Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Sob 02 Sty, 2010 12:16
młoda mama chetna do odchudzania
Autor Wiadomość
oaza09 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 10:24   młoda mama chetna do odchudzania

Witam
zarejestrowałam się jakiś czas temu :-) z mocnym postanowieniem odchudzania. No, ale u nas sezon jeszcze w pełni, wiec rodzinka przypomina sobie, że ma nad morzem gdzie się zainstalować :->
Tym samym cały czas goście z dziećmi. A jedzenie pozostawia wiele do życzenia, bo nikomu nie chce się stać przy garach, więc jest szybko, łatwo i niezdrowo, nie mówiąc już o kaloriach :blush:
Ostatni goście wyjeżdżają w ten weekend, zostanę sama z dzieckiem ( ma 7 miesięcy) i myślę, że wtedy porządnie wezmę się za siebie.
Te moje 65 kg baardzo mi przeszkadza. tym bardziej, że goście nie maja tego problemu. Jak widzę co je mój Marek i jego siostra (która aktualnie u nas przebywa), to nie rozumiem jakim cudem oni są tacy szczupli :shock: tym bardziej, ze ona jest po trzech ciążach. Można się zdołować.
pozdrawiam

tomsa 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 10:32   

Oaza :witam:
oaza09 napisał/a:
wtedy porządnie wezmę się za siebie.

Jakie masz plany jesli chodzi o dietę- jakas konkretną wybrałas czy po prostu ograniczenie kalorii? Planujesz jakis ruch? Na pewno wiesz, ze dieta w polaczeniu z cwiczeniami daje najlepsze efekty :thumbsup:
oaza09 napisał/a:
Te moje 65 kg baardzo mi przeszkadza
A jakiego jestes wzrostu?
oaza09 napisał/a:
Można się zdołować

Nie mozna. :grin: Trzeba po prostu o swoje powalczyc-my tu z Dziewczynami ciagle walczymy- niektóre z lepszym , niektore z gorszym (np.ja :oops: ) skutkiem. Ale najwazniejsze sie nie poddawac i ie rezygnowac z marzen :clap: :clap: :clap:

Powodzenia :thumbsup:

Przy uśmiechu tez spalamy kalorie :)

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 10:37   

oaza09, witaj na forumku :clap2: :clap2: :clap2: :witam: Fajnie że do nas dołączyłaś:)
Napisz jaką dietkę chcesz stosować no i na wsparcie z naszej strony możesz zawsze liczyć :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: za dietkowanie

oaza09 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 10:42   

Dziękuję tomsa :-> Mam 160 cm wzrostu.
tomsa napisał/a:
Jakie masz plany jesli chodzi o dietę- jakas konkretną wybrałas czy po prostu ograniczenie kalorii?
dieta żadna na razie nie wchodzi w grę, bo nadal karmie piersią, więc tylko racjonalne odżywianie. ;-) Generalnie jestem słodyczożercą :icecream: i właśnie ze słodyczy najtrudniej mi zrezygnować.
tomsa napisał/a:
Planujesz jakis ruch? Na pewno wiesz, ze dieta w polaczeniu z cwiczeniami daje najlepsze efekty :thumbsup:

Ruch to u mnie przede wszystkim :strong: Teraz to dużo spaceruję, bo ćwiczenia tylko w domu przy płytach dvd, ale teraz z wiadomych względów nie mam warunków :->
Muszę sobie poszukać jakieś fajne przepisy light. Najlepiej szybkie, bo przy Mateuszu, to ja za długo pichcić nie dam rady :bawi:

Dopisek:
Anja napisał/a:
witaj na forumku :clap2: :clap2: :clap2:

Dzięki Anja :-> Też się cieszę, że będę aktywna, a nie tylko się przyglądała ;-) Czas ruszyć swoje 4 litery :->
dietka j.w., tylko racjonalne żywienie. Trochę brak pomysłów na dobre jedzonko. mam bardzo ubogie przepisy :chef:

Malutka prośba.Jak chcesz coś dopisać w krótkim odstępie czasowym korzystaj z funkcji EDYTUJ w prawym górnym rogu.Pisanie posta pod postem jest niezgodne z netykietą forum.

Dorotek21 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 10:51   

oaza09, witam cieplutko na forumku i trzymam kciuki za dietkowanie :witam: :kciuki: :witam: :kciuki:

Ell 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 17:46   

oaza09, także witam i życze powodzenia w zamierzeniach :)) Dietowych, ćwiczeniowych i wszelakich innych :wave:

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 17:48   

oaza09, witam i trzymam kciuki :thumbsup:

syla19799 
Dietowa szycha

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 21:43   

oaza09, witam :wave:

candynka 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 21:53   

Witaj oaza,
dasz radę, ja też tak mówilam rok temu że nie potrafię zrzygnowac z chlebka, słodyczy itp. a to da się zrobić, teraz nie jem słodyczy i wytrzymuję i jakoś nie ciągnie mnie do nich a chlebek jem tylko ciemny i w małych ilościach, poza tym nie jem ziemniaków a bez tego też nie mogłam żyć, a więc życże wytrwałości i szybkiego chudnięcia, trzymam kciuki

kkasiaa123 
Dietowa szycha

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 22:56   

oaza poradzisz sobie napewno :-) i witam na forum :-)

oaza09 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 09:50   

Witam kochane
przy takim wsparciu, to aż wstyd będzie nie wziąć się za siebie. Bardzo Wam dziękuję :-) Jedyne czym mogę się z wczorajszego dnia pochwalić to tym, że 4 godziny byłam z małym na spacerze. Trochę kilometrów zrobiłam ;-) Nie było chętnych żeby pójść ze mną. Reszta wybyła na plażę.
Dziś mam pogrzeb mojej ukochanej Babci, więc dzień mam taki rozbiegany i nerwowy. Ale nic to, nie dam się. Mam nadzieję, że mino wszystko wieczorem zmobilizuję się do jakiś ćwiczeń. choć 15 minut na początek :dumbells:
oaza09 napisał/a:
Malutka prośba.Jak chcesz coś dopisać w krótkim odstępie czasowym korzystaj z funkcji EDYTUJ w prawym górnym rogu.Pisanie posta pod postem jest niezgodne z netykietą forum.

Dziękuję, za tą uwagę. Jeszcze troszeczkę się gubię, ale na przyszłość postaram się poprawić :oops:

tomsa 
Dietowa szycha

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 11:25   

oaza09 napisał/a:
4 godziny byłam z małym na spacerze. Trochę kilometrów zrobiłam

To juz jest duzo- spacerki z Maluszkiem zbijają sporo pociazowej wagi :thumbsup:
oaza09 napisał/a:
wieczorem zmobilizuję się do jakiś ćwiczeń. choć 15 minut na początek

Nawet gdyby na poczatek mailoby to byc 5- warto- kazda minuta spedzona na aktywnosci fizycznej to krok blizej sukcesu :thumbsup:

oaza09 napisał/a:
Dziś mam pogrzeb mojej ukochanej Babci,

Bardzo mi przykro :tula:

Przy uśmiechu tez spalamy kalorie :)

kkasiaa123 
Dietowa szycha

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 12:47   

oaza09 napisał/a:
Dziś mam pogrzeb mojej ukochanej Babci
:bawi: :bawi:
oaza09 napisał/a:
Mam nadzieję, że mino wszystko wieczorem zmobilizuję się do jakiś ćwiczeń. choć 15 minut na początek

trzymam kciuki żebyś się zmobilizowała :-) :lovers:

candynka 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 21:01   

Oaza co do ćwiczen to chyba najwązniejszy jest początek a do tego ciężko się zabrać, wiem po sobie, do dziś sobie obiecuję że zacznę a nie mam nigdy natchnienia i czasu,

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 21:05   

oaza09, :witam: przyszłam się przywitać i zyczyć skutecznego odchudzanka :wave:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi