Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Sro 26 Sie, 2009 15:36
Żarłoczek mówi słodyczom "papa"
Autor Wiadomość
żarłoczek 
Nieśmiałek

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 10:35   Żarłoczek mówi słodyczom "papa"

ehhh...obiecałam, że napiszę, więc troche mojej historii.
Nie czarujmy się, jestem tuta bo uwielbiam jeść-niestety nie dla rozkoszy, ja zajadam nerwy-każdy egzamin czy stres odbija się na mojej figurze:(
Oprócz tego jestem uzalezniona os słodyczy-zły dzień musi skończyć się czymś slodkim. O ile z batonami już dawno sie pożegnałam, o tyle z ciasteczkami jest dużo gorzej:/ nawet na diecie szukam zastępczych prosuktów dla słosyczy-teraz wpierdzielam jabłka duszone z cynamonem-ciepłe i słodkie.
Przy tym wszystkim brak mi konsekwencji-3 dni diety a potem rzucanie się na wszystko i mówienie-a ten jeden dzień nic nie zmieni-tymczasem w moim przypadku zmienia.
Mam ze sobą problem od podstawówki:właściwie od piątej klasy pojawiały się epitety typu "pulchna"itp. To wszystko wyhododowało u mnie solidną porcję kompleksów.
Najgorzej było w gimnazjum-co prawda "wyciągnęłam się" wtedy i moim zdaniem, keidy teraz patrzeę na zdjęcia wcale nie byłam gruba (65 kg przy 172) -ale, że byłam jedną z największych i tak robiłam wrażenie "duzej". Do tego pomagał mi jeszcze 'fantastyczny"kolega , który dorzucał nowe epitety...I tak kompleksy rosły.
W liceum w pierwszej klasie było jeszcze ok, w drugiej nastąpił kryzys i nagle wazyłam 78 kg-no to wrzuciłam sobie kapuścianą przed półmetkiem-efekt?72 kg w dzień imprezy a po paru miesiącach cudne jojo. Przed maturą dobiłam juz do 81 a we wrześniu przed studiami-o zgrozo do 85:(
Oczywiście się odchudzałam, mi.in. kapuscianą (inne diety próbowałam stosować-w praktyce wychodziło różnie)-i tak z wagą 83 trafiłam do dietetyka (i równolegle do endokrynologa z żylakiem)-powalczyłam i skończyłam na 77. Większości z Was wydaje się, ze to bardzo duzo-a ja moim zdaniem na prawdę nie wyglądałam źle-miałam płaski brzuch, krągły tyłek-czułam się całkiem nieźle (3 kg nadwagi to nie tragednia). I wetdy wyjechałam za granicę na erasmusa-o ile na początku czułamsię jak "sexbomba" bo w kraju w którym byłam mężczyxni doceniali moją urodę -o tyle nie wiem z jakich przyczyn? (stres, teoretycznie tęskonota???, zmiana sładu jedzenia?)dorobiłam się nadwyżki 7 kg!!!kiedy przyjechała moja mam z wizytą oslidnie mnie opieprzyła-no i potem nadeszły próby kopenshaskiej, odhcudzania na własna rękę do balu w pałacu-skończyło sie to tym, że kiedy przyjechałam do domu po stypendium ważyłam 88 kg!!! Przeraziłam się-kiedy teraz oglądam te zdjęcia płakać mi się chce i nie mam do siebie w ogóle szacunku-i w tymmiejscu przestrzegam-płatki owsiane tuczą-żywiłam się głónie musli i płatkami owsianymi-ale bez ograniczeń-w związku z czym nikomu ich nie polecam. Zresztą podobnie jest u mnie z nestele fitness-tak bardzo je lubię, że zawsze jem za dużo:/
Od tamtej pory już cały czas walczę z wagą- i mimo iż później wyjechałam do naszych zachodnich sąsiadów-powoli chudłam (stosując na przemian ostre diety, mając parę dni załamania gdzie odkurzałam wszystko, bardzo fajną dietę pięciosładnikową). Potem przyszły wyczekiwane wakacje w ciepłych krajach i moja mama-która zauważyła, ze mam na punckie jedzenia "małego świra"-i trzymała mnie twrado-i te ograniczenia dały efekt. Teraz też stosuję różne diety, ale zawsze brakuje mi konsekwencji i wracam do wyjściowych 78-teraz nawet nie wiem czy nie mam ciut więcej, bo woda zatrzymala mi się w organixmie (kłopoty z cyklem). Ale obiecuję Wam się zważyć 4 kwietnia! Do tej pory postaram się trochę powalczyc (będę jadła owoce, warzywa, kurczkaka, ryby, i mój ukochany serek wiejscki).
Do dzieła!

Nikola 
Niszczyciel kalorii

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 11:16   

żarłoczekczytając Twoją opowieść mam wrażenie jakbym czytała trochę o sobie. Mam ten sam problem, z zajadaniem stresu, czy gorszego dnia. Moja waga raz rośnie o 3 kg potem nagle spada o 5kg i znowu rośnie o 7kg. Przez to mam już rozstępy:( I te 3 dni diety to dla mnie już normalka, zawsze wtedy następuje kryzys i jem wszystko co znajduje się w zasięgu mojego wzroku:(
Ale wierzę że tym razem mi się uda. Z takim wsparciem musi się nam udać :grin: Idzie lato to musimy się jakoś prezentować w bikini prawda?:D
Pozdrawiam i trzymam mocno :kciuki:

ina44 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 21:17   

żarłoczek, z Nami dasz rade :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: a przynajmniej zapewniam ze zawsze wejdziesz na dobra droge bo bedziesz wiedziala ze My tu czekamy na Ciebie ;-)

żarłoczek 
Nieśmiałek

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 22:25   

No przyznam szczerze, że na to liczę! Zawsze obiecuję sobie, ze wejdę na wagę tego i tego dnia-ale przecież skoro obietnica zostala złożona publicznie to nie mogę jej złamać!
Cieszę się, że się tu znalazłam w tak doborowym towarzystwie!

Asiula 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009 23:55   

Żarłoczek jak Ci idzie? napiszesz jakąś rozpiskę :myśli1:

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 07:17   

żarłoczek, pisz jak ci idzie, i napisz jaką rozpiske, zawsze to łatwiej mozna coś doradzić , trzymam kciuki :thumbsup:

syla19799 
Dietowa szycha

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 08:52   

żarłoczek, witaj i pisz co jesz a my bedziemy to kometowac i mobilizowac poqwodzenia :thumbsup:

slonko2544 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 12:43   

żarłoczek, witam :wave:

moniczka 
Dietowa szycha

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 19:00   

witam :lovers: historia to przeszłość teraz z nami zaczniesz nowe lepsze życie ;] czekamy na rozpiskę
pozdrawiam :love:

żarłoczek 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 19:40   

Oki:) Już nie pamiętam generalnie co jadłam w sobotę, ale mój jadłospis skladał się z :
-jajek, łososia, kurczaka, ananasa, pomarańczy (z 6), jajek (2), jabłek (4), serków wiejskich z łyżeczką dżemu i jednej łyżeczki ciatsa (qrde, kumpel przyszedł się uczyć a ja nie chcę wszem i wobec rozgłaszać, że jedtem na diecie-ale nawet mi to ciasto nie smoakowało-żułam jeden kęs i myślałam, że padnę-oczywiście to dwudniowe menu!
Dziś:
-śniadanie-serek wiejski+ciut dźemu (to mój grzech)
-lunch-2 jajka z ogórkiem i sałatą
-1 jabłko na ciepło z anansem (1 plaster), serek wiejski z łyżeczką dżemu (lekkie oczywiście)
-4 razy kawa z chudym mlekiem, mała kostka czekolady gorzkiej
Myślałam, że mało tego było a tu piszę i piszę.....oprócz tego magnez z wit. B (na uzupełnienie niedoborów).
Wydaje się dużo, ale brzuch jakby się spłaszczył i jak bokiem stanę (pod odpowiednim kątem oczywiściem, to widzę lekki!!!!zarys kości biodrowej (w sensie wgłebienia;)).
Łaknienia na słodycze:nie obserwuję:)
Czekam na konstruktywną krytykę:)

Nikola 
Niszczyciel kalorii

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 31 Mar, 2009 08:36   

żarłoczek napisał/a:
Czekam na konstruktywną krytykę:)
hehe ode mnie się jej raczej nie doczekasz bo ja sama w kwesti diet nie zbyt "wykształcona" jestem :tongue: ALe moim zdaniem rozpiski super :thumbsup: I owoce są i nabiał jest i rybka także moim zdaniem naprawdę wzorowo :thumbsup: A tym dźemem to ja bym się nie przejmowała bo może właśnie dzięki temu nie masz aż takiej ochoty na słodycze :grin: A ćwiczonka jakieś robisz??

tomsa 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto 31 Mar, 2009 12:58   

Witaj Zarłoczku :witam: i powodzenia :thumbsup:

Przy uśmiechu tez spalamy kalorie :)

żarłoczek 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 31 Mar, 2009 19:43   

Dzięki za wsparcie-zamierzam wrócić do treningów kardio-i chodzę raz na tydzień na aerobik-tylko że do końca tygodniu mam czasowo przerąbane-wychodzę z domu przed 7 a wracam ok. 18-a jutro nawet o 20:/
Ale obiecałam sobie dziś chociaż spacer na 25 min..pogoda taka ładna................
A jedzenie dzis:
-jogurt naturalnym (mały)+2 waski
-niecały filet z kurczaka (jakieś 0,5)
-sałatka z salaty, odrobiny ananasa, pomarańczy i 2 łyżek rodzynek
-no i grzech:5 suszonych śliwek.....
Qrde wczoraj byłam taka naładowna energią a dziś ledwo się wlokę-ale może to cisnienie, zmiana pogody....
Ale nic-myślę sobie, że muszę dać rade-jak nie teraz to kiedy? Te Hiszpanki takie ładne, wysokie i smukłe.....No i chcę się czuć super kobieco a te zbędne kiloski mi nie pomagają...

\]

Dodzik 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 31 Mar, 2009 21:37   

żarłoczek napisał/a:
-no i grzech:5 suszonych śliwek.....

:hmmm: to nie grzech tak bynajmniej mi sie wydaje... suszone sliwki sa dore na trawienie i przyspieszaja przemiane materii

Za-Duza-Aga 
Niszczyciel kalorii
Zdeterminowany Kurczak

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto 31 Mar, 2009 23:48   

Śliwunie bez czekolady są wręcz mile widziane - ale uważaj nie jedz za dużo bo będzie źle i pogna do kibelka ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi