Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Czw 08 Sty, 2009 14:52
Walkę czas zacząć !
Autor Wiadomość
milli_p 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 14:36   Walkę czas zacząć !

Witam wszystkich forumowiczów. Nazywam się Emilka, mam 24 lata, 155 cm wzrostu i niestety ważę aż 93 kg :-(

Dziś poszukując w internecie jakiejś dobrej diety przypadkiem trafiłam na to forum i muszę powiedzieć, że bardzo spodobała mi się przyjacielska atmosfera jaka tu panuje :-)
Poczytałam trochę o Was i Waszych zmaganiach i i sukcesach. I cóż tu dużo mówić, natchnęłyście mnie to do walki.

Przez ostatnie lata nie stosowałam żadnej diety. Wpadłam w okropne nawyki żywieniowe. Najgorszym z nich są słodycze, a w szczegolności moja ukochana czekolada :-(

Ale od dziś mówię STOP! Koniec ze słodkościami. Żadnych batoników, czekoladek, nawet cukru do kawy. Postanawiam jeść małe porcję i ostatni posiłek przed godziną 18. No i może zacząć jakieś ćwiczonka, chociażby brzuszki.

Chociaż na początku byłam sceptyczna to po przeczytaniu paru wątków zmieniłam zdanie i myślę, że pisanie na forum o moich zmaganiach może mnie zmotywować.

Liczę na wasze wsparcie :-)

nadzwyczajna 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 17:35   

Witamy wśród nas. Pamiętaj, że nie jesteś tu sama. Możesz zawsze z kimś pogadać, poradzić sie.
Ja kiedyś się frustrowałam, bo myślałam, że jestem jedyna.. a dzięki forum czuję, że wiele jest osób podobnych do mnie, z podobnymi problemami. Tu możesz czuć się jedną z wielu i walczyć razem z nami.. :blush:

Witam :wave:

milli_p 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 18:37   

Dzięki Nadzwyczajna :)

Jestem dziś strasznie zestresowana i palę praktycznie fajka za fajkiem :blush: Jutro mam obronę moje pracy licencjackiej w Warszawie. Myślę sobie, że chociaż to pierwszy dzień moje diety to łatwo pójdzie, bo pewnie większość dnia będę poza domem . Oby tylko wieczorem jak wrócę nie naszło mnie na obżarstwo albo dla uczczenia zdanego egzaminu albo z rozpaczy jeżeli obleję...
Modlę się żeby to był nie tylko pierwszy dzień mojego nowego sposobu życia (dieta) ale tez pierwszy dzień kiedy będę mogła powiedzieć, że jestem licencjatem :-)

Przypomniałam właśnie sobie o diecie, którą stosuje brat mojego narzeczonego. Nie znam wszystkich zasad ale z tego co wiem opiera to sie na zasadzie, że jesz ile chcesz ale jednego dnia je się tylko np. sałatę, drugiego dnia np. tylko mięso wołowe, a trzeciego np. tylko makaron. Czyli tak jakby "pranie mózgu" dla żołądka sie robi :lol:

Podobno to naprawdę działa, bo facet stracił brzuszek. Czy ktoś z Was słyszał kiedyś o takiej diecie?

nadzwyczajna 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 19:04   

Szczerze mówiąc nie słyszałam o takiej diecie. To znaczy coś w stylu - cały dzień bananowy, albo jabłkowy albo płynny ale to bardziej na zasadzie oczyszczania organizmu to tak..

Ja w tym roku też robię licencjat. Z tym że ja mam egzamin licencjacki i nie piszę pracy. Wcale nie jestem z tego zadowolona, ale co mam za wyjście. Będę trzymać kciuki żebyś bez problemu zdała i za dietę. Na pewno wytrwasz :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 20:58   

witaj milii_p na forumku,miło cie poznać,zapraszam do pisania o swoich problemach,bo dużo tu nas staraczek o linię,i zawsze można liczyć na jakieś wsparcie i radę
pozdrawiam :wave:

anika 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 19 Lut, 2008 20:49   

witaj mili Cieszę się,że do nas trafiłaś.Chętnie pomogę (jeśli będę potrafiła)Pisz o sobie i swoich zmaganiach

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sro 20 Lut, 2008 09:46   

milli_p, witaj milusio na naszym forumku-z nami na pewno dasz radę :wave: :tongue:

mcichon 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 21 Lut, 2008 09:34   

milli_p, witaj na pewno znajdziesz tu osoby które ci pomogą

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Nie 24 Lut, 2008 10:57   

i ja milli dołączam się do powitania :-D witaj na pokładzie :lol:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi