Wysłany: Pon 24 Sie, 2009 07:34 Zaczynam... oj będzie ciężko.
Witam,
mam problem ze sobą. Nie mogę schudnąć. Uwielbiam słodycze a nie kupowanie ich jest dla mnie mega wysiłkiem.
10 lat temu urodziłam córkę i od tej pory zaczęły się moje kłopoty ze słodyczami i przemianą materii, nie mogłam zejść poniżej 75kg - chociaż teraz ta waga to dla mnie kosmos.
Pięć miesięcy temu urodziłam synka i teraz ważę 112kg. Jestem załamana. Mąż pokazuje mi zdjęcie ze ślubu (13 lat temu) i mówi że się zmieniłam.
Nadal karmię piersią więc żadna dieta restrykcyjna nie wchodzi w rachubę.
Postanowiłam od dziś tj. 24.08.2009r. rozpocząć dietę. Nikt nie wie ile ważę oprócz tych co przeczytają ten post. Jeśli pozwolicie to będę wpisywać się co jakiś czas i informować o swoich osiągnięciach.
Jeśli ktoś może mi poradzić cokolwiek lub po prostu wesprzeć będę bardzo wdzięczna.
lillou, witam cie bardzo serdecznie ja radze ci zebys pisala nam codziennie co jesz i co cwiczysz a my bedziemy to kontrolowac i ci pomagac schudnac trzymam
lillou, witaj
hmmm przy karmieniu z odchudzaniem trzeba ostrożnie
może na poczatek dieta MŻ(mniej żreć)
by się żołądek przyzwyczaił
do mniejszych porcji, dużo wody mineralnej oczywiście niegazowanej
warzywa owoce, no i nie jeść po 18
ograniczyć słodycze no i oczywiście ruch
warto by może poczytać czy podczas karmienia można brać chrom
działa uodparniająco i zmniejsza łaknienie na słodkie
do tego zielona, czerwona herbata ale to tez trzeba poczytac czy karmiąca może
no ale zaraz na pewno wskoczą tutaj dziewczyny
bardziej doświadczone dietkowaniem napewno doradzą
Pomogła: 24 razy Wiek: 41 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 11832
Wysłany: Pon 24 Sie, 2009 10:12
lillou, witaj i nie załamuj się ,taka waga to nie koniec świata i można z niej zejśc ,bo nie ma rzeczy niemozliwych jak się bardzo czegoś chce
ze swojej strony radziłabym Ci wyznaczyć sobie cele mniejsze ,etapy odchudzania aby się od razu nie zrażać,rozłożyc to w czasie -np I etap -zejśc poniżej setki ,potem 80 -dziesiątki itp
na pewno przy karmieniu ze stosowaniem diety musisz uważać ,ale dieta może też być zdrowa ,co i dla maluszka będzie pasowało,możesz tyeż więcej się ruszać ,spalać ,i to razem z nim ,dużo chodzic na spacerki ,bo kazda forma ruchu pomaga -mocno trzymam za ciebie kciuki i pisz jak Ci idzie
Dziękuję wam bardzo za miłe i ciepłe przyjęcie i wiele ciepłych słów.
Wczoraj przez cały dzień zjadłam jednego pomidora i wypiłam hektolitry herbaty. Wieczorem teściowa poczęstowała mnie i męża plackami z jabłkiem ale swojej porcji nie jadłam.. oddałam mężowi, oparłam się chociaż język mi uciekał. Byłam tez na spacerze 1,5 godziny z dziećmi i zrobiłam 10 mini brzuszków - po cesarce nie mam zbyt mocnych mięśni brzucha ale to się zmieni.
Wpadłam też na pomysł żeby zrobić sobie zdjęcie teraz i co miesiąc żeby widzieć czy dieta coś zmienia.
Na razie moja dieta to chaos ale do końca tygodnia ogarnę się i każda czynność będzie miała swoje miejsce w ciągu dnia.
Dziś wypiłam już szklankę herbaty i zjadłam kromkę chleba z miodem... nie wiem czemu tak ale w porę się opamiętałam :)
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 980
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 08:11
lillou napisał/a:
Wczoraj przez cały dzień zjadłam jednego pomidora i wypiłam hektolitry herbaty.
Co to ma być?? Głodówka!!?? To do niczego dobrego nie prowadzi, na początku szybko schudniesz ale też szybko przybierzesz jak już zjesz troche więcej i to przybierzesz z nawiązką, musisz zdrowo jeść!!
Mi jest bardzo łatwo nie jeść szczególnie na początku. Kiedyś "nie jadłam" przez pół roku i schudłam 20 kg. ale potem dość szybko wróciłam do poprzedniej wagi. Zwaliłam to na pigułki antykoncepcyjne ale macie rację żeby chudnąć trzeba jeść..
Lillou - jedzenie musi być zdrowe i rozsądne - nie tylko ze względu na Ciebie ale i na maleństwo - jedz zdrowo, często i w niewielkich ilościach - a jak poczujesz sytość odejdź od talerza. Głodówka jest głupim rozwiązaniem - bo brakiem odżywczych elementów zaszkodzisz nie tylko sobie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum