Pomogła: 3 razy Wiek: 26 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3329 Skąd: łódzkie
Wysłany: Sro 07 Maj, 2008 20:35
Adrian93, musisz sie przede wszystkim ruszać. Kop z kolegami w piłkę, chodż na basen. Sport to zdrowie, szczególnie w twoim wieku.
Jedz nabiał, ryby i przede wszystkim warzywa i owoce.
Zero fastfoodów, pizzy, coli, chipsów i batoników!!!
Troszkę mało danych podałeś,chodzi mi o wzrost i wagę,bo jeśli ważysz rzeczywiście sporo to lepiej,żebyś zasięgnął porady dietetyka bo w Twoim wieku odchudzanie się samemu to niebezpieczna sprawa.Pozdrawiam.
Pomogła: 11 razy Wiek: 30 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 8990 Skąd: Jarocin
Wysłany: Czw 08 Maj, 2008 10:04
Adrian93, w Twoim wieku właściwą dietkę może tylko dietetyk Ci dostosować.My niestety nie możemy Ci aż tak doradzać ponieważ Ty dopiero dojrzewasz i potrzebujesz wielu niezbędnych witamin do prawidłowego funkcjonowania.Jeżeli dostosujesz sie do rad Nadzwyczajnej to one na pewno Ci w jakimś sensie pomogą.
Adrian93 napisał/a:
ale czesto sie zatruwam pokarmami i wymiotuje. potrzebuje diety rowniez
no i co do tego to po prostu musisz zwracać uwagę na terminy ważności
Pomogła: 3 razy Wiek: 26 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3329 Skąd: łódzkie
Wysłany: Czw 08 Maj, 2008 10:07
Anja, ja myślę, że musisz porozmawiać ze swoim lekarzem pierwszego kontaktu, bo pewnie on zna cię od dziecka, być może da skierowanie do dietetyka, możesz o to poprosić.
A co do zatruwania się, to może jesz za dużo, albo zbyt oste rzeczy. Napisz, bo będziemy mogły ocenić.
Śnadanie:
Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu.
Drugie śniadanie, podwieczorek:
Mały banan.
Obiad:
Gotowane warzywa Hortex.
Kolacja
2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i z 2 plastrami szynki gotowanej.
Przed każdym posiłkiem wypić szklankę wody mineralnej, nie gazowanej. 2 ruchu fizycznego (bieganie, brzuszki, spacery), więcej ruchu fizycznego niż siedzenia przed komouterem.
Żadnych fast-foodów, pizzy, mięsa ciężkiego, słodyczy, alkocholu, słodkich napojów gazowanych, energy-drinków,
czy to mi pomoże? i czy brać jakieś tabletki? np: mam środek guaranne żeby się szybko nie męczyć. nie przyjmować tego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum