Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Sob 19 Cze, 2010 18:53
strach przed jo-jo...
Autor Wiadomość
renata2705 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Nie 08 Lis, 2009 21:26   strach przed jo-jo...

zaraz minie 2 tygodnie jak przestalam brac srodki na odchudzanie.,..(nie chce za bardzo wymieniac co bralam bo wydaje mi sie czasem ,ze poszalam na skroty i boje sie tego efektów.....mam na mysli ten diabelny efekt jo-jo,o ktorym czesto sie mowi.Jak narazie idzie mi chyba calkiem nie zle jezeli chodzi o pilnowanie sie z jedzeniem..nie stosuje i nie stosowalam jakis drastycznych diet ,chodzilo mi glownie o to aby zmienic swoje zle nawyki zywieniowe..A wczesniej probowalam roznych swoich sposobow i nic,a moze organizm po ciazy i porodzie sie rozregulowal i dlatego nie wychodzilo mi schudniecie..?hm.Ale teraz ciagle sie pilnuje i kontroluje i mam czasem wrazenie jakbym zeschizowalam ze strachu przed tym zeby nie przytyc .Mam nadzieje,ze tutaj zagladajac uda mi sie nie zwariowac...

120208dzidzie.jpg
Jedyny sposób, by odkryć granice możliwości, to przekroczyć je i sięgnąć po niemożliwe.
Plik ściągnięto 4862 raz(y) 13,94 KB

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 08 Lis, 2009 22:45   

Renia witaj-dobrze trafiłas-tu otoczy Cie grono przyjaciól z podobnym problemem które zawsze będzie Cie wspierało

renata2705 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 00:34   

dziekuje za wsparcie..dlatego ,ze wiem iz jest duzo osob ktore maja podobne obawy jak ja wiec postanowilam dolaczyc tutaj...Dziś znow weszlam na wage po to aby sie upewnic ,ze napewno nic mi nie przybylo...Czasem to mi sie wydaje,ze wchodzac na wage chce zaspokoic swoje sumienie jakbym miala jakies wyrzuty bo cos podjadlam np.dzis w przeciagu pol godziny zjadlam pol banana,kostke czekolady i mezowi zrobilam do obiadu salatke (pomidor,salata itp w w śmietanie )no a do tego zjadlam plasterek miesa pieczonego(schab,zrobilam sobie w piekarniku)wiec to nie byla jakas bomba kaloryczna..hm zwariuje,a w sobote ide do przyjaciolki na trzydziestke i dopiero w niedziele bede miala moraliniaka..

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 11:07   

ja postanowiłam zmienic swoje nawyki zywieniowe-to jest wazne-coz tego ze chudłam na dietach jak wracalam do dawnych nawykow i nadrabiałam znowu z nawiązką :-(
teraz walcze o zdrowie
a jakie tabletki brałas ze takie super efekty?

slonko2544 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 21:27   

renata2705, witaj na forumku :wave:

wiki77, sa takie tabletki na receptę,które dają efekty,ale mają też skutki uboczne.lepsza jest dieta

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Sro 11 Lis, 2009 07:37   

dokładnie-moja koleżanka bierze teraz lindaxe i faktycznir chudnie ale ja się boje tych tabletek-np po meridii juz śa udokumentowane przypadki samobójstw/bo z załozenia to miały byc tab. na depresje ale nie wyszło a zauwazyli ze sie po nich chudnie/ moja ciocia bierze meridie-schudła 30 kg ale efekty uboczne :-/ -duszności złe samopoczucie itp

moniczka 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 11 Lis, 2009 11:13   

Witaj Renata :lovers: witamy w gronie dietowiczek :lovers: najlepiej abyś wklejała rozpiski co zjadłaś, wtedy sama zaczniesz się kontrolować, a my będziemy pokazywać co jest ok , lub co jest złe :grin: pozdrawiam i życzę wytrwałości :love:

renata2705 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 11 Lis, 2009 11:51   

no coz przyznam sie bralam od konca sierpnia przez miesiac meridie..czulam sie swietnie nic mi nie dolegalo o czym pisza inni na forch,ze maja lub mieli nie zle jazdy i w ogole no mnie na cale szczescie nic nie bylo...Kolezanka powiedziala zebym przy nastepnym wykupywaniu poprosila o odpowiednik meridii Zelixe,i tak zrobilam.>Gdy przeszlam na tą zelixe zauwazylam po kilku dniach ,ze jest slabsza po tym wzgledem bo nie pocilam sie przy niej i moglam pic kawe..Powiem szczerze iz bylam z niej zadowolona ale caly czas nie czulam sie najlepiej z tym ,ze sie faszeruje jakims gównem i stwierdzilam iz moja waga wcale nie spada tak jak mialo to byc postanowilam zaczac powoli odstawiac ,,cudowny środek,,..Jedyne co mi to wszystko pomoglo to zmienic swoje zle nawyki zywieniowe i udalo mi sie zmniejszyc porcie jedzenia,oczywiscie cwicze na rowerku.Po odstawieniu jak narazie jest wszystko ok i nawet waga mi spadla w pierwszym tygodniu 1kg i w drugim 1kg,no a teraz od tygodnia ciasza ale wazne ze nie rośnie,bo czytalam o takich przypadkach iz waga sama rosła ....No nic zobacze jak to dalej bedzie napewno zamierzam nadal sie pilnowac.. ;-)

wiki77 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Czw 12 Lis, 2009 21:20   

będzie dobrze-najważniejsze zaprogramowac sie na zdrowie!!!!!!! a te swiństwa juz wywal :wavecry:

slonko2544 
Pogromca fałdek

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Sob 14 Lis, 2009 18:07   

meridia,lindaxa i zelixa-wszystkie mają taki sam skład,a różnią się ceną i o dziwo efekty są różne
renata2705, ile masz wzrostu??

Dorotek21 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Nie 15 Lis, 2009 20:39   

jako farmaceytka moge powiedziec ze wszystkie maja ten sam skladnik czynny ale rozne srodki pomocnicze i dlatego tak rozne dzialanie na organizm.... oczywiscie tez kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje

renata2705 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 22:33   

wywalilam to wszystko narazie do szuflady ale cos mi sie po weekendzie porzestawialo bo bylam na 30 stce u przyjaciolki i nie podjadlam czegos za duzo i nie siedzialam przy stole aby najesc sie bo jest okazja lub cos w tym rodzaju,ojej jestem tak zdenerwowana ze nie potrafie sie wyslowic..pppp ale mam jakies dziwne zachowanie od wczoraj bo nie ciagnie mnie jakos specjalnie do zarcia ale zaczelam podjadac,cos mi sie wydaje ze alkohol tak dzial juz kilka razy tak to zaobserwowalam ze gdy gdzies w weekend wyszlam i wypilam drinka lup jakis inny alkohol to na drugi dzien wlanczalo sie u mnie podjadanie...a do tego jakis dziwny moralniak...wiem ,ze wszystko to jest zwiazane z podlozem psychicznym...no nie musze sobie zaczac cos tlumaczyc bo zwariuje juz moralniak dzisiejszy doprowadzil mnie 3 razy na wage...a wracajac do tych tabletem to sklad mpoze maja taki sam ale dzialanie tylko podobne ale nie takie same,doswiadczylam to na sobie :krzyczy:

Untitled-14.jpg
Świat jest mały, ale należy do wielkich!
Plik ściągnięto 78 raz(y) 167,03 KB

JAZOO 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 07:15   

renata2705, chciał bym się przywitać i powiedzieć swoje trzy grosze. Ciesze się ze tu jesteś , bo jeśli znalazłaś się tutaj , to oznacza odrzucenie prochów :yikes: i chęć zmiany siebie przez normalne jedzenie. Poczytaj u innych każdy ma swoje metody, diety, sposoby. To indywidualna sprawa, ale jednak warto obrać sobie wzorcową dietę. Ja na przykład stosuję diete proteinową. Jesli chodzi o porady, wsparcie i tym podobne- lepiej nie mogłaś trafić. Tu są wyjątkowi ludzie. :mrgreen: Przekonasz się niebawem. W każdym razie życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki. :lovers: :lovers:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 10:51   

renata2705, kurcze aż mi głupio ale ja też doppiero się teraz wpadłam przywitać ale obiecuję poprawę i częściej zaglądać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JAZOO 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009 07:38   

renata2705, miłego dnia i sukcesów w walce :grin: kurcze zupełnie jak na linii frontu ... Wiesz , jak by co , to razem z jednej menażki będziemy szamać , zeby było mniej na osobę ... :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :lovers:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi