Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Chłopak, 18 lat, 179cm wzrostu 80kg wagi, chce wazyc 75-77kg
Autor Wiadomość
WojtekDJ 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 21:12   Chłopak, 18 lat, 179cm wzrostu 80kg wagi, chce wazyc 75-77kg

Prowadze bardzo aktywny tryb życia. Bardzo Dużo chodze, biegam pływam a przedewszystkim kolarstwo (1350km Sezon 2007). Mam mocno umięsnione nogi lecz mam troche tłuszczu w okolicach brzucha pupy i ud. Jem bardzo dużo, ciągle jestem głodny.
Rano wstaje (7-10 godz.) czuje odrazu ogromny głód jem mleko z płatkami kukurydzianymi i kakaem. Pozniej do 12-13godz. jem 2-3 bułki z serem, pomidorem, szynka, kiełbasa (co wpadnie w reke) o 15-18godz. obiad (czasem go nie jem) o 20-21 czasem ryba czesto jakas kromeczka mleko na sen, ale staram sie nie jesc duzo na wieczór i kłade sie spać głodny. Lubie bardzo słodkie ciastka. Nie jem Chipsów, Ketchupu i wszystkiego co ma duzo chemi. Mam bardzo szybką przemiane materi wszystko spalam, w nocy czesto sie poce, Ciągle mi jest gorąco (nawet w zimie). Mimo to nie jestem całkiem lekki.
Co powinienem zmienic w swojej diecie by być lżejszym ? Czy wogóle warto ?
tu moje zdjecie. Click!

jasmine 
Dietowa szycha

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob 23 Cze, 2007 19:47   

Witam na naszym forum :-)

WojtekDJ napisał/a:
Co powinienem zmienic w swojej diecie by być lżejszym ? Czy wogóle warto ?

Szczerze? Absolutnie nie warto :-) To nie tluszcz jest u Ciebie ciazacy a miesnie i mysle, ze nie ma powodow bys mial sie zaczac odchudzac ;-)

Jesli przeszkadza Ci tluszczyk w niektorych partiach ciala to moze poszukaj takich cwiczen by zwalczyc go ruchem?

Zyjesz bardzo aktywnie, odzywiasz sie normalnie, mysle, ze rozsadnie (slodkie ciastka w Twoim przypadku nie sa problemem), masz swietna przemiane materii - szkoda doprowadzic do zachwiania tego.

Pozdrawiam :-)

karolaa 
Początkujący odchudzacz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 18:14   

Jeżeli masz bardzo aktywny tryb życia to normalne jest że sporo zjadasz;) Moim zdaniem nie musisz zrzucać zbednych kilogramów bo ich nie masz!! Myslę że twoja sylwetka jest bardzo męska, gdyż lepiej mieć dobrze zbudowane ciało niż być za chudym:P Szybkiej przemiany materii niejedni Ci mogą pozazdrościć, nie zmieniaj się:) :-D

WojtekDJ 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 26 Cze, 2007 10:17   

czytałem trochę i wywnioskowałem ze jakbym mniej jadł to przy wysiłku fizycznym spalały by sie oprócz tkanki tłuszczowej równierz mięśnie... także przekonałyście mnie że chyba nie warto :) Dzieki serdecznie i pozdrawiam

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007 12:32   

wojtek posłuchaj , ja znam osobę , która regularnie tzn, 3-4 razy w tygodniu robi po ok,60 km, dziennie i przez 3 miesiące niecałe schudła 8 kg, bez diety , z ograniczeniem słodyczy , a trenując kolarstwo przecież musisz dostarczyć organizmowi jakąś porcję węglowodanów i białka
pozdrawiiam :-D

karolaa 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 10:00   

Ty Wojtku masz to fajne, że masz mięsnie i więcej spalasz energii. Dlatego możesz dużo jesc:P Tez bym tak chciała, ale niestety żadnego sportu nie uprawiam żeby sobie wyrobić piękne miesnie:P

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 10:03   

Karolcia,a w Twoim przypadku może by tak siłownia?

karolaa 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 17:19   

wiem że siłownia to wspaniała rzecz;)Ale nie chciałabym tam chodzić sama, a wogole tam trzeba chodzic regularnie:P i to spory wydatek na dodatek:p he Ale gdybym miała jakies przyrzadzenie z siłowni w domu- to bym na pewno ćwiczyła:)

jasmine 
Dietowa szycha

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią 29 Cze, 2007 08:50   

karolaa napisał/a:
wiem że siłownia to wspaniała rzecz;)Ale nie chciałabym tam chodzić sama, a wogole tam trzeba chodzic regularnie:P i to spory wydatek na dodatek:p he Ale gdybym miała jakies przyrzadzenie z siłowni w domu- to bym na pewno ćwiczyła:)

Mozna silownie zrobic sobie w domu - i to malym kosztem. Polecam A6W, do tego butelki z woda i mozesz cwiczyc ramionka i rece ogolnie. Do tego hulahoop (nie wiem jak to sie pisze :mrgreen: ) i piekna talia wyrzezbiona. A koszt niewielki ;-)

Najgorsze (dla mnie) to zmobilizowac sie do regularnych cwiczen 8-)

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 08:57   

to włłaśnie jest najgorsze,dopółki nie zacznę ćwiczyć,czy biegać,wisi to nademną jak zmora jakaś, nie mogę się na niczym skoncentrować, dopiero jak pokończę ,to mi się robi taka ulga,że już PO i mam czas na co innego , mówię wam-horror

joanna_k83 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 13:16   

przecież super wyglądasz po co chudnąć
facet to ma być facet
pozdrawiam ;-)

Odpowiedz do tematu