Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
dieta na płatkach
Autor Wiadomość
P@trycja
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 06 Cze, 2007 10:57   dieta na płatkach

hmm dawno tu naie zagladalam ale nie zmienia to faktu ze kg u mnei jak byly tak sa . a wiec mam wazne opytanie za 2 tygodnie sa wakacje i do tego czasu musze cos zrobic ( chociaz nie wiem jak to zrobie w tak krotkim czasie ) a wiec planowalalm byc przez te dwa tygodnei na samych platkach nestle tzn tylko rano miska płatków z mlekiem a pozniej caly dzien na samej wodzie no ewentualnei jabłko jakies . mam pytanie czy to by cos dalo i ile bym tkak schudla mniej wiecej przez 2 tyg ( bylabym szczescliwa z glupich 5 kg ) . prosze o odpowiedz . pozdrowionka dla wszystkich ;-) odchudzaczek

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 06 Cze, 2007 18:07   

dwa tygodnie na płatkach i wodzie? czy ja dobrze zrozumiałam? Dziewczyno zastanów się co ty chcesz zrobić ?
Ile ty wogule teraz wazysz i jaki masz wzrost?

jasmine 
Dietowa szycha

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sro 06 Cze, 2007 22:23   

P@trycja, prosze o chwilke zastanowienia. Jesli bedziesz jadla tylko sniadanie to wcale Ci waga za szybko nie ruszy, bo SPOWOLNISZ METABOLIZM! Jesli zoladek nie bedzie mial co trawic, to wolniej bedziesz spalac kalorie, a to rowna sie z WOLNYM chudnieciem.

Ponadto, doprowadzisz organizm do anemii, zaczna Ci wypadac wlosy.. Beda sie lamac paznokcie.

Nie wspominajac o tym, ze bedziesz oslabiona, spiaca i na pewno bedziesz miala zawroty glowy.

Takie odchudzanie nie da Ci dobrych efektow. Widze same minusy.

A. I to co schudniesz, momentalnie przytyjesz. Bo tak zrzucone kilogramy wroca jak bumerang.

Prosze, przemysl to.. Trzymam kciuki za dobra decyzje ;-)

jaszczurka 
Przyjaciel Forum
nieco spasiona ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 07 Cze, 2007 07:29   

P@trycja, nie mozna tak robic :-/ po takich dietach "cud" dopiero zaczynaja sie problemy ........ efekt jojo , kolejna nieprzemyslana dieta - byle szybciej - znow jojo - waga juz wyzsza od poczatkowej i tak w kolko .

Efektem jest maksymalnie rozregulowny organizm , w ktorym zaczynaja szwankowac rozne rzeczy.

Nie życzę Ci tego , naprawde

pozdr

[/url]

sabina 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw 07 Cze, 2007 10:56   

Cytat:
mam pytanie czy to by cos dalo

całkowite wyczerpanie organizmu a poza tym to chyba nie da sie wytrzymać cały dzień na wodzie

...Musze to przetrwać, przeczeka, przeczekać trzeba mi ...

bartekd 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sob 09 Cze, 2007 10:12   

To absolutnie zły pomysł. Mleko - będziesz spożywać bardzo dużo białka zwierzęcego w stosunku do innych produktów. To jest w świecie Zachodu przyczyną wielu chorób. Nadmiar białka jest szkodliwy. Płatki - często z kiepskiej, niezdrowej mąki i z chemicznymi dodatkami (jak trujący benzoesan sodu).

W ten sposób może stracisz kilogramy, ale kosztem zdrowia.

Moja propozycja: zastosuj dietę zgodną z grupą krwi oraz dietę rozdzielną. Odrzucenie kilku niezdrowych produktów może dać bardzo dobre rezultaty w krótkim czasie. Prawdiłowe łączenie produktów poprawi przemiane materii, trawienie. Nie musisz się przy tym głodzić - jesz tyle, na ile masz ochotę.

Znam kobietę, która ma grupę 0, a więc mleko jest dla niej bardzo szkodliwe. Po jego odstawieniu schudła, jak mówi, 5 kilogramów w ciągu kilku tygodni. To jest niesamowity sposób trwałego zrzucenia zbędnych kilogramów.

Pamiętaj - nic na siłę. Przy zdrowym odżywianiu organizm sam wróci do swojej NATURALNEJ wagi. Ale ta naturalna waga to nie koniecznie ta, którą lansuje telewizja i koleżanki-anorektyczki ;-) )

jaszczurka 
Przyjaciel Forum
nieco spasiona ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 11 Cze, 2007 07:40   

bartekd, bardzo ciekawe jest to co piszesz , musze sie przypatrzyć tym dietom :hmmm:

[/url]

chatton_atomic 
Zawzięty dietowicz
Oqbel chadduk :*

Wysłany: Pon 11 Cze, 2007 13:22   

Zastosuj diete rozdzielną tak jak mowi powyżej kolega (nie łacz tluszczu z węglowodanami) i nie jedz po 19, wystarczy. naprawde nie ma sie co glodzic.

Odpowiedz do tematu