Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Szybko schudnąć...i szybko przytyć...to nie problem
Autor Wiadomość
stefcia0 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 13:40   Szybko schudnąć...i szybko przytyć...to nie problem

Od wielu lat walczyłam z nadwagą. jestem dość wysoką kobitką, ale 75 kg to i tak było dużo za dużo. Wszystkie diety cud mam już za sobą, jedzenie kapusty przez miesiąc, suchary z wodą, tabletki ,plastry, jednym słowem wszystko co pojawiało się na rynku łykałam łapczywie z nadzieja na lepszą figurę, a co tym idzie- leprze życie..
Przeważnie udawało mi się schudnąć coś koło 5 kg i tyć 6-7..W efekcie stawałam sie coraz grubsza. Po pewnym czasie straciłam wiarę w to, że kiedykolwiek mi sie uda..Obwiniłam geny tata gruby babcia gruba..ja gruba i koniec..Jadłam... jadłam.. jadłam.. :chef:
Po pewnej imprezie koleżanki przesłały mi fotki. Na tle moich znajomych wyglądałam jak monstrum.. :shock: .Wielkie brzusisko , ogromne biodra, ręce jak kiełbaski... Obraziłam sie na dziewczyny, że zrobiły to celowo, wysłały taka fotke żeby mi się zrobiło przykro..Babcia nie dała mi deseru.."Ty juz kochaniutka chyba nie powinnaś" "Tata mówi- nie oglądaj TV idx pobiegać nie zaszkodzi Ci"
Obraziłam sie na cały świat, że nie potrafią zrozumieć że Ja próbowałam, tylko że nie moge być szczupła i tyle..
Cos jednak we mnie pękło i postanowiłam zmienić swoje życie jak poznałam faceta na którym mi bardzo zależało. :lovers: Pomyślałam, że jak schudnę to zdobędę jego serce.
Nigdy nie miałam tak silnej motywacji. Zmieniłam całkowicie tryb swojego życia.
Zmuszałam sie do śniadania (wcześniej nigdy go nie jadłam) potem o 16 obiad i koniec..
Ograniczyłam sie do dwóch posiłków i po pewnym czasie przestałam odczuwać głód miedzy posiłkami..Czasem tylko w nocy burczało mi w brzuszku, ale wtedy myślałam sobie, że to właśnie spala sie mój tłuszczyk i błogo zasypiałam.
Od Maja do sierpnia schudłam 15 kg. Zmieniłam kolor włosów, garderobę, zmieniłam pracę,mieszkanie...Zmieniłam całe życie.
Jestem pewna siebie i swojej atrakcyjności kobietą.
Zabawne, że facet dla którego się tak katowałam przyznał po czasie że bardziej mu sie podobałam z tamtymi puckami :) i z większa pupą..
Minął prawie rok..Nie przytyłam ani nie schudłam...
Jestem z siebie dumna, ale jednocześnie ostrzegam inne Panie że nie jest trudno zrzucić zbędne kilogramy. Walka zaczyna sie tak naprawdę by utrzymać rezultat. Czasem trzeba zmienić swoje stare zwyczaje..czasem trzeba zmienic całe swoje życie :icecream:

nadzwyczajna 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 13:43   

Czytałam twój post z wielką uwagą.
Brawo :thumbsup: :thumbsup:

Kolejny początek długiej drogi... ważne, by dojść do celu!!

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 14:10   

stefcia0, normalnie wielkie gratulacje i jestem pod wrażeniem :clap2: :clap2: :clap2: :win:

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 15:33   

Witaj stefcia 0 :wave:
przede wszystkim moje wielkie gratulacje ,kosz kwiatów i fura medali :win: za to ,co osiągnęłaś ,sama zmienilaś swoje życie ,potrafiłaś być silna i osiągnełaś cel-a na pewno nie było łatwo i prosto!
tym bardziej wielkie brawo :clap2:
stefcia0 napisał/a:
Jestem z siebie dumna, ale jednocześnie ostrzegam inne Panie że nie jest trudno zrzucić zbędne kilogramy. Walka zaczyna sie tak naprawdę by utrzymać rezultat.
to prawda ,co piszesz ,utrzymanie swojej wagi to nieustanna huśtawka ,kilo w jedną ,kilo w drugą i trzeba się niesamowicie kontrolować ,i pewnie już tak zostanie,jak dlugo starczy nam sił do tej wojny...
też od prawie pół roku stabilizuję swoją wagę po schudnięciu ,i czasem jest o wiele gorzej ,niz samo odchudzanie :-/
cieszę się ,jak czytam takie historie,to pokazuje jak wiele można zmienic ,jak wiele osiągnąć ,jak się tylko tego bardzo mocno chce!
jeszcze raz wielkie moje gratulacjony! :win:

Asiula 
Niszczyciel kalorii

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 19:26   

Najjaśniejsza prawda,wielkie dzięki :clap2:
no i oczywiście gratulacje :win:

szczypta_cukru 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 19:32   

olbrzymie gratulacje za odwage i zmiane swojego życia :clap: :clap: :clap:

mam nadzieje ze niedługo bedę mogła powiedzieć że u mnie tez tak sie stało ;-)

stefcia0 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 12:57   

;-) Dzięki dziewczyny za ciepłe słówka :)

3-mam kciuki także za was..

Magdziołek 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 11:28   

Stefcia, ciekawa historia i życzę Ci wytrwałości, powal koleżanki niech i mszczeny opadają!

Pa

Loriette 
Pogromca fałdek

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 13:06   

Brawa dla Ciebie! ;D :clap: Tylko przeraziło mnie jedno, 2 POSIŁKI DZIENNIE. :whistle: :yikes:

loriette.photoblog

karnita 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 13:25   

gratulacje! szczerze zazdroszcze! i wiesz co tym co napisałaś dałaś mi niezłego kopa :-D normalnie pełna motywacja! gratuluje jeszcze raz i pozdrawiam! :clap2:

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 17:17   

to naprawdę świetny wynik. szczerze gratuluje. ale nurtuje mnie jedno pytanie: czy ciągle zjadasz tylko 2 posiłki?? :?:

insena 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 10:50   

Podziwiam...najbardziej za utrzymanie wagi. Prawda jest, ze aby schudnac trzeba jedynia silnej woli i motywacji a to mozna wypracowac... zdecydowanie trudniej jest utrzymac osiagnieta wage...ja wlasnie tego nie umiem;( chudne i tyje na zmiane...
Baaardzo chcialabym umiec to zmienic tylko jak?
A Tobie Stefcu naprawde gratuluje:) :clap2:
Pozdrawiam.

Enivr0 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Pon 29 Wrz, 2008 20:43   

Ładnie ładnie :) gratuluje ci i życzę ci szczęścia w tym nowym życiu ^^

slonko2544 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 01 Paź, 2008 00:27   

gratuluję stefcia :win: :clap2: :clap:

Odpowiedz do tematu