hmm dawno tu naie zagladalam ale nie zmienia to faktu ze kg u mnei jak byly tak sa . a wiec mam wazne opytanie za 2 tygodnie sa wakacje i do tego czasu musze cos zrobic ( chociaz nie wiem jak to zrobie w tak krotkim czasie ) a wiec planowalalm byc przez te dwa tygodnei na samych platkach nestle tzn tylko rano miska płatków z mlekiem a pozniej caly dzien na samej wodzie no ewentualnei jabłko jakies . mam pytanie czy to by cos dalo i ile bym tkak schudla mniej wiecej przez 2 tyg ( bylabym szczescliwa z glupich 5 kg ) . prosze o odpowiedz . pozdrowionka dla wszystkich odchudzaczek
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Sro 06 Cze, 2007 18:07
dwa tygodnie na płatkach i wodzie? czy ja dobrze zrozumiałam? Dziewczyno zastanów się co ty chcesz zrobić ?
Ile ty wogule teraz wazysz i jaki masz wzrost?
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 1457
Wysłany: Sro 06 Cze, 2007 22:23
P@trycja, prosze o chwilke zastanowienia. Jesli bedziesz jadla tylko sniadanie to wcale Ci waga za szybko nie ruszy, bo SPOWOLNISZ METABOLIZM! Jesli zoladek nie bedzie mial co trawic, to wolniej bedziesz spalac kalorie, a to rowna sie z WOLNYM chudnieciem.
Ponadto, doprowadzisz organizm do anemii, zaczna Ci wypadac wlosy.. Beda sie lamac paznokcie.
Nie wspominajac o tym, ze bedziesz oslabiona, spiaca i na pewno bedziesz miala zawroty glowy.
Takie odchudzanie nie da Ci dobrych efektow. Widze same minusy.
A. I to co schudniesz, momentalnie przytyjesz. Bo tak zrzucone kilogramy wroca jak bumerang.
Prosze, przemysl to.. Trzymam kciuki za dobra decyzje
P@trycja, nie mozna tak robic po takich dietach "cud" dopiero zaczynaja sie problemy ........ efekt jojo , kolejna nieprzemyslana dieta - byle szybciej - znow jojo - waga juz wyzsza od poczatkowej i tak w kolko .
Efektem jest maksymalnie rozregulowny organizm , w ktorym zaczynaja szwankowac rozne rzeczy.
To absolutnie zły pomysł. Mleko - będziesz spożywać bardzo dużo białka zwierzęcego w stosunku do innych produktów. To jest w świecie Zachodu przyczyną wielu chorób. Nadmiar białka jest szkodliwy. Płatki - często z kiepskiej, niezdrowej mąki i z chemicznymi dodatkami (jak trujący benzoesan sodu).
W ten sposób może stracisz kilogramy, ale kosztem zdrowia.
Moja propozycja: zastosuj dietę zgodną z grupą krwi oraz dietę rozdzielną. Odrzucenie kilku niezdrowych produktów może dać bardzo dobre rezultaty w krótkim czasie. Prawdiłowe łączenie produktów poprawi przemiane materii, trawienie. Nie musisz się przy tym głodzić - jesz tyle, na ile masz ochotę.
Znam kobietę, która ma grupę 0, a więc mleko jest dla niej bardzo szkodliwe. Po jego odstawieniu schudła, jak mówi, 5 kilogramów w ciągu kilku tygodni. To jest niesamowity sposób trwałego zrzucenia zbędnych kilogramów.
Pamiętaj - nic na siłę. Przy zdrowym odżywianiu organizm sam wróci do swojej NATURALNEJ wagi. Ale ta naturalna waga to nie koniecznie ta, którą lansuje telewizja i koleżanki-anorektyczki )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum