Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 21:08 Z pamiętnika Słodyczomanki!
Próbuje po raz setny w tym miesiącu przejść na dietę. Jak na razie rekord to 3 dni Mam 18 lat 164cm wzrostu i 56kg wagi. To niby nie jest dużo ale wyglądam na dużo więcej, najgorzej na twarzy, brzuchu, ramionach i nogach Jak mały pulpet.
Chce w końcu porzucić te 6kg w góra 6 tygodni. Mój największy problem to słodycze....jestem totalnie od nich uzależniona. Jak mnie najdzie to jem wszystko co jest w zasięgu mojego wzroku Dzisiaj właśnie zjadłam całą czekoladę białą, 2 kawałki ciasta, i czekoladowe kuleczki z orzechami. To wszystko w ok. 10min
Kupiłam sobie herbatę slim figura dziś był już drugi dzień jej picia no i niestety przed chwilą miałam "atak" i się nażarłam że aż mnie zaczęło mdlić :-? Już tracę nadzieję. To już moje ostatnie podejście. Założyłam się z koleżanką że przez 20 dni nie będę jadła słodyczy, jak przegram to stawiam duże piwo :beer: Może mnie to jakoś zmotywuje Jak patrze na te wszystkie ładne szczupłe dziewczyny w teledyskach czy gazetach to płakać mi się chce
Aktualna waga: 56kg
6 Weidera: day 5
Słodycze: yes
pozbadz sie slodyczy z domu a napewno bedzie ci latwiej powodzenia
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 17:17
Dzięki syla Niestety nie możliwe jest pozbycie się wszystkich słodyczy bo nie mieszkam sama Jutro w końcu do szkoły więc myślę że będzie mi łatwiej bo będe cały czas zajęta, a tak w domu się nudziłam i jadłam... A dzisiaj wieczorem robię sobie wieczór "SPA" Mam taką suchą skórę na twarzy:( Ale przynajmniej mi poschodziły w większości wypryski Tylko że w żaden sposób nie moge jej nawilżyć;/ A i skończyłam już z alko;p Nie żebym była jakimś alkoholikiem hehe ale wiadomo jakieś spotkanie ze znajomymi czy meczyk a później zapryszczona twarz
Cel na 5 lutego: 55kg! Trzymajcie kciukasy:D
A znacie może jakieś maseczki domowej roboty nawilżające? Będe wdzięczna
jest fajny kremik nawilzajacy z firmy sorya z takim dozownikiem ale zapomnialam jak sie nazywa likwidujacy pozostalosci po wypryskach i zapobiega powstawaniu nowych
Pomogła: 7 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 1565
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 20:16
słodyczomanka, witam
Widze że wybrałaś taki nick bo masz powód Ciągle narzekasz ta te słodycze a reszta jedzenia??? mam nadzieje że w porządku i że tylko te słodycze psuja twoją dietkę...
Z tym zakładem o piwko to dobry pomsył przynajmniej uzyskałaś dodatkową motywację
Trzymam kciuki za twoją dietke i mam nadzieje że tak bez walki to się nie poddasz i pokażesz ze tez masz silną wolę
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 21:08
syla19799, dziękuje bardzo, poszukam jutro w drogerii:)
mila92, danke:D
A przed chwilą wpadłam na pomysł żeby stosować dietę o niskim indeksie glikemicznym Czy któraś z was ją stosowała? Spodobało mi się w niej to że dozwolone są niektóre słodycze Prosze powiedzcie co o tym sądzicie
Pomogła: 6 razy Wiek: 36 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 2735 Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 21:14
słodyczomanka napisał/a:
dietę o niskim indeksie glikemicznym
Genialna dla słodyczomaniaków, mówi Ci o tym słodyczomaniak tysiąclecia!!! Jedyna dieta która powstrzymała mnie od żarcia słodyczy a byłam w ciężkim nałogu przez 30 lat
gufinka, oo to super Dziękuuuje baardzo To już teraz mam pewność że będe uważała na indeks glikemiczny A więc postanawiam:
5 posiłków dziennie
6 weidera indeks glikemiczny
koniec ze słodyczami, chyba ze raz na jakiś czas o niskim IG żadnego alkoholu herbata slim figura
min. 2l płynów dziennie
Ale mnie gufinka podniosłaś na duchu
Oby dobre chęci nie odeszły tak szybko jak się pojawiły:myśli1:
Pomogła: 7 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 1565
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 23:22
słodyczomanka, widze że nareszcie natrafiłas na dietę odpowiedną dla ciebie
teraz pewnie tak łatwo się nie poddasz i wygrasz tę wojnę
słodyczomanka napisał/a:
:arrow: 5 posiłków dziennie
6 weidera indeks glikemiczny
koniec ze słodyczami, chyba ze raz na jakiś czas o niskim IG żadnego alkoholu herbata slim figura
min. 2l płynów dziennie
A postanowienia sa... SUPCIO
Właśnie oglądnełam film ze studniówki MASAKRAA!! Wygladam tak brzydko i grubo Załamałam się. Chyba wyrzucę tą płytę i nikomu nie pokażę...tragediaa. Siedzę i ryczę jak nienormalna Nie chce mi się nawet jeść tyle z tego pożytku Jestem okropna, nie myślałam że aż tak brzydka ale to mi uświadomiło że nie bez powodu nie mam chłopaka Moja twarz jest tak gruba
ZAŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMKA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum