Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
AKCJA: Biegamy!!!! W kupie raźniej ;)
Autor Wiadomość
Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 21:39   

Prosze o tlumaczenie............

karnita 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 21:41   

kurcze tez bym chętnie pobiegała... ale samej sie nie chce... :-( jakos zmotywowac sie nie umiem :-(

ponto 
Zaciążona :)

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 05:33   

Agnieszka71 napisał/a:
Prosze o tlumaczenie............

No tak, przepraszam :oops:

``Zycie jest jak perla nieproporcjonalnej wielkosci - przynosi nam szczescie, milosc i spokoj ducha. ``

To jest fragment jednego z opowiadan Buzzatiego. Pewien czlowiek przez cale zycie uciekal przed legendarnym potworem morskim. Bal sie go, a jednoczesnie niewidzialna sila wiecznie ciagnela go ku morzu. W koncu, po wielu latach, kiedy ow czlowiek sie zestarzal, spotkali sie. Okazalo sie, ze potwor gonil go nie po to, zeby go zabic lub wyrzadzic mu krzywde, a po to, zeby mu wreczyc perle nieproporcjonalnej wielkosci ( tak zwana la Perla del Mare - Perla Morza ). Miala mu ona zapewnic szczescie, milosc i spokoj ducha. Niestety, tak dlugo uciekal, ze kiedy sie spotkali bylo juz za pozno.

``la vita meravigliosa`` to po prostu cudowne ( wspaniale ) zycie. Cos w tym jest, dlatego tak mi sie skojarzylo. Jezeli sie czegos nie sprobuje, to sie po prostu nie wie co sie traci.
Z bieganiem jest podobnie, jak sie sprobuje, to powoli wciaga.

Jeszcze raz przepraszam.

Anusiak 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 08:10   

ponto napisał/a:
``Zycie jest jak perla nieproporcjonalnej wielkosci - przynosi nam szczescie, milosc i spokoj ducha. ``

Piękne słowa

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 09:40   

No mi się wczoraj nie za bardzo udało, a raczej wręcz wcale. Znowu bylismy u mechanika, bo cos się pogrzało z temperaturą w samochodzie, więc w domu byliśmy koło 19, jak zjedliśmy kolacje to już wybiła 21. Miałam jeszcze tycia prackę do zrobienia na kompie, więc ze spacerkiem dałam sobie spokój, tym bardziej, że po nocy nie lubię łazić.
A pulsometr rzeczywiście bym sobie kupiła, by była przynajmniej motywacja, że wydałam kasę, to teraz mus korzystać. Ale z pieniądzmi jakoś krucho ostatnio, bo mi przez wakacje nie płacą, a chciałam chociaż normalną wagę kupić, bo ta to ma humory jak kobita przed okresem.

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 09:46   

Ponto piekne slowa,dlatego chcialam tlumaczenie-wiedzialam ze cos fajnego naklikalyscie
Kluseczka napisał/a:
chciałam chociaż normalną wagę kupić, bo ta to ma humory jak kobita przed okresem.
tez kobieta,no popatrz jakie my teraz humorzaste kobietki jestesmy.

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 12:00   

:blink: :blink: :blink: no tak dziewczyny wszystko rozumiem :blink: :blink: :blink: :mrgreen:

libelle 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 12:42   

Amo la vita meravigliosa

kocham to życie cudowne :tongue: Włoskiego nie znam (aczkolwiek piękny język), a to jest cytat z piosenki Meravigliosa creatura (Gianna Nannini)

:arrow: http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Ponto uczysz się włoskiego?

kluseczka napisał/a:
A pulsometr rzeczywiście bym sobie kupiła, by była przynajmniej motywacja, że wydałam kasę, to teraz mus korzystać.

dokładnie :D A do tego bieganie stało się naprawdę przyjemne!

karnita napisał/a:
kurcze tez bym chętnie pobiegała... ale samej sie nie chce... :-( jakos zmotywowac sie nie umiem :-(

Najlepiej biega się samemu! A jeśli dodasz do tego odtwarzacz z ulubioną muzyką to nawet nie masz pojęcia jakie to jest odprężające! :tongue:

A ja dziś zaraz z rana byłam na badaniach krwi i moczu, a o 15.30 mam USG.....przez co do tego czasu nie mogę jeść i co gorsza pić i robić siku :( Mam problemy z nerkami i zapowiada się wizyta u nefrologa....

.
.
.
Siedzę i zastanawiam się...co robi pozostałe 6 cudów świata :)
.
.
.

ponto 

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 15:30   

Caly czas sie ucze, od xxxxxx lat :mrgreen:

Twojej wypowiedzi nie przetlumaczylam, bo nie ja bylam jej autorka, troche glupio by bylo tlumaczyc cudza wypowiedz. Kazdy niech sie tlumaczy sam, najlepiej bowiem wie co dokladnie mial na mysli :mrgreen:

Trzymaj sie, i juz nie mace w Twoim watku :-)

iwonka69 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 17:51   

ponto napisał/a:
Z bieganiem jest podobnie, jak sie sprobuje, to powoli wciaga.

jejku, to może i ja spróbuje, zamiast siedzieć w fotelu i rozmyślać nad swoim losem :-(

tylko moja kondycja jet równa zeru, straszna zadyszkę mam zaledwie po kilku metrach.

ponto 

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 19:00   

iwonka - mocno trzymam za Ciebie kciuki. Najtrudniejszy pierwszy krok, pozniej innych zrobisz sto :whistle: :win: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 22:49   

iwonka69 no ja mam podobnie. Właśnie dlatego planuję najpierw marsze, ale jakoś nie mam czasu się zebrać.

iwonka69 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Pią 22 Sie, 2008 06:16   

i co, i dupa, tyle sie nagadałam a jak zaczęłam sie zbierać na te marsze to ciemno sie zrobiło. Najgorsze, że chciałam z dziewczynkami troche spacerkowo pochodzić po lesie i wyobraźcie sobie, że żadna nie chciała iść ze mną :-(

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pią 22 Sie, 2008 08:24   

iwonka69 napisał/a:
i co, i dupa, tyle sie nagadałam a jak zaczęłam sie zbierać na te marsze to ciemno sie zrobiło.

Dla mnie też zdecydowanie za wcześnie się robi ciemno. Całe szczęście że w zimie przynajmniej śnieg jest, to cokolwiek będzie widać. Ale co z jesienią i wiosną? :-?

anetaz3 
Dietowa szycha

Wysłany: Pią 22 Sie, 2008 08:36   

iwonka69 napisał/a:
i wyobraźcie sobie, że żadna nie chciała iść ze mną :-(

U mnie jest to samo! Gdy chcę,żeby ze mną poszła to nie chce jej się,a gdy niechce jej zabrać to są fochy.

Odpowiedz do tematu