Stosowałam kiedyś na przytycie, ale przeszkadzało mi, że byłam wiecznie najedzona Po przytyciu 2 kg odstawiłam (chyba po 15, - 2 tygodni), ale znowu się zastanawiam, bo chętnie przybrałabym na wadze jeszcze ze 3 kg. Z tego co pamiętam, tamtą wagę utrzymałam, ale jednak 61 - 62 kg przy moim wzroście to za mało. Wiesz, ja zwykle nie mam apetytu i jestem przyzwyczajona raczej do chodzenia "na małym głodzie" Jedzenie kończę w momencie poczucia pierwszych oznak sytości, a tak powinny robić tylko osoby odchudzające się. Opisałam stosowanie herbalife na stronie dieta na przytycie - do każdego posiłku jest fiberbond i koktajl (mi najbardziej smakował waniliowy). Poza tym, jak już byłam na diecie to pilnowałam, żeby jeść regularnie i nie opuszczać żadnych posiłków. Byłam niestety zbyt leniwa, żeby zacząć ćwiczyć na brzuch.
Już nawet w innym temacie pisałam o tym, że zastanawiam się nad pójściem do dietetyka. Nie wiem, czy iść do lekarza, czy znowu stosować herbalife przez 2-3 tygodnie, czy może jeszcze coś innego. Kiedyś lekarz przepisał mi tabletki na pobudzenie apetytu (peritol), ale biorąc je tylko spałam i jadłam, spałam i jadłam itd. Być może tylko na początku peritol działał aż tak usypiająco, ale nie mogłam sobie pozwolić na to, żeby ledwo kontaktować przez cały dzień. Teraz po prostu staram się więcej jeść, a ponieważ często wychodzę na wieczór, idziemy na hamburgery, frytki albo jakiś dobry deser. Waga jednak cały czas pokazuje tyle samo, a ja bym chciała jakieś szybsze efekty
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Sob 07 Lip, 2007 16:23
a może Ty już masz taką przemianę materii ? myślę że dietetyk mógłby Ci pomóc i dobry masz pomysł aby tam iść . a robiłaś wyniki na krew czy tam inne te badania?
Wyniki na krew robiłam ze względu na anemię, która dość długo mnie męczyła. Jeśli chodzi o przemianę materii, nie uważam aby była sprzyjająca temu, że nie mogę przytyć.
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Nie 08 Lip, 2007 12:13
wiesz,żadna tam ze mnie znawczyni tematu ,bo problemy mam raczej odwrotne ,najlepszym pomysłem wydaje się kontrolowanie zdrowia ze względu na anemię byłą ,i ten dietetyk ,na pewno też jakieś witaminki, -zresztą,tu trzeba kogoś doświadczonego ,mam nadzieję,że ten ktoś lepiej Ci doradzi niż ja
Pomogła: 11 razy Wiek: 30 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 9210 Skąd: Jarocin
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007 13:00
Lexy jak masz problemy z anemia to musisz skrupulatnie wszystko konsultowac z lekarzem.Ja mam ten sam problem z anemia co ty wiec wiem jakie to jest meczoce.Najlepiej konsultuj wszystko z lekarzem,zebys sie nie doprawila
Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 13:01
Hej dziewczyny ... Mi po ciąży zostało jakieś 10 kg + oczywiście wcześniej nie byłam zadowolona ze swojej wagi. Teraz ostro się wzięłam do roboty. Zainwestowałam w dietę cambridge i w ciągu 12 dni schudłam niecałe 5 kg. Jest mi bardzo ciężko, bo jeśli ktoś wie na czym to polega to na piciu głównie napojów i zupek w proszku. Ale ostatnio dzięki bogu pojawiły się batony i to mnie przy życiu trzyma bo zaspakaja potrzebę gryzienia. W niedzielę miałam doła i nie najlepiej się czułam i przy okazji grilla sobie pofolgowałam. Ale od wczoraj na nowo dieta ścisła. Chciałabym schudnąć do 66 kg. Zaczynałam ważyłam 80 kg, obecnie 75,7. Jak uda mi się schudnąć do 70 kg też będę zadowolona. Planuję do końca przyszłego tygodnia być na DC a potem 1000 kcal ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum