Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Minus 8 kg
Autor Wiadomość
Asaliah
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sob 24 Lut, 2007 22:07   Minus 8 kg

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i ostatnio nieźle się utuczyłam... w czerwcu zeszłego roku ważyłam 50 kg i był to mój duży sukces, w talii miałam 62 cm :) A potem pojechałam sobie na miesiąc na wakacje no i zaczęło się, najpierw + 5 kg w miesiąc!! z którymi próbowałam walczyć przez kilka miesięcy bezskutecznie... a teraz jeszcze dodatkowe + 2,5 kg na feriach... dlatego chcę schudnąć o około 8 kg do wagi 50-49. Dla niektórych może się to wydawać za mało ale ja czułam się z tą wagą dobrze i wcale nie wyglądałam na wychudzoną. Mam 165 cm wzrostu.
Jestem dużym łakomczuchem jeśli chodzi o słodycze, czekoladę i białe pieczywo :( i jednocześnie leniem i mam słabą wolę dlatego tak trudno mi schudnąć choćby kilka kg. Dodatkowo nie lubię warzyw :/ Dieta to dla mnie katorga. Dlatego postanowiłam nie ograniczać drastycznie jedzenia, bo to tylko obniża przemianę materii i skazuje na dietę przez całe życie. Zamiast tego będę więcej ćwiczyć: siłownia raz w tyg, basen raz w tyg, byćmoże łyżwy i bieganie, a w domu rowerek i ćwiczenia. Planuję chudnąć 1 kg na tydzień. Będzie mi miło jeśli ktoś się przyłączy :)

Aga
Gość
Wysłany: Pon 05 Mar, 2007 19:01   

Cześć. Widze, że mamy podobny problem..;) Z chęcią się do Ciebie przyłączę:) Moze razem sobie coś skutecznego zaplanujemy, podobno w grupie (nawet 2-osobowej) łatwiej!! Jeżeli by Cię to interesowało to odpisz. Pozdrawiam...

Anka 20
Gość
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 10:46   

Ja przez tydzień jadłam około 1000kcal, ale wczoraj , niestety prawie 1800!!! Ważyłam niedawno 62kg, standardowo waże 60. Aktualnie po tym tygodnie super-zdrowej żywności bez fast foodów, z mnóstwem wartości odżywczych, z robieniem tak co 2-3 dni po 100 brzuszków zjechałam bardzo z brzucha. Z wystającego z mnustwem fałd, mam płaski i śliczny, a to tylko tydzień :)) No i z tego ponad 60 (mdzy 60-62) kg udało mi się jak do tej pory zjechać do... ( i tu wchodze na wagę) na mojej wadze jest 58, ale u mojego chłopaka ważę się najczęściej, wiec tamta wage przyjmuje jako dobra (elektroniczna) , a tam jest 59. Chciałabym ważyć 50-53kg. Jak do tej pory idzie mi nieźle, grunt to nie jeść pieczywa i obiadów, bo tam aż roi się od tłuszczu i węglowodanów (sosy, ziemniaki). Ja co prawda jem co jakiś czas obiad, ale raczej jest to zupa, czy faszerowane pieczarki , pierogi. No, te pierogi z serem to już folgowanie - zjadłam je wczoraj + 2 grzanki z serem i cebulą no i masz ;) Ale dzisiaj już nie będę przesadzać i bede jesc zdrowo. Jest 10:50 , jeszcze nic nie jadłam, właśnie zrobiłam herbę mietową i zamierzam ją wypić :) Powodzenia dziołchy. Nie myślcie za duzo o jedzeniu, bo to bez sensu i nerwy siadaja. Ja nie patrze na chleb, zamiast tego jem chrupki, ktory ma 30kcal!!!! Moge go jest ile chce, super wypycha żołądek, da sie nim najesc, jest przepyszny - jak chrupki ;) i lekki. Polecam, pozdrawiam! :))))))))

Asaliah
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 11:07   

O cześć dziewczyny :) A już myślałam że nikt mi nie odpisze. U mnie pierwszy kryzys przyszedł w weekend i od tego czasu ciągle jakieś grzeszki. Wkurza mnie to bo np wczoraj musiałam zjeść tort chociaż wcale nie lubię tortów ale koleżanka miała urodziny i trzeba zjeść i koniec. Eh ciężkie jest życie ;) Muszę po prostu zacząć więcej ćwiczyć! :) Pozdrawiam i piszcie jak wam idzie odchudzanie.

Anka 20
Gość
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 11:15   

Podobnie ja, wczoraj byłam u chłopaka, to tam nie można nie zjeśc obiadu, żeby się nikt krzywo nie spojrzał, czy nie obraził ;) Do tego wieczorem przyszedł kolega chłopaka i robili grzanki, no to chociaż te dwie musiałam zjeść, bo oni by się tak opychali, a ja coo? Nic ;) A właściwie, to nie można patrzeć na innych, tylko inni czasami nie chcą przyjmowac do wiadomości ;)

Ja też musze więcej ćwiczyć. Własnie dzis mam basen, ale nie idę z lenistwa. Za to potancze w domu,albo porobie brzuszki. Taniec na spalenie kalorii, a brzuchy na brzuch ;)

Łał, ważysz 57 kg :)) Jejku, jak ja chciałabym zobaczyć tą liczbę na wadze. Ona się u mnie pojawia tylko po zatruciu, czyli raz w życiu, zeszłego lata ;) Jak zobaczę u siebie 56 to będzie dla mnie ogromny sukces!

Trzymam kciuki Kochana.

PS Też wypij herbatkę, miast kanapeczki ;) Ja sobie obiecałam, że do 12:00 nie zjem śniadania, ale chyba przedłuże do 13:00. Im później zaczniesz, tym mniej zdążysz zjeść (o ile jestes na tyle silna, zeby nie zadrobic tego wieczorem). Najlepiej wieczorem gdzies wyjsc w razie kryzysu, albo bez pieniedzy, albo potanczyc, albo na spacer - swieze powietrze i spalanie kalorii, a dzis taka piekna pogoda :)

Pozdrawiam,
Anka.

PS Schodze z netu na kanapę -jeszcze mniej ruchu ;) Może na niej za to porobie brzuszki w chwili natchnienia, chociaż 20..

Pozdrawiam jeszcze raz ;-)

Ankaa
Gość
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 12:36   zbędne 8 kg :cry:

Siemka wszystkim :-) .
Widze ze duzo dziewczyn ma taki problem jak ja...te zbędne 8 kg...
Jeśli chodzi o mnie, to waze 65kg przy wzroscie 169. Odchudzałam sie juz kilka razy ale zawsze rzucane przezemnie kg wracały :cry:

Bardzo chetnie bym sie do was przyłaczyła:) Moze macie gg, albo email??

Asaliah
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 17:38   

Ja mam gg ale rzadko korzystam, więc wolałabym pogadać jednak tutaj :)
Jeśli chodzi o metodę: nie jeść do 13 to niestety nie dla mnie bo po pierwsze jak nic rano nie zjem to robi mi się słabo i niedobrze a po drugie nawet jak bym wytrwała to wieczorem rzuciłabym się na żarcie jak świnka :mrgreen: Także rozpisuję sobie jakieś zdrowe menu na cały dzień i się go trzymam. I udaje mi się to o ile ktoś mi nie podsuwa smakołyków pod nos :(
Hehe ja też miałam dzisiaj iść na basen i nie poszłam, przełożyłam sobie na jutro. Poćwiczę przy jakimś filmiku. Zresztą mój pokój wygląda teraz jak mini siłownia, łatwo się potknąć o rowerek stacjonarny lub stepper :P Ogólnie ja nigdy nie lubiłam sportu, więc teraz staram się urozmaicać sobie jakoś ruch żeby się nie znudzić. W pon - siłownia, środy (od przyszłego tyg) - taniec towarzyski, czwartki basen, piątki - postaram się biegać bo zrobiło się już ciepło ale zobaczymy co z tego wyjdzie! Eh najgorzej że coraz więcej nauki, sesja powoli ale jednak się zbliża a tu jeszcze trzeba znaleźć czas na ćwiczenia. Pocieszam się że w zeszłym roku pod koniec sesji ważyłam 50 kg! Nie wiem jak ja to wtedy zrobiłam :shock: Może to przez stres. Więc liczę na to że w czasie tej sesji też mi się schudnie :mrgreen:

Ankaa
Gość
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 18:07   zbędne 8 kg

Z gg to nie ma sprawy, chociaz bardzo czesto jestem na gg, jak ktos by chciał to nie ma sprawy:).
Jesli chodzi o ten twój sport...to ja mam bardzo duzo zajec zwiazanych ze sportem :
W poniedziałki i w piatki mam taniec towarzyski,
we wtorki i czwartki mam siłownie( by step :P ),
4 razy w tygodniu mam wf,
a w soboty basen :).
Tylko problem jest z tym, z tym ze czasami wole poleniuchowac w domu przed kompem, niz isc na jakiekolwiek zajęcia, albo wogule wychodzic z domu. Z racji tego ze mam szkołe, i taką dorywczą pracę w domku ( stylistka paznokci;) ), to poprostu nie chce mi sie z domku wychodzić...chociaz dzisiaj była bardzo ładna pogoda:).
Od poniedziałku zaczynam diete, razem z regularnymi ciwczonkami, i wszystkimi zajeciami.

Czy ktos zaczyna ze mną od poniedziałku??

A wogule co sądzicie o GŁODÓWKACH??
Słyszałam ze jest to bardzo dobre na oczyszczenie organizmu i pozbyciu sie tych paru zbednych kilo...ale po głodówce apetyt wraca i sie tyje :/.

Ankaa
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 18:10   

Nom w koncu udało mi sie zalogować:) Moj poprzedni nick wygladał tak samo...:) chciałam tylko was o tym poinformować. Buzka :mrgreen:

Asaliah
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 18:30   

Wiesz co, ja kiedyś próbowałam stosować głodówki, dużo o nich czytałam ale z moją "super silną" wolą wytrzymywałam gdzieś tak do 16 a potem nadrabiałam z górką. Raz wytrzymałam na głodówce 2 pełne dni i 3 noce i w lustrze naprawdę widziałam mega różnicę chociaż to przecież nie było długo ale nie miałam wagi, więc nie wiem ile dokladnie schudłam. Za to potem przez 5 dni jadłam jakieś 4000 kcal dziennie i nadrobiłam z nadwyżką :cry: Ale jeśli będziesz potrafiła się trzymać restrykcyjnie zasad głodówki to czemu nie, np tak z 5 dni :)

Ankaa
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 18:44   zbędne 8 kg

Chciałabym zacząc głodówke, ylko nie za bardzo wiem jak ją stosować...czy wystarczy pic tylko wode, jakieś soki? czy trzeba sie wpomagac jakimis herbatkami czy cus?? :-|

Asaliah
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 19:05   

Wiesz co, szkół jest kilka ale tak naprawdę to powinno się pić tylko wodę, bez soków! Tajemnica tkwi w tym by żołądek przestał w ogóle pracować i by ciało nastawiło się na pobieranie energii wyłącznie z wewnątrz ciała - w ten sposób usuwa różne zaległe toksyny. Ogólnie głodówka to poważna sprawa, jej celem nie jest tak naprawdę ubytek kg tylko oczyszczenie organizmu. Powinno się najpierw przygotowywać do głodówki przynajmniej tydzień, jedząc tylko warzywa i owoce, potem głodówka około tydzień a potem znowu tydzień powolnego zwiększania porcji jedzenia. Mnie jeszcze zniechęciło to, że przy głodówce trzeba zrobić kilka razy lewatywę by oczyścić jelita. Niektórzy jej nie robią ale przez to mogą być jakieś mało fajne skutki uboczne. I jeszcze uprzedzam Cię że przy głodówce niezbyt ładnie się pachnie, szczególnie z buzi bo ciało wszystkimi drogami pozbywa się toksyn. W związku z tym mogą się też pojawić na buzi pryszcze ale za to podobno potem po takiej prawdziwej głodówce człowiek wygląda i czuje się wspaniale :)

Ankaa
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 19:16   

O kurcze...to ja głodowki raczej nie zrobie juz...
ale zaczynam od jutra stopniowo mniej jesc...zobaczymy jakie to da efekty:)
Pozdrawiam:))

Asaliah
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 19:30   

:) Ogólnie głodówka to fajna sprawa, stosowano ją już w starożytności do leczenia różnych chorób ale jest to sposób tylko dla naprawdę wytrwałych i zdeterminowanych. Powodzenia na diecie :mrgreen:

Anka 20
Gość
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 19:35   

Już 739kcal, a dopiero 19:30.. ;) Ale jestem obżarta, chyba dam radę nie przekroczyć dzisiaj tysiąca. Za to ruchu, poza opisanymi wyżej 20. brzuszkami przy TV - nic :( A te głodówki to chyba bez sensu, która z nas ma taką mobilizację, żeby wytrzymać choćby 2 dni na wodzie? Poza tym, ja czytałam, że powinno się robić głodówkę 1 dzień w miesiącu z celu odtrucia. Mozna też stosować mono-diety, np. jeść same jabłka. To jest dobry sposób, ale napewno nie na schudnięcie :)

Aa zapomniałabym sprostować, napisałam wyżej "mnustwo" - wybaczcie za ten błąd, nie wiem co się ze mną dzieje. Jak zauważycie gdziues u mnie, to poprawiajcie ;) Coraz gorzej u mnie z banalną ortografią.. No, no..

Jak się dziewczyny mobilizujecie do ograniczania jedzenia i czemu właściwie się odchudzacie?

Moja mobilizacja, to trochę czysta kobiecość - chę być piękna, no a fałdki to może i słodkie, ale czy piękne? ;) Poza tym, mój chłopak waży 2 kg więcej ode mnie, a wł. było tak przed moim ograniczeniem jedzenia, czyli 26.02. (od 27.02. zaczęłam jeść porządnie). Teraz chyba jest różnica jakichś 6kg (on tyje, ja chudnę ;) No i jeszcze może jakieś takie małe marzenie - mieć piękne, artystyczne zdjęcia.

Stosujecie jakieś kosmetyczne opcje na uda? Tzn krem antycellulitowy + folia, czy coś?

Pozdrawiam Rybki ;-)

Odpowiedz do tematu