Bałam się że suwaczek się nie zmieści ;) Tak sobie pomyślałam że zacznę od postanowień i oczyszczenia oranizmu. Zrezygnuje z białego pieczywa, słodyczy cukru i zmniejsze ilośc ziemniaków. Następnie zacznę jeśc dużo ważyw i owoców i będę unikac jedzenia smażonego na tłuszczu. Co sądzicie o słodzeniu herbaty miodem ( podobno miód jest dobrze przysfajalny przez organizm) Słodzic miodem czy miód też odłożyc?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 12:02
Fiona, założenia masz dobre
ja staram się wcale nie jeść pieczywa tylko dechy , ziemniaki też odstawiłam , a co do miodu to nie mam pojęcia ale pewnie zdrowszy niż cukier, tyle ,że chyba wiesz,że nie powinno się dodawać miodu do gorącego tylko letniego bo traci swoje właściwości
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 8849
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 12:11
Fiona, są na forum tabele kaloryczne z których możesz korzystać, ja juz mam o tykle wprawę,że to co jem wiem ile ma kal, po za tym dzisiaj na większoći opakowań masz podane kal, , a ja osobiście staram się jedzonko ważyć i przeliczać kal, ale wiadomo nie zawsze jest to mozliwe , zobaczysz,że dojdziesz do wprawy
Fiona fajne, że założyłaś swój temacik. Liczę na to że będą się tu pojawiac rozpiseczki z każdego dnia żebyśmy wiedziały co zjadłaś i przede wszystkim ile. Jak coś źle będzie to będziemy tłuc i opierniczać (od tego mamy wybitnych specjalistów tutaj )
Założenia masz bardzo dobre i jeśli będziesz się ich trzymać to waga na pewno zacznie spadać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum