Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
7-8 kg w dół..
Autor Wiadomość
basiura 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 09:20   7-8 kg w dół..

Ja tez chcialabym schudnac z 7-8 kg. Nie jem slodyczy wogole, gazowanych napoji raczej też nie pije.Ale ten chleb.. ;/ nie umiem go odstawic. Musialabym się bardzo postarac bo byl okres kiedy nie jadłam chleba z 3 tygodnie.. bylo ciężko ale dałam rade. A teraz znowu wrocilam do tego glupiego nawyku.
Mam do was takie pytanko;)
Nie jem slodyczy, od dzisiaj zaczełam biegać, nie pije gazowanego,nie jem ziemniakow.. Jak myślicie? kiedy coś zacznie schodzic z wagi? :(
Bo jak narazie nie widac zadnych efektów :(
z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi :*:*

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 09:39   

basiura, wiesz moim zdaniem troszkę musisz poczekać aż organizm zacznie walczyć z tą nadwagą...
Ja tak sobie myślę,że po dwóch tygodniach powinno coś ruszyć-pisz jak Ci idzie trzymam kciuki :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

nina 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 11:04   

Wiesz co, jeśli chodzi o chleb to może przyjmij moją postawę czyli najpierw ogranicz zamiast od razu odrzucać. Wiem o czym mówisz bo kiedyś też miałam problem z chlebem po prostu go uwielbiałam, uwielbiałam kromeczki, kiedyś nawet zamiast obiadu jadłam chleb albo zamiast ziemniaków sosik z chlebkiem mmmm teraz czasem też tak jem ale baaaaaaaardzo rzadko jak mam zachciankę i oczywiście nie w takich ilościach. Proponuję świadomie zamiast 4 zjeść 3 albo 2 jedną kromeczkę jeśli nie możesz wytrzymać zjedz drugą ale już za godzinę i w dodatku znów tylko jedną a nie talerz kanapek. Piszę w takich ilościach bo ja w takich pochłaniałam chleb nie wiem ile ty chleba zjadasz, napisz coś wiecej

basiura 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 13:42   

wczoraj na przyklad zjadłam 4 kromki duze chleba na wieczor.. nie umialam sie opanowac poprostu i zanim sie obejzalam chleba nie bylo o.O masakra.. Sproboje chociaz zamienic chlebek razowy albo coś... nie wiem :(
Co proponujecie? :)
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi :* jestescie kochane...
:*

sabina 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 13:50   

basiura napisał/a:
wczoraj na przyklad zjadłam 4 kromki duze chleba na wieczor.. nie umialam sie opanowac poprostu i zanim sie obejzalam chleba nie bylo o.O masakra.. Sproboje chociaz zamienic chlebek razowy albo coś... nie wiem :(

też mam ten sam problem tzn. miałąm bo całkowicie zrezygnowałam na miesiac z pieczywa teraz od jakiś 2 dni jem na śniadanie dwa suche tosty

...Musze to przetrwać, przeczeka, przeczekać trzeba mi ...

Anja 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 14:13   

basiura, no to może na początek jedz chlebek razowy i staraj się go maksymalnie ograniczyć ;-)

basiura 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 14:15   

no wlasnie chyba tak zrobie :) zaczne od chleba razowego albo ciemnego pieczywa. Moze sie uda:) Postaram sie.. bardzo bym chciala wykluczyc ten chleb ;]
Dzieki dziewczyny :D:*

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 14:22   

hej basiura :wave: chlebek i dla mnie jest czymś najcudowniejszym pod słońcem-pochłaniałam niesamowite ilości ,aż niesamowicie też utyłam
od półtora roku nie jem go wcale i całkowicie ( wyjątek to jedna kromeczka na rok w sylwestra-wielkie święto i nagroda),bo wie,że jak tylko sobie pozwolę ,to wszystko,całą dietę szlag mi trafi,wolę wcale
podziwiam też tych,vco potrafią ograniczyć świadomie-ja nie potrafię -dlatego jedyne wyjście ,to nie jeść go wcale- i jakoś daję sobie radę ,czasem tylko pozwalam sobie na inhalację jak świeży ,bo to niczym nie grozi-nie pożrę go-o to jestem spokojna na razie w 100% :mrgreen:
to też jakieś wyjście-nawet na jakiś czas :hmmm:

betka 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 16:46   

też miałam problem z chlebiem -zawsze się zastanaiwałam jak mozna życ bez chceba
najpierw zamieniłam go na suchary potem deski potem znowu wróciłam do chleba i bułeczek ale od ok 6 miesięcy jadłam go na święta bo nie było jakiegoś innego a w chwili obecnwej juz go nie potrzebuje zastapłam go waflami ryżowymi a o ziemniakach tez zapominam jak się trafi to raz na tydzień dwa maleńkie jak już nie moge wytrzymać :crazy:

tibby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 14:24   

Witam basiura.
Ja od bardz dawna nie jest białego pieczywa. Jem tylko pełnoziarniste bułki (na śniadanie i do pracy) i chleb. Czasem zdarzy mi się, że muszę zjeść zwyły, bo a) nie ma innego w domu b) nie chce mi się iść do sklepu c) dla zaspokojenia zachcianki.
Ja przerzucam się na chlebek typu Wasa i wafle ryżowe. Oba kocham, więc nie będzie problemu.
Trzymam kciuki, żeby ci się udało i pozdrawiam serdecznie.

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 18:50   

Witam basiura,ja jem duzo razowca i pelnoziarnistego chleba,wasa i wafle ryzowe.Bialego pieczywa nie tkne nawet.Trzymam kciuki.

tibby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 20:54   

basiura, jak idzie dieta? wytrzymujesz?

pozdrawiam. :lovers:

Anja 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 13:08   

basiura, co słychać u Ciebie?

Anusiak 
Przyjaciel Forum