej tłuszczy , chleb zwykły zastąp ciemnym , jak jesteś bardzo głodna to chrup marchewki ogórki zielone , wprowadż więcej warzyw , mięsko gotowane , całkowicie wyeliminuj słodkie i gazowane napoje zastąp wodą niegazowaną a dla poprawienia smaku dodaj plasterki cytryny , życzę powodzenia i pisz jak ci idzie :-D
Dodam jeszcze tylko, ze zawsze jedz sniadanie, obiad, zrezygnuj z kolacji. Pij duzo wody, nie jedz po 18.
Uwierz mi, ze to jest najlepsza dieta pod sloncem I na niej schudniesz!
Nordin? Śliczny nick:) Po arabsku oznacza "światło wiary" (nor=światło, din=wiara). Ja tez mam wade wzroku, a co, wtedy nie mozna cwiczyc :|?
dziękuję, moj nick jest bardziej związany z moja milością do Szwecji:) co do cwiczen, ja przy mojej wadzie wzroku nie moge, a ty nie wiem..okulista mowi takie rzeczy
dziewczyny- dzisiaj na sniadanko zjadlam 4 kromeczki chrupkiego pieczywa rzodkiewke i ogorka obiad zupa mamusi. wczesniej kawa, slodka boleczka i nektarynka. nie jesc kolacji..O z tym sobie chyba nie poradze a czemu nie jesc po 18, ja czytalam zeby jesc nmajpozniej do 3 godzin przed snem.
noo a potem zjablam jeszcze papryke zapiekana w piekarniku, no dobra miala troche niedozwolonych dodatkow, ale idzie mi coraz lepiej. juz nie moge doczekac sie mojego sniadania jutrzejszego (platki z jogurtem albo kefirem)
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 07:55
no i super Nordin , nie musisz od razu rezygnować ze wszystkiego , ważne że zwracasz uwagę na to co i ile jesz , trzymaj tak dalej i nie zapominaj o piciu niegazowanej wody
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 1457
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 12:26
Wiem, ja tez tak slyszalam, ze 3h przed snem. Jednak wychodze z zalozenia, ze juz po 18 nie trzeba jesc - tylko pic - herbatki i wode U mnie sie sprawdza
Co do slodkiej buleczki - mysle, ze na poczatku diety nie musisz z niej rezygnowac. Wazne zeby malymi krokami zaczac sie kontrolowac. Ja na poczatku diety po sniadaniu jadlam drozdzowke np. Po to, zeby mnie nie ciagnelo do slodkiego w ciagu dnia. Pomagalo. I pozniej malymi krokami rezygnowalam ze slodkiego itd..
dzisiaj na sniadanie platki z jogurtem. na sama nie wiem chyba to obiad ale byla salateczka z pomidorem ogorkiem cebula i 3 chrupkie pieczywka z serem i kawa. no. zobaczymy co dalej. pije wode, pije
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum