Halo mamuska jak dzis samopoczucie
Ja terz nie bede pisala o mojej pierwszej i drugiej ciazy .Powiem tyle pirwsza do tej pory zostanie w moim sercu a druga z problemami biega juz 15 lat ,a kolejne dwie to same radosci i pelna oczekiwania .Muj lekarz raz mi powiedzial bardzo ladnie kto pragnie i prubuje temu sie spelni ale nic na sile
Mialam taki bol glowy, ze w koncu wzielam proszek, bo juz nie wytrzymalam. Jeden proszek nie powinien zaszkodzic, nie szlo wytrzymac. Wczesniej bywaly migreny, to ponoc normalne w czasie ciazy, ale ta przeszla sama siebie
a lekarz nie powiedzial ci jakie tabletki sa dobre i nie zaszkodza.Moze go spytaj?
Jak sie czujesz,lepiej troche?Pomogla tabletka?Dobrze ze wzielas,fasolka na pewno nic nie miala przeciwko temu.Wazne zeby mamusia dobrze sie czula
Panodil - kobiety ciezarne i matki karmiace moga to ponoc brac, wiec zaryzykowalam, i wzielam. Po raz pierwszy od kiedy wiem, ze jestem w ciazy, zdobylam sie na odwage i wzielam procha przeciwbolowego
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 19:45
ponto, jeśli jest to lek , którymoga brać kobiety w ciąży to bądz spokojna jednak staraj się korzystać z nich jak najrzadziej, próbuj domowymi sposobami
dzieki.
Nie za czesto bierz te tabletki,na pewno nie sa szkodliwe jezeli kobiety w ciazy moga je brac,ale pewno nie za czesto.Ponciaczku widze ze avatarek zmienisz,niedawno byly motylki,a teraz lewciu biega.
Jak sie czujesz,lepiej?Moze zmiana pogody byla porzadna i dlatego cie migrena wziela?Kup sobie moze te oklady na glowe-na cieplo lub zimno,z takim zelem w srodku,pomagaja czasem.
A tak, zmieniam, bo to moje pierwsze przymiarki do avatarka. Przed motylkami byl niebieski ptaszek, w koncu zdecydowalam sie jednak na lewka. Nie jestem jeszcze do zadnego z tych avatarkow wizualnie przywiazana, wiec metoda prob i bledow szukam tego odpowiedniego
Pogoda owszem, zmienila sie, moze faktycznie to byla przyczyna. Lepiej sie czuje, bol jak reka odjal, dziekuje
Ponto-lwiątko jest super.A jak tam mały "Ponciaczek"-jeszcze trochę i zacznie mamusi dokuczać.Ta tabletka przeciwbólowa napewno mu nie zaszkodziła.Śpijcie spokojnie,dobrej nocki
Zeby zobaczyc to w pelnej krasie, trzeba kliknac. Josephine Wall jest niesamowita - uwielbiam jej dziela. Jak sie jednak jej obrazy zmniejszy, to wychodzi jedna zamazana packa. Dlatego szukalam czegos innego, co mniej mi sie podoba ale tu sie zmiesci. To sie nazywa kompromis
I dzieki dziewczyny - lewek jest sympatyczny i sobie biega. Moje dziecko w brzuchu tez sie wierci we wszystkie strony. Jedny slowem, oboje prowadza aktywny tryb zycia
Dziendobry Mamusku jak tam po wczorajszym bulu glowy / czy juz lepiej dzisiaj
Tabletki raz na jaki czas nie zaszkodza tylko nie zaczesto i nie duzo. Mamusku pisalas u jednej z dziewczyn ze nie pijesz i nie palisz .Super ale moge doradzic z mojego doswiadczenia i rady bardzo starszej ale dobrej lekarki ...
Wypic w tygodniu 2 lampki czerwonego winanie nie pul litrowe tylko male obojetnie jakiego .To pomaga rozrzadzeniu krwi i chroni od skrzepow i zatorow w twoim organizmie dzidziusowi nie zaszkodzi . Kture moga wystapic po porodzie.JA pilam wino w czasie mojej drugiej bardzo zagrozonej ciazy i pomoglo mi i nie musialam brac dodatkowych lekow na krew i cos tam jeszcze .A puzniej w nastepnzch dwuch terz pilam wino i moje pociechy sa zdrowe i nic im nie zaszkodzilo.
Bardzo podoba mi sie twuj lewek.
Ponto obrazek jest super.Jalubie obrazy Sahma.Sa takie inne i tajemnicze.poszukaj sobie w necie,moze ci sie spodobaja.Sa troche fantasy,imienia nie pamietam cholipka.
Ciesze sie ze juz ci lepiej,a fasolka mala wiercipieta jest.
Kseniu kochana - Dzisiaj zadnego bolu glowy, dzieki .
Ja nie wiem, jak jest z tym alkoholem.
Ja sie po prostu boje teraz pic tego typu napoje, bo jezeli cos sie stanie to bede sie do konca zycia obwiniac Wiem, wiele rzeczy nie zalezy ode mnie, i ze grozniejsze sa choroby zakazne typu rozyczka, ale ta przeszlam na szczescie w dziecinstwie, wlasciwie to przeszlam prawie wszystkie choroby zakazne wieku dzieciecego.
Na chlopski rozum, kobiety w Chinach czy Afryce rodza zdrowe dzieci, i to wcale nie te najbogatsze, ktore stac na opieke medyczna itd. Wiele z nich lekarza na oczy nie widzialo a dzieci jednak sie rodza. W Indiach to samo.
Tyle, ze my, w naszym mega cywilizowanym swiecie tak jestesmy wydelikacone ze az strach.
Agnieszka - dzieki za info, poszukam Fasolki nie czuje, ale na USG sie wiercila. Nic nie wskazuje na to, zeby ciaza szla w zlym kierunku, brzuch powoli sie powieksza, wiec pewnie w dalszym ciagu rosnie i sie wierci. Juz sie nie moge doczekac 10 wrzesnia, wtedy poznam plec malenstwa i dowiem sie wiecej na jego/lub jej temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum