Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
moja walka o utrzymanie tego, co przyszlo nieoczekiwanie
Autor Wiadomość
Ksenia 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 11:42   

:wave: Halo mamuska jak dzis samopoczucie :grin:
Ja terz nie bede pisala o mojej pierwszej i drugiej ciazy .Powiem tyle pirwsza do tej pory zostanie w moim sercu a druga z problemami biega juz 15 lat ,a kolejne dwie to same radosci i pelna oczekiwania .Muj lekarz raz mi powiedzial bardzo ladnie kto pragnie i prubuje temu sie spelni ale nic na sile :love:

ponto 
Zaciążona :)

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 15:12   

Mialam taki bol glowy, ze w koncu wzielam proszek, bo juz nie wytrzymalam. Jeden proszek nie powinien zaszkodzic, nie szlo wytrzymac. Wczesniej bywaly migreny, to ponoc normalne w czasie ciazy, ale ta przeszla sama siebie :blink:

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 17:13   

ponto napisał/a:
Mialam taki bol glowy, ze w koncu wzielam proszek
a lekarz nie powiedzial ci jakie tabletki sa dobre i nie zaszkodza.Moze go spytaj?
Jak sie czujesz,lepiej troche?Pomogla tabletka?Dobrze ze wzielas,fasolka na pewno nic nie miala przeciwko temu.Wazne zeby mamusia dobrze sie czula :lovers:

ponto 

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 19:01   

Panodil - kobiety ciezarne i matki karmiace moga to ponoc brac, wiec zaryzykowalam, i wzielam. Po raz pierwszy od kiedy wiem, ze jestem w ciazy, zdobylam sie na odwage i wzielam procha przeciwbolowego :blush:

Milo Cie widziec ponownie :lovers: :lovers: :lovers: :-)

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 19:45   

ponto, jeśli jest to lek , którymoga brać kobiety w ciąży to bądz spokojna jednak staraj się korzystać z nich jak najrzadziej, próbuj domowymi sposobami
ponto napisał/a:
Panodil
-to pewnie tak jak u nas PANADOL :-D

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 20:40   

ponto napisał/a:
Milo Cie widziec ponownie :lovers: :lovers: :lovers: :-)
dzieki.
Nie za czesto bierz te tabletki,na pewno nie sa szkodliwe jezeli kobiety w ciazy moga je brac,ale pewno nie za czesto.Ponciaczku widze ze avatarek zmienisz,niedawno byly motylki,a teraz lewciu biega.
Jak sie czujesz,lepiej?Moze zmiana pogody byla porzadna i dlatego cie migrena wziela?Kup sobie moze te oklady na glowe-na cieplo lub zimno,z takim zelem w srodku,pomagaja czasem.

ponto 

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 21:12   

A tak, zmieniam, bo to moje pierwsze przymiarki do avatarka. Przed motylkami byl niebieski ptaszek, w koncu zdecydowalam sie jednak na lewka. Nie jestem jeszcze do zadnego z tych avatarkow wizualnie przywiazana, wiec metoda prob i bledow szukam tego odpowiedniego :-)

Pogoda owszem, zmienila sie, moze faktycznie to byla przyczyna. Lepiej sie czuje, bol jak reka odjal, dziekuje :lovers:

nadzwyczajna 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 21:34   

ponto, lewek mi się bardzo podoba :thumbsup:

Kolejny początek długiej drogi... ważne, by dojść do celu!!

sabina 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 21:39   

ponto, ava super , ale ty musisz sie z nim czuć dobrze ja swój bardzo lubie i bardzo sie do niego przyzwycziłam

bardzo pasuje mi avatar nadzwyczajnej do jej osobowości :grin:
beci też już taki dla mnie charakterystyczny

...Musze to przetrwać, przeczeka, przeczekać trzeba mi ...

anetaz3 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 22:53   

Ponto-lwiątko jest super.A jak tam mały "Ponciaczek"-jeszcze trochę i zacznie mamusi dokuczać.Ta tabletka przeciwbólowa napewno mu nie zaszkodziła.Śpijcie spokojnie,dobrej nocki :wave:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 23:38   

ponto, ava jest świetny i mam nadzieję,że już Cię nie będą dopadać te bóle głowy :lovers:

ponto 

Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 07:04   

Najchetniej mialabym w avatarku to:

Zeby zobaczyc to w pelnej krasie, trzeba kliknac. Josephine Wall jest niesamowita - uwielbiam jej dziela. Jak sie jednak jej obrazy zmniejszy, to wychodzi jedna zamazana packa. Dlatego szukalam czegos innego, co mniej mi sie podoba ale tu sie zmiesci. To sie nazywa kompromis :mrgreen:

I dzieki dziewczyny - lewek jest sympatyczny i sobie biega. Moje dziecko w brzuchu tez sie wierci we wszystkie strony. Jedny slowem, oboje prowadza aktywny tryb zycia :mrgreen:

Ksenia 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 08:16   

:wave: Dziendobry Mamusku jak tam po wczorajszym bulu glowy / czy juz lepiej dzisiaj :hmmm:
Tabletki raz na jaki czas nie zaszkodza tylko nie zaczesto i nie duzo. Mamusku pisalas u jednej z dziewczyn ze nie pijesz i nie palisz :clap2: :thumbsup: .Super ale moge doradzic z mojego doswiadczenia i rady bardzo starszej ale dobrej lekarki ...
Wypic w tygodniu 2 lampki czerwonego winanie nie pul litrowe tylko male obojetnie jakiego .To pomaga rozrzadzeniu krwi i chroni od skrzepow i zatorow w twoim organizmie dzidziusowi nie zaszkodzi . Kture moga wystapic po porodzie.JA pilam wino w czasie mojej drugiej bardzo zagrozonej ciazy i pomoglo mi i nie musialam brac dodatkowych lekow na krew i cos tam jeszcze .A puzniej w nastepnzch dwuch terz pilam wino i moje pociechy sa zdrowe i nic im nie zaszkodzilo.
Bardzo podoba mi sie twuj lewek. :lovers: :wave:

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 14:49   

Ponto obrazek jest super.Jalubie obrazy Sahma.Sa takie inne i tajemnicze.poszukaj sobie w necie,moze ci sie spodobaja.Sa troche fantasy,imienia nie pamietam cholipka.
Ciesze sie ze juz ci lepiej,a fasolka mala wiercipieta jest. :lovers:

ponto 

Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 15:57   

Kseniu kochana - Dzisiaj zadnego bolu glowy, dzieki :lovers: .
Ja nie wiem, jak jest z tym alkoholem.

Ja sie po prostu boje teraz pic tego typu napoje, bo jezeli cos sie stanie to bede sie do konca zycia obwiniac :-( Wiem, wiele rzeczy nie zalezy ode mnie, i ze grozniejsze sa choroby zakazne typu rozyczka, ale ta przeszlam na szczescie w dziecinstwie, wlasciwie to przeszlam prawie wszystkie choroby zakazne wieku dzieciecego.

Na chlopski rozum, kobiety w Chinach czy Afryce rodza zdrowe dzieci, i to wcale nie te najbogatsze, ktore stac na opieke medyczna itd. Wiele z nich lekarza na oczy nie widzialo a dzieci jednak sie rodza. W Indiach to samo.

Tyle, ze my, w naszym mega cywilizowanym swiecie tak jestesmy wydelikacone ze az strach.

Agnieszka - dzieki za info, poszukam :lovers: Fasolki nie czuje, ale na USG sie wiercila. Nic nie wskazuje na to, zeby ciaza szla w zlym kierunku, brzuch powoli sie powieksza, wiec pewnie w dalszym ciagu rosnie i sie wierci. Juz sie nie moge doczekac 10 wrzesnia, wtedy poznam plec malenstwa i dowiem sie wiecej na jego/lub jej temat :lovers:

Odpowiedz do tematu