Cześć wszystkim. Mam na imię Marcin, mam 23 lata i jestem z Chorzowa. Jestem tutaj z wiadomego powodu mam 185cm wzrostu i ważę 90kg. W czerwcu się żenię i wypadałoby trochę schudnąć. Moją główną bolączką jest brzuch, nie widać po mnie że jestem jakoś specjalnie gruby, jedynie brzuszek mam "powiększony" :P
Chciałbym żebyście mi pomogli, poradzili jakie diety stosować, co jeść, jak ćwiczyć itd. Opiszę trochę swoje codzinnie życie to może będzie łatwiej coś poradzić.
Pracuję w centrum handlowym więc nie ma mnie w domu od 9 do 21 na wieczór. Przed pracą nic nie jem bo jestem leniuch i jak wstaję to starczy czasu na toaletę poranną i ubranie, potem trzeba śmigać do pracy. W pracy rano zawsze jem jogurt owocowy z różnymi płatkami + pomarańcza lub banan i na tym kończę śniadanie. Potem na obiad zazwyczaj jakieś kanapki z szynką czy serem. Pod wieczór też jakąś kanapkę zjem a po powrocie do domu jem ciepły posiłek, np. kasza z sosem, czy ryż z kawałkami gotowanego kurczaka. Piję wodę gazowaną lub niegazowaną smakową, zwykłem wody nie cierpię bo smakuje jak woda z kranu. Po posiłku siadam na rowerek i w 10min staram się jak najwięcej przejechać po czym robię 6 weidera, prysznic i spać.
Tak zazwyczaj wygląda mój normalny dzień. Dodam, że ostatnio postarałem się do pracy o małą kuchenkę na prąd z jednym palnikiem wiec już mam większe możliwości.
Ćwiczę tak już od prawie 2 tygodni i nawet o 0,1kg waga mi nie spadła dlatego piszę tutaj o porady bo nie chcę się katować bezcelowo.
Pomogła: 13 razy Wiek: 33 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 15365 Skąd: rodem z piekła;)
Wysłany: Czw 20 Sty, 2011 12:13
Kermit Żaba, wiesz jak dla mnie to wszystko ok ale jakoś nie widzę u Ciebie owoców i warzyw-może włącz trochę ich do swoich posiłków i wtedy waga ruszy.
Kanapki mam nadzieję jadasz z ciemnego pieczywa?
Kermit Żaba, witaj na forum
ogólnie jest oki
tylko
kanapeczki z ciemnego pieczywa
woda niegazowana i niesmakowa jak nie lubisz wciśnij sobie cytrynkę
ostatni posiłek jakieś 3-4 godziny przed snem
posiłki mniejsze porcje a częściej by 5 posiłków było
warzywa i owoce dorzuć
ograniczyc słodycze
rowerka 10 minut to mało po 20 minutach jazdy schodzi sama woda
więc by tłuszczyku poszło coś to trzeba dłużej pedałować
piszesz że chodzi głównie o brzuszek
6 weidera oki nawet bardzo
ja by7m dorzuciła 8 Minute Abs
działa sprawdziłam na sobie ale trzeba wytrwale systematycznie ćwiczyć
http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
ogólnie polecam serię 8 minute
Kermit Żaba napisał/a:
Ćwiczę tak już od prawie 2 tygodni i nawet o 0,1kg waga
cierpliwości to tak od razu nic nie działa
trzymam kciuki za walkę z brzuszkiem
Kanapki jem zwykłe, teraz już wiem, że ma być ciemne ale jak wybrać te dobre? Jest wiele chlebów, które są robione na konserwantach i mają ważność po kilka miesięcy?
Jakie warzywa i owoce najlepiej zaspokajają głód?
Słodyczy nie jem prawie wcale. W 2 tygodnie zjadłem pół princessy bo już tak na mnie patrzyła i mówiła do mnie "zjedz mnie proooooooszeeeee" :P
Co do ćwiczeń to ciężko będzie coś dołożyć bo jak kończę pracę o 21, w domu jestem koło 21.30, zjem, chwilę odpocznę po pracy i już jest grubo po 22 i kończąc ćwiczenia jest już po 23.
Co do rowerka to może faktycznie więcej pojeżdżę bo te 10min coraz łatwiej idzie.
Powiem jeszcze coś co może mieć znaczenie. Kiedyś trenowałem pływanie zawodowo i moja figura była taka typowo pływacka. Jadłem sporo no ale było mi to potrzebne do treningów (5h dziennie). Przestałem bo prawa komora serca jest przerośnięta co powodowało wysokie ciśnienie itd. Jedynie jedzenie zostało no i z 75kg wskoczyłem na 90.
Myślałem też czy nie dobrze byłoby kupić ciężarki i ćwiczyć ręce? Czy to coś daje?
widzę, że nikt nie jest w stanie mi pomóc... wiem, że nie pisze się postu pod postem ale chciałbym uzyskać jakąkolwiek pomoc, może w złym dziale pytam w takim razie proszę moderatora o przeniesienie tematu i powiadomienie mnie na pw gdzie został przeniesiony. Zależy mi na tym...
eraz już wiem, że ma być ciemne ale jak wybrać te dobre? Jest wiele chlebów, które są robione na konserwantach i mają ważność po kilka miesięcy?
no i tu ciężko coś doradzić bo nie wiadomo co masz w piekarniach
patrz tak
chlebek ciemny, żytni pełnoziarnisty
i żadnych pakowanych z terminem np.2 tygodniowym
kupuj świeży chlebek w piekarni
co jeszcze mogą być "deski" pieczywo np wasa
albo krążki ryżowe
Kermit Żaba napisał/a:
Jakie warzywa i owoce najlepiej zaspokajają głód?
hmmmmmmmm
nie patrzałabym na to co głód zaspakaja
w zasadzie każdy owoc na chwilkę zapycha żołądek
dla dietkujących wskazane są grejpfruty
bananów jesć mniej
ananasy i winogrona wspomagają pozbyć się toksyn z organizmu
awokado za tłuste
myślę że jeśli to będzie rozsądna ilość
to można wszystko jeść
Kermit Żaba napisał/a:
Słodyczy nie jem prawie wcale. W 2 tygodnie zjadłem pół princessy bo już tak na mnie patrzyła i mówiła do mnie "zjedz mnie proooooooszeeeee" :P
no i bardzo dobrze jeden problem mniej masz
a czasami każdy może zgrzeszyć
Kermit Żaba napisał/a:
Co do ćwiczeń to ciężko będzie coś dołożyć bo jak kończę pracę o 21, w domu jestem koło 21.30, zjem, chwilę odpocznę po pracy i już jest grubo po 22 i kończąc ćwiczenia jest już po 23.
rozumiem może serię tylko na brzuszek trwa 8 minut tylko
no trzeba się jakoś zorganizować chociaż wiem że to trudne bo doba jest za krótka
Kermit Żaba napisał/a:
Przestałem bo prawa komora serca jest przerośnięta co powodowało wysokie ciśnienie itd.
ważne by pamiętać ograniczyć sól
bo podnosi ciśnienie
i zatrzymuje wodę w organizmie
tłuste to wiadomo że szkodzi
więcej w tym temacie niestety nie potrafię pomóc
Kermit Żaba napisał/a:
Myślałem też czy nie dobrze byłoby kupić ciężarki i ćwiczyć ręce? Czy to coś daje?
to już zalezy od Ciebie czy masz ochotę na dodatkowe ćwiczenia
wstępne ćwiczenia na ręce możesz wykonać bez ciężarków
lub zastąpić je domowymi
np. butelka z wodą
kg cukru itp
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 21 Mar 2007 Posty: 9865
Wysłany: Pią 21 Sty, 2011 16:52
Kermit Żaba, witaj na forum
z tego co czytam to masz pojęcie jak powinno sie jeść wiec nic w tej kwestii nie dorzucę
ja w swojej diecie stosowałam kilka zasad
zero chleba (nawet ciemnego) jedynie waza
zero słodyczy
zero słodkich napojów tylko woda
no i starałam sie jeśc mało smażonego
i przede wszystkim bardzo dużo ćwiczyłam !!! tzn. rowerek , brzuszki lub wioślarz ,brzuszki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum