Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 09:51
Kamcia pracowicie u Ciebie ,o 16 trzymaj się u tego dentysty ,a zdjęcia z urlopu fantastyczne,zwłaszcza te na kocyku-super laska i ten Twój powinien Cię na okrągło na rękach nosić-moje gratulacje
Już jestem przeżyłam jakos portwel chudsz o parę groszy a jutro jeszcze ortodonta weżmie swoja działkę Nawet nie było tak najgorzej kolejna wizyta za miesiąć mam straszną przypadłość dziury robią mi sie między zębami i przez to w dwóch sasiadujących ze sobą zębach widac to dopiero po otwarciu jednego więc pewnie jeszcze pochodze do dentysty długo
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 18:23
Kama36, no to biedna nachodzisz sie do dentysty, współczuję ci bardzo, no ale lepiej za wczasu dbać o zęby
a przy okazji lakujesz ząbki dzieciom słyszałam rózne opinie na ten temat i sama juz niewiem
Arkowi wychodzą już zęby stałe i ma wszystkie zdrowe i jakoś nigdy nawet dentysta mi tego nie zaproponował,a Alicji już zęby się psują jeździłam z nią na smarowanie takim czarnym mazidłem po którym podobno dalej sie nie psują a teraz łyka tabletkiZymafluor mozna je łykac aż do wyjscia ostatnich stałych podobno wzmacniaja zęby
mam straszną przypadłość dziury robią mi sie między zębami i przez to w dwóch sasiadujących ze sobą zębach widac to dopiero po otwarciu jednego więc pewnie jeszcze pochodze do dentysty długo
o cholipka ,to niezle.Ale najwazniejsze ze to zobaczyli i dziury juz sie nie powieksza,portfel zawsze chudszy po wizycie u dentysty,tutaj tez sie placi za plomby.
Mam nadzieje ze malej te tabletki pomoga i zabki mocniejsze beda.
Biedna Kamcia,z tego co tu widzę to dasz dentyście sporo zarobić.Jeśli chodzi o lakowanie ząbków,to mój dentysta odradził.Dzięki Bogu Julka ma za mną zęby i jak dotąd tylko jedną plombę.Boję się tylko wyrywania bo mam krzywe korzenie.Ale jak narazie ząbki są zdrowe i nie trzeba rwać.
Hej dziewzyny ja dziś w biegu zaraz pędzę po zakupy ,potem szybko obiad i jadę do ortodonty a potem muszę jeszcze babcię zawieźć do szpitala więc pewnie cały dzionek mi zleci .U mnie pogoda się psuje duszno i czarne chmury na niebie aż mnie przerażają .Mam nadzieję że u was dzionek bedzie dziś spokojny
Trzymaj sie Kamus,dzionek masz dzisiaj w biegu takim.Przesylam ci powerka.
U mnie wietrznie i na deszcz sie zbiera,szaro..bleeeeeeeee.
Do uslyszenia potem,Kama
Pomogła: 11 razy Wiek: 34 Dołączyła: 04 Mar 2007 Posty: 6112
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 18:34
Kama36, u nas niektórzy dentyści polecają lakowanie jak już dziecku wyjdą 6 stałe aby lepiej się trzymały, innni odradzają i ma tu człowiek być mądrym i decydować, wariacji można dostać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum