Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: shashua
Nie 31 Maj, 2009 09:11
dziennik zmagań Tess.....
Autor Wiadomość
Tess 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 19:42   dziennik zmagań Tess.....

witajcie....

zawitałam tutaj z nadzieją że może uda mi się zgubić 7 kg....niby jak ktoś na mnie patrzy, to łapie się za głowę- super wyglądasz, jakie odchudzanie- ale ja wiem...moje takie ukryte-grubsze uda...cellulit....no i przy wzroscie 164, 62 kg :blush:
Postanowiłam,że zgubię oponkę( chociaż troszkę) poćwiczę żeby uda jakos się zmniejszyły o 2-3 cm....no i cellulit....wiem, wiem...ponad 40 letnia babka toco ona chce, ajk teraz młode dziewczyny mają...no mają,ale ja chcę mieć mniejszy albo wcale...

jem nieregularnie,mało warzyw najczęściej jak wstaję piję kawkę z mlekiem 3,2%tłuszczu i 1.5łyżeczki cukru...wiem, powiecie cukru za dużo, ale ja już zeszłam do tego poziomu z 3 łyżeczek...
pózniej długo długo nic, po prostu mi się nie chce jeść,jako że nie pracuję robię cos tam w domku- sprzątanko itp, teraz wiosna to cały dzień w ogrodzie, ruchu trochę będzie,
natomiast jak przyjdzie wieczór...porażka wiem, uwielbiam wtedy jeść,ale przyznaje to chyba z nudów hmm..taki mój nałóg to jedzenie...

co lubię jeść - ryby i je jem, białe mieso - innego dawno już nie jadłam- czasami wątróbkę indyczą...lubię kaszę gryczaną i makarony z sosami
warzywa jem no ale....

natomaist co uwielbiam- frytki,kluski, pierogi, ciasta,kfc...

piję bardzo mało wody - ale dosłownie bardzo mało, zdaża się że w ciągu dnia mineralnej wypiję pół szklanki- wiem to muszę zmienić, ale jej woda mi strasznie nie smakuje :-/

Nie mogę zmusić się do Cwiczeń...w listopadzie kupiłam fajny przyrząd do brzuszków - ćwiczyłam 3 razy....sąsiadka ciągnie mnie na fajny aerobic- ale nie chce mi się...

oststnio nasżło mnie iść za przykładem wspomnianej sąsiadki - ide do dietetyka....ciekawe co mi poradzi, ona i to widzę na własne oczy schudła dobre 20 kg.....

to jak _ ja też schudnę te 7 do lata.... :->

Myrthi 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 20:31   

Witam Cię serdecznie Tess i cieszę się, że zawitałaś do nas. Dziewczyny tu są świetne.
Od czego zacznę? Aha, wiek nie gra roli, każda kobieta nie ważne ile ma lat, chce się czuć atrakcyjne. Przeszkadza ci tu i ówdzie? zrobi się.
Nie ma się co nastawiać na jakąś tam dietę paromiesięczna, tylko na zmiane nawyków żywieniowych. Będzie trzeba się zmusić do rzeczy, których się nie lubiło, prawda. Jednak w końcu i je się polubi.
Mi kiedyś mineralna niegazowana nie chciała przez gardło przejść, obecnie leję ja litrami i nie wyobrażam sobie pić coś innego. Nie lubiłam także jabłek a warzywa jadłam sporacznie.
Ważną rzeczą jest też jedzenie o ustalonej porze. Zamiana makaronu na razowy, chleba na razowy, ryżu na brązowy, ziemniaki jak najbardziej, gdyż mają wiele cennych składników oby tylko nie w połączeniu z sosami i tłustymi mięsami, najlepiej gotowane w mundurkach, gdyż najwięcej właściwości jest pod sama skórką.
Sądze, że to wlasnie dietetyk powie. Oczywiście doda coś od siebie.

I najważniejsze, sport. W nowej piramidzie zdrowego żywienia to właśnie on jest na 1 miejscu. Najlepiej sport aerobowy przy tętnie 75% z maxymalnego tętna. (max tętno 220-wiek osoby)

To tak na początek, trzymam kciuki :lovers:
157 cm wzrostu

Tess 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 20:36   

witaj
masz rację, nie nastawiam się na jakąs długą dietę, chcę pozbyć się tej oponki...no a jak zacznę sie ruszac to i cellult pewnie się zmniejszy.
Najgorsze jest to,że mam lenia do ćwiczeń,ale bardzo się teraz będę starac..
Wode kupiłam i stoi...od jutra zaczynam...

takie moje pytanie....czytam i dziewczyny piszą w rozpiskach....zjadłam dwie dechy z czymś tam....co to są te "dechy" :oops:

http://www.diety.pl/postlink/103017.htm

Myrthi 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 20:40   

Niestety, trudno sie zmotywowac, zwlaszcza jak sie nie lubi tego uczucia zmeczenia i padnięcia. Tez mi ciezko sie bylo zabrac, jednak wlasnie to cwiczenia najlepsze sa na celulit i wszystko inne, to cwiczonka utrzymuja nasza wage nawet jak dieta zawodzi.
Do tego aspekty zdrowotne sa nadwyraz kuszące, zmniejszenie ryzyka zawału, lepsza wydolnośc organizmu, mniejsza podatnośc na choroby :) Sport to zdrowie! :)
157 cm wzrostu

Tess 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 20:54   

wiesz.....ja teraz mam postanowienie...
I jak sie juz zmusze do ćwiczen- to będę..brzuszki, rower ruch w ogrodzie...

jestem przerażona jak czytam co dziewczyny jedzą :yikes: to ja umre wieczorkiem...lodówkę chyba będę musiała mieć pustą.

co to są te "dechy"?

syla19799 
Dietowa szycha

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 20:55   

Tess napisał/a:
co to są te "dechy"?
pieczywo chrupkie np wasa

Tess 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 20:57   

syla19799 napisał/a:
Tess napisał/a:
co to są te "dechy"?
pieczywo chrupkie np wasa

dzięki,

cos mi kołacze,że gdzieś czytałam ze ono nie jest za bardzo zdrowe? ale głowy uciać nie dam...

Myrthi 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 21:05   

Nie raczej :) On sa po prostu wypiekane inaczej niz zwykly chleb :) Z reszta zamiast chrupkiego lepiej jesc takie typowo ciemne pelnoziarniste zytnie z dietetycznej polki sklepowej, 500g takiego chleba, mokre ciemnie platy, no smaczny jak jasny chlebek to on nie jest ale fajnie syci :)
157 cm wzrostu

syla19799 
Dietowa szycha

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 21:08   

Myrthi napisał/a:
takiego chleba, mokre ciemnie platy, no smaczny jak jasny chlebek to on nie jest ale fajnie syci :)
jaa zdecydowanie bardziej wole ciemny chlebek od desek

Myrthi 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 21:09   

Ja tak samo. Decha dobra jest jako chrupek zamiast chipsow czy czegos na podwieczorek albo aby sobie dodac do pelnych kalorii jak brakuje w posilku :)
157 cm wzrostu

Tess 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 21:17   

dziekuję

jutro ide do sklepu kupić te dechy-ale jako przekąska.
A czarny chleb lubię ( kupuję u naszych sąsiadów wygląda jak smoła)
Jabłka lubię i wolę niż inne owoce
Jem często swieże ananasy, kupuję też takie kandyzowane...można je jeść czy nie?

od jutra zaczynam....

Myrthi 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 21:19   

Tess, z calego serca polecam ci zostac na ananasach swieżych gdyz takie z puszki sa pozbawione juz wiekszosci wlasciwosci odchudzajacych do tego leza w cukrze. I w mojej opini swieży jest o wiele pyszniejszy :)
157 cm wzrostu

iwonka69 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 22:24   

Tess, witam ponownie, i podtrzymuję swój post z działu przedstaw sie.
Tobie wystarczy zmienic nawyki żywieniowe i nic więcej, a oponka spadnie, celulit sie zmniejszy. Musz odwrócic swoje pory posiłków, a więc sniadanko bardziej kaloryczne, a na kolację cos lekkiego, albo wcale. No i ta woda, jest konieczna do prawidłowego trawienia. Przy uczuciach ssania i głodu,własnie woda mozna oszukac głód.
Spróbuj przestawić tylko to i juz będzie oki. Najtrudzniejsze sa pierwsze dni, później organizm zaczyna sie przyzwyczajac i juz jest lepiej.
trzymam kciuki

ailataN 
Niszczyciel kalorii
Natti

Pomogła: 4 razy
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 22:36   

Tess witaj :wave:
Waga OK, ale ćwiczonka nie zaszkodzą :thumbsup:

Asiula 
Przyjaciel Forum