Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Pon 26 Mar, 2007 19:52
Nadzwyczajna ja również nie jadłam nigdy nic sojowego , słyszałam tylko , ale napisz coś więcej proszę tzn, chodzi mi głównie o zawartość kalorii i dlaczego tak zalecają je przy diecie co one maja w sobie takiego? Z góry dzięki , może się skuszę i kupię, bo moja dieta zaczyna być zbyt monotonna. .
Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3992
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 08:25
Ja też mam 3 kilo mniej To już prawdziwy krok naprzód. Wiem teraz, że idę w dobrą stronę. Powoli i sukcesywnie. Wiem,że to tylko 3 kilo w tak długim czasie, ale wiem, że będzie więcej!!!
Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3992
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 09:27
Do Beci. Sojowe produkty mają mniej kalorii niż tradycyjny schaboszczak czy kotlet mielony,a są zdrowe ze względu na zawartość białka. Poza tym mnie smakują.
[ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 09:28 ]
Poza tym na kazdym opakowaniu jest napisane ile ma kalorii w 100g produktu. Taki jeden kotlecik ma około 120 kalorii przy czym np. schabowy ma ponad 300. Jest różnica prawda?
kurde szukalem ale nigdzie o tym nc niema bo w sumie szklaneczka dziennie byla by dla mnie dobra nie powiem do uzupelnienia limitu ww i pewnie zdrowe jest.. cza suzkac dalej:)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Sro 28 Mar, 2007 20:22
Hej , dzięki z informacje jeszcze nie kupiłam nic sojowego ale zrobie to na pewno , Sabinko mi podobnie jak tobie brakuje słodyczy , nie jadłam nic słodkiego od 19.02 ale szczerze to mam coraz mniejszą ochotę na nie , przeważnie męczy mnie w soboty i niedziele , wydaje mi się że organizm już coraz mniej się domaga a ostatnio zauważyłam , że pewne produkty zaczynają mi smakowac bardziej niż kiedykolwiek , np. nie cierpiałam jogurtu naturalnego a teraz go uwielbiam , polubiłam owoce , w gotowanych warzywach wyczuwam więcej smaku aniżeli jak wcześniej musiały być zawsze czymś oblane , dochodzę do wniosku ze nawet nie dla samego schudnięcia ale dla smaku i jakości potraw warto zmienic dietę na lżejszą.pomimo iż nie jem tego samego co mąż i syn / z wiadomych powodów/ to staram się im w tej chwili gotować bardziej zdrowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum