Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 09:04 Będę szczupła bo tego chcę ;)
Witam wszystkich :-D
Nazywam się Ola i mam 27 lat (164cm wzrostu). Ważę 74 kg. Myślę, że waga taka to początki poważniejszej otyłości. Zamierzam coś z tym zrobić nim będzie za późno.
Urodziłam dwójkę dzieci (7 i niecałe 2 latka). I jak to zazwyczaj bywa, po każdej ciąży zostawało mi 'coś' czego zrzucić już nie mogłam. 56 w liceum, 60 po pierwszej ciąży i 65 po drugiej. Obecna waga jest w dużej mierze spowodowana rzuceniem papierosów w listopadzie ubiegłego roku. Podobno często z palaczami jest tak, że przerzucają się z papierosów na jedzenie. Tak było też i ze mną. Pochłaniałam masę jedzenia. Najczęściej były to słodkości. Nieważne, nawet teraz gdybym miała wybierać między moją względną wagą z paleniem a nadwagą bez papierosów to wybrałabym ponownie to drugie.
Już kiedyś odchudzałam się ze wsparciem Internetu i osiągnęłam sukces. Niestety... efekt jo-jo nie jest mi pojęciem obcym Być może, że ktoś pomyśli iż założona przeze mnie docelowa waga 58 kg to jakaś abstrakcja. Ale myślę, że jest to w zasięgu moich możliwości i jest do osiągnięcia. A skoro tak, to dlaczego nie???
Witaj Oleńka!
Mamy mają utrudnione odchudzanie, a tym bardziej byli palacze (też rzuciłam). Zaglądaj jak najczęściej na forum- czytając naładujesz się pozytywną energią, znajdziesz tu mnóstwo porad i wsparcie.
Na początek życzę Wszystkim początkującym SILNEJ WOLI I MOTYWACJI
No to witaj w gronie, dla mnie motywacją są jeansy w które zamierzam się wcisnać po wakacjach postanowiłam, że wieczorem nie tknę chlebka bo kanapka nocą to zabójstwo :/
witam wszystkim serdecznie.
Mam na imię Marta. Mam dwadzieścia jeden lat i metr siedemdziesiąt jeden wzrostu. Ważę niestety 79kg :( Co jest dla mnie wielką tragedią. Chcę odchudzać się stopniowo, najpierw pierwsze 9 kg, później znów kolejne i tak aby osiągnąć 60kg. Tyle mnie uszczęśliwi, choć 55kg też mile widziane. Chcę uniknąć wystających kości itp. więc przystopuję, kiedy będę widziała, że z daną wagą mi źle.
Póki co do roboty i czas na dietkę.
a powiedzcie mi skąd bierzecie te liczniki (suwaczki) wagi? jak wchodzę na tą stronę podaną tam, to nigdzie tego nie widzę, a przydałoby się coś takiego dla motywacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum