betka, moja droga, Tobie pięknie idzie:) 11 kg za sobą, w końcu jeśli tyle Ci się udało, to jeśli będziesz chciała, to będziesz ważyła jeszcze mniej mniej. Poza tym, ważąc 68 kg wyglądasz pewnie tak jak ja czyli DOBRZE. tylko że widzisz, ze mną jest ten problem, że kiedyś usłyszałam, że wystające kolana to symbol kobiecości i zapragnęłam takie mieć. mój problem nie leży w kilogramach, a w głowie. dla świętego spokoju zrzucę te 10 kg i wtedy pewnie poczuje się lepiej...
mamamia, widzę że tak samo mamy poukładane w głowie
ale czy dobrze wyglądam to nie wiem bo ja usiąde w stroju kapielowym to juz fajnie nie jest jak mi się dwa spore wałki zdobią i na plecach jeszcze troche mam niestety więc pewno podniose poprzeczke na 65kg tez chce się poczuć lepiej może wtedy to czego pragne tak bardzo samo przyjdzie
betka, w sumie żadna dieta, po prostu nie jem chleba pod żadną postacią, makaronów, ryżu, za to spożywam dużo warzyw, owoce zdarzy się, a to i tak głównie truskawki. czasami jogurt naturalny z musli. 1,5 litra wody dziennie i minimum 3 kubki herbaty zielonej lub czerwonej. kawę też piję i to z cukrem, ale tego sobie nie odmówię. aha, i zero słodyczy. aktywność fizyczna póki co słaba - nie mam możliwości ćwiczyć przez najbliższy trzy dni, ale potem będę ćwiczyła taki fajny zestaw.
betka, a powiedz, ile czasu zabrało Ci zgubienie 11-stu kilogramów? i na jakiej byłaś diecie?
odchudzam się gdzieś od połowy kwietnia tak 1 kg tygoniowo nawet jeden na dwa tygonie diet jakiś konkretnych nie stosuje ograniczyłam tylko jedzenie no i herbatki pije
chociaz przez sobote i niedziele pofolgowałam i ten jeden kg ciężko mi zżucić ale będzie ok już to czuje
Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 13:44 Ja dopiero zaczynam -planuję zrzucić 10 kg.
Witam Serdecznie Wszystkich,
Cieszę się, że znalazłam to forum. Jestem tu zupełnie nowa i do końca nie wiem jak się tu poruszać, ale postaram się to nadrobić.
Byłam już na dietach:kapuściana, Kopenhaska. Ostatnio w styczniu na kopenhaskiej schudłam 5 kg w 13 dni, ale to było bardzo ciężkie i oczywiście efekt jo jo. Ważę w chwili obecnej 75 kg (rzuciłam palenie, ciąża, siedzący tryb życia). Zaczęłam od biegania z koleżanką ok. 3 razy w tygodniu po 45 minut. Do tego kupiłam sobie błonnik w tabletkach na poprawe metabolizmu oraz podjadam ocet jabłkowy na przytłumienie mojego końskiego apetytu. Staram się zminić swoje nawyki żywieniowe, a przede wszystkim nie jeść kolacji.
Na początek to byłoby na tyle. (dodam swoje centymetry.... jak coś zrzucę)
Pozdrawiam
[/b]
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6046
Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 15:06
Magdziołek, witaj serdecznie
własnie te wszystkie diety cud mają to do siebie ,że wraca się do wagi, najlepiej zmienić nawyki zywieniowe na zdrowsze i chudnąc powoli ale bez jojo
pisz jak najczęściej i zaglądaj na forum bo to bardzo pomaga i mobilizuje, trzymam kciuki
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 08:23 Witajcie, Becia i Shashua
Przy odchudzaniu potrrzebna jest mobilizacja i właściwie tu na forum jej szukam. Kiedy patrzę na wasze posty jestem pełna podziwu.... i naprawdę gratuluję tak silnej woli, motywacji. Będę chudła powoli ale mam nadzieję, że nie będzie efektu jojo. JUż teraz zrobię to rozsądnie i powoli. Właściwie jak się naczytam na tym forum to już się robię szczuplejasza.
Jeszcze raz: ważę 75 kg, wzrost 168 cm, (mam za soba rzucenie palenia i ciążę) a marzę o wadze 65 kg i zamierzam to zrobić w 3 miesiące.
Pozdrawiam!
ps. jak dodać te kg.... ??? pod podpisem???
Witam serdecznie!
Jestem nowa na tym forum i szczerze mówiąc nie bardzo wiem od czego zacząć.Chciałabym schudnąć to oczywiste ale brak mi motywacji i silnej woli.Mam nadzieję,że na tym forum znajdę jakieś podpowiedzi,no i kogoś kto zrozumie mój problem.Najgorsze jest to, że wstyd mi przed samą sobą,że jestem taka słaba i nie potrafię schudnąć.Czasami brzydzę się sobą,i zastanawiam się jak mogłam do tego doprowadzić.
Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 22:24 Witaj Anetaz3!!!!!
Myślę, że dobrze trafiłaś - będziemy się wspierac na wzajem. Ja również dopiero zaczynam, bez żadnych specjalnych diet... (które wg mnie sa drogie). Ja zaczęłam od przytłumienia swojego apetytu przez zanuralny ocet jabłkowy w chwili obecnej kupiłam w tabletkach 2x1, ale dziś właśnie zrobiłam sobie domowy będzie gotowy za tygodnie (jak jesteś zainteresowana przepisem-to napisz). Do tego kupiłam błonnik, który pęcznieje w moim żołądku powodując uczucie sytości przez co mnie jjjjjjjjjjjem.
Oba te preparaty są naturalne, nie powodują żadnych skutków ubocznych, mają wiele doborczynnych działań - poczytaj o tym w necie. Zrezygnuj ze słodkości...
może nie całkiem, ale staraj się nad tym panować (mi właśnie ocet jabłk przytłumił apetyt min. na słodycze). Może na początek zamias gimnastyki, chociaż półgodzinne tańczenie ze skakaniem przy muzyce?????
Powodzenia! Będzie dobrze i uwierz w siebie, a będziesz lekka jak motyl!!!
Pomogła: 3 razy Wiek: 26 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3330 Skąd: łódzkie
Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 22:32
Magdziołek napisał/a:
dziś właśnie zrobiłam sobie domowy będzie gotowy za tygodnie
No ja jak zrobiłam sobie swój domowy ocet, to dostałam takiego uczulenia, jakbym miała świąd normalnie..
musiałam się smarować maściami i łykać tabletki.. o niee... więcej tego błędu nie zrobię..
A od kupnego nie miałam żadnych uczuleń... Piłam taką miksturę - woda, ocet, miód..
Czego ja nie robiłam..
Teraz jestem zdania - dieta+ćwiczenia+ silna wola... o i tyle..
Jeżeli chodzi o preparaty wspomagające odchudzanie to sama nie wiem czy to na mnie działa,.Ostatnio piłam krople b-01 i wydawało mi się,że mam mniejszy apetyt,niestety po 2 tygodniach przestało działać.To bardziej chyba działało na moją psychikę niż na mój organizm. Jeżeli chodzi o ruch to jeżdżę na rowerze,średnio 3-4 razy w tygodniu po 15-20 km. Rok temu latem też jezdziłam i chudłam,a teraz nie(jezdże od kwietnia).Może organizm się przyzwyczaił do wysiłku-sama nie wiem. Mnie gubią słodycze,głównie czekolada.
Ważę jakieś 83 kg przy wzroście 162cm.Koszmar! Pozdrawiam Was gorąco.Na pewno się odezwę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum