Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Anja
Pon 13 Paź, 2008 13:41
Będę szczupła bo tego chcę ;)
Autor Wiadomość
Olenka 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 09:04   Będę szczupła bo tego chcę ;)

Witam wszystkich :-D
Nazywam się Ola i mam 27 lat (164cm wzrostu). Ważę 74 kg. Myślę, że waga taka to początki poważniejszej otyłości. Zamierzam coś z tym zrobić nim będzie za późno.
Urodziłam dwójkę dzieci (7 i niecałe 2 latka). I jak to zazwyczaj bywa, po każdej ciąży zostawało mi 'coś' czego zrzucić już nie mogłam. 56 w liceum, 60 po pierwszej ciąży i 65 po drugiej. Obecna waga jest w dużej mierze spowodowana rzuceniem papierosów w listopadzie ubiegłego roku. Podobno często z palaczami jest tak, że przerzucają się z papierosów na jedzenie. Tak było też i ze mną. Pochłaniałam masę jedzenia. Najczęściej były to słodkości. Nieważne, nawet teraz gdybym miała wybierać między moją względną wagą z paleniem a nadwagą bez papierosów to wybrałabym ponownie to drugie.
Już kiedyś odchudzałam się ze wsparciem Internetu i osiągnęłam sukces. Niestety... efekt jo-jo nie jest mi pojęciem obcym :cry: Być może, że ktoś pomyśli iż założona przeze mnie docelowa waga 58 kg to jakaś abstrakcja. Ale myślę, że jest to w zasięgu moich możliwości i jest do osiągnięcia. A skoro tak, to dlaczego nie???

Magdziołek 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 09:59   

Witaj Oleńka!
Mamy mają utrudnione odchudzanie, a tym bardziej byli palacze (też rzuciłam). Zaglądaj jak najczęściej na forum- czytając naładujesz się pozytywną energią, znajdziesz tu mnóstwo porad i wsparcie.

Na początek życzę Wszystkim początkującym SILNEJ WOLI I MOTYWACJI

Pozdrawiam

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 11:23   

Olenka, witaj na forum na wsparcie z mojej strony możesz liczyć i na pewno dasz radę-trzymam :thumbsup: za Ciebie i mocno wierzę,że Ci się uda :tongue:

Kreskoowka 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 12:44   

No to witaj w gronie, dla mnie motywacją są jeansy w które zamierzam się wcisnać po wakacjach :-) postanowiłam, że wieczorem nie tknę chlebka bo kanapka nocą to zabójstwo :/

wiccia 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 14:19   

Ja tez WITAM! ;-)

Trzymam kciuki i życze sukcesow!!!... oraz malo pokus :icecream: i siiiilnej woli :!:

pozdrawiam!

tibby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 15:47   

witam wszystkim serdecznie.
Mam na imię Marta. Mam dwadzieścia jeden lat i metr siedemdziesiąt jeden wzrostu. Ważę niestety 79kg :( Co jest dla mnie wielką tragedią. Chcę odchudzać się stopniowo, najpierw pierwsze 9 kg, później znów kolejne i tak aby osiągnąć 60kg. Tyle mnie uszczęśliwi, choć 55kg też mile widziane. Chcę uniknąć wystających kości itp. więc przystopuję, kiedy będę widziała, że z daną wagą mi źle.
Póki co do roboty i czas na dietkę.

Powodzenia wszystkim ;*

anetaz3 
Dietowa szycha

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 18:07   

Witam Oleńka!
Witam Tibby!

Życzę Wam i sobie dużo wytrwałości no i spadku wagi. :wave:

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 19:41   

Witajcie Olenka i Tibby zycze wam duzo wytrwalosci,silnej woli,malo pokus,trzymam kciuki.Znami bedzie wam razniej i weselej. :wave:

ariana 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 20:05   

witam Was dziewczyny :)) !!

zycze Wam ogromniastych sukcesow w odchudzaniu sie, napewno nasze forum to miejsce gdzie mozna liczyc na pomoc i wsparcie :))

Pozdawiam i trzymam kciuki

tibby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 20:53   

a powiedzcie mi skąd bierzecie te liczniki (suwaczki) wagi? jak wchodzę na tą stronę podaną tam, to nigdzie tego nie widzę, a przydałoby się coś takiego dla motywacji.

ariana 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 21:35   

no wiec wejdz tutaj : http://www.3fatchicks.com/weight-tracker/ i korzystajac z instrukcji na tej stronie : http://www.diety.pl/postl...26572dc88#47021
wypelnij wszystko :) pozniej wklej u siebie w opcjach i pochwal sie nam suwaczkiem :))

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi