Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
A zarzekałam sie, ze nigdy w zyciu zadnej diety...
Autor Wiadomość
Bas 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 09:53   A zarzekałam sie, ze nigdy w zyciu zadnej diety...

Witajcie.
Przedstawilam sie juz na forum i właściwie opisalam po czesci swoja historie i co skolonilo mnie do rozpoczecia diety.

Moja obecna dieta to dieta kopenhaska.

Dzisiaj jest 5 dzien mojej diety i 5kg mniej, szczerze mowiac myslalam, ze bedzie ciezej, ale jak narazie dieta przebiega bezproblemowo, calkiem dobrze sie czuje i mam motywacje, wiec wierze, ze uda mi sie wytrwac.
Jestem własnie po marchewce z cytryna, powiem szczerze, ze nie najadlam sie zbytnio. Wedlug mnie najgorsze w tej diecie sa godziny pomiedzy sniadaniem (zazwyczaj kawa, marchewka albo herbata), a lunchem, bo wtedy chodze glodna, natomiast lunchem i obiadem potrafie sie najesc i nie odczowac glodu az do rana.
Czekam teraz z niecierpliwoscia do godz 13 zeby w koncu zjesc lunch, ktory doda mi energii, bo dzis mam zamiar dosc aktywnie spedzic popoludnie, niestety czas w pracy sie dluzy, wiec jeszcze sobie poczekam :-)

Iskierka ;-) 
Dietowa szycha

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 10:01   

Bas witaj na forumku! :-) Najgorsze są początki ale skoro to już 5 dzień to myślę że już z górki będzie,3mam mocno :thumbsup: za Ciebie!!A za te 5 kilosków wielkie :clap2: :clap:
Zawsze to już kilka kroczków w stronę mety. ;-)

Odrobina motywacji..wyrzeczeń i ambicji a efekt będzie widoczny!!Pozytywne myślenie i uśmiech przyda sie. ;-)

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 10:30   

Ta, w pracy czas się dłuży, dlatego siedzimy na forach ;-) Czymam kciuki i obiecuję zaglądać.

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 10:44   

Bas, witajna forumku

Bas 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 10:59   

Kurcze dziewczyny, ale Wy mile i zyczliwe jestescie. Zdarzylo mi sie odwiedzac rozne fora i na zadnym nie bylo az tak fajnej atmosfery. Ciesze sie, ze tu trafilam:-)

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 13:18   

Bas milo mi cie powitac,witamy w naszej szalonej bandzie. :tongue:

Kama36 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 13:22   

Bas witaj my tez sie cieszymy że do nas dołączyłas :wave:

becia 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 13:51   

Bas napisał/a:
Zdarzylo mi sie odwiedzac rozne fora i na zadnym nie bylo az tak fajnej atmosfery. Ciesze sie, ze tu trafilam:-)

no bo bardzo dobrze trafiłas :thumbsup: ale pamietaj,że jak trzeba będzie to i kopniaki na zapęd sadzimy :lol: :fun: :grin:

Anja 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 13:53   

Bas napisał/a:
Kurcze dziewczyny, ale Wy mile i zyczliwe jestescie. Zdarzylo mi sie odwiedzac rozne fora i na zadnym nie bylo az tak fajnej atmosfery. Ciesze sie, ze tu trafilam:-)
ja też się cieszę,że do nas dołączyłaś :lovers:

Anusiak 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 13:56   

Witam Cię Bas, fajnie, że założyłaś swojego blogaska

Bas 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 16 Lip, 2008 11:25   

No to dzis 6 dzien diety.

Wczoraj wieczorem odwiedzilam kolezanki, ktore raczyly sie ciastkami, chipsami, a ja twardo siedzialam z dosc dobrym humorem i popijalam herbatke :-)

We wczesniejszym poscie napisalam, ze na wadze 5kg mniej, ale szczerze mowic juz sama nie wiem ile kg mi ubylo, bo moja waga z tego co widze, do wazenia sie nie nadaje, bo jednym slowem oszukuje, wiec nie wiem ile waze, a jak wczoraj pokazala mi 67kg to sie ucieszylam, pocieszajace jest jednak to, ze przynajmniej moje spodnie staja sie bardziej luzne i juz nie tak opiete, ze martwie sie o kazdy zrobiony w nich krok:-)

Jezeli chodzi o plan jedzenia na dzis:

Sniadanie - kostka cukru (kawy nie wypilam, bo nie przepadam, a poza tym mam dzisiaj wolny dzien i zamierzam go spedzic w domu wiec dodatkowej energii mi nie potrzeba, zreszta wydaje mi sie, ze kosta cukru daje mi jej wiecej niz kawa)

Lunch- kurczaczek i sałata (za akies 40 min :mrgreen: )

Obiad- 2 jajeczka na twardo i marcheweczka

Przeraza mnie odrobine jutrzejszy dzien, bo w moim menu tylko herbata bez cukru i kawalek grillowanego miesa, ale dam rade :-)

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 16 Lip, 2008 11:38   

Bas napisał/a:
Wczoraj wieczorem odwiedzilam kolezanki, ktore raczyly sie ciastkami, chipsami, a ja twardo siedzialam z dosc dobrym humorem i popijalam herbatke

Tak trzymać :clap2:
Bas napisał/a:
We wczesniejszym poscie napisalam, ze na wadze 5kg mniej, ale szczerze mowic juz sama nie wiem ile kg mi ubylo, bo moja waga z tego co widze, do wazenia sie nie nadaje, bo jednym slowem oszukuje, wiec nie wiem ile waze, a jak wczoraj pokazala mi 67kg to sie ucieszylam, pocieszajace jest jednak to, ze przynajmniej moje spodnie staja sie bardziej luzne i juz nie tak opiete, ze martwie sie o kazdy zrobiony w nich krok:-)

To mus kupić nową wagę (ja też). A ciuchy jak pokazuja, to znaczy że efekt jest. Ja sie wczoraj nie zmieściłam w spodnie które chciałam, więc musiałam założyć inne, a te czekają grzecznie w szafie na lepsze czasy.
Bas napisał/a:
Przeraza mnie odrobine jutrzejszy dzien, bo w moim menu tylko herbata bez cukru i kawalek grillowanego miesa, ale dam rade

No mnie też by to przeraziło. Chybabym cały dzień przespała, żeby nie myśleć o żarełku. Ale dasz radę, trzymamy kciuki :thumbsup:

Loana 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 16 Lip, 2008 12:51   

Przede wszystkim witam Cię i życzę powodzenia oraz silnej woli... do Twojej diety chyba to konieczne (podziwiam!) Straconych kilogramów gratuluję... i to w takim tempie! ja dobijam do piąteczki po miesiącu :roll:
Kluseczka napisał/a:
To mus kupić nową wagę (ja też). A ciuchy jak pokazuja, to znaczy że efekt jest.

ja tam raz w tygodniu (lub na dwa tygodnie) szoruję na wagę apteczną... i przy okazji sprawdzam ile tłuszczyku mam, mierzę się i ciśnienie :-)
a ciuchy...oj tak...to bardzo przyjemne jest... ja mam w pracy zakaz chodzenia w jednej z kiecek (bo już zlatuje z tyłka) i mogę w niej (cytuję!) "chodzić sobie po domu lub na targ warzywny"... ale potajemnie biegam też w niej na basen ;-)

Bas 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 16 Lip, 2008 15:09   

To prawda bede musiala zainwestowac w nowa, dobra wage.

Loana napisał/a:
ja tam raz w tygodniu (lub na dwa tygodnie) szoruję na wagę apteczną... i przy okazji sprawdzam ile tłuszczyku mam, mierzę się i ciśnienie

nie slyszalam o takich wagach, chyba bede musiala sie rozejzec w moim miescie czy gdzies takowa maja, wiem jedynie gdzie mozna sobie zmierzyc cisnienie.

Bas 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 12:18   

Koniec z dieta Kopenhaska, przerwalam ja dzisiaj.

Gdyby nie to co wczoraj sie stalo, pewnie ciagnelabym ja dalej. Wczoraj mialam dzien wolny od pracy i postanowilam spedzic go nie wychodzac z domu. Zjadlam wszystko tak jak bylo w moim menu na wczorajszy dzien i czulam sie calkiem dobrze, po obiedzie to nawet najedzona bylam i nie czulam glodu. O godzinie 21 zaczal mnie bolec brzuch, strasznie, mialam mdlosci, do tego głód, skrecalam sie z bolu brzucha. Wypilam zielona herbate i okolo godziny 23 polozylam sie spac, nie moglam zasnac, bol nie mijal wszystko w brzuchu zaczelo mnie piec i lezac tak w podjelam decyzje, ze koniec z ta dieta, ze sie wykoncze i ze narobie sobie tylko problemow. Tak tez zrobilam.

Dzisiaj wstalam rano i szykowalam sie do pracy, zoladek mnie tak bolal, ze myslalam, ze nie dam rady, ale zebralam sie w sobie i dalam.

Do teraz zjadlam:

Sniadanie: 3 kromki chlebka chrupkiego z pomidorem i ogorkiem, 250 ml kefiru 0%,

II Sniadanie: 200 ml kefiru 0%, 3 galaretki(male) w czekoladzie,

Lunch: 1,5 placuszka z brokułów, marchewki, jajka i odrobiny maki oraz surówka z ogorkow, platkow migdalowych, czosnku, cebuli, oleju i cytryny (od mamy mojego chlopaka)

Na obiad mysle, ze zjem cos lekkiego moze jakas salatke badz kartofelki z suroweczka, jeszcze nie wiem, nie mam czasu dzisiaj nic sobie zrobic, wiec bede musiala zjesc na miescie.

Ogolnie mowiac nie czuje sie dobrze, czuje, ze moj zoladek nie pracuje tak jak powinien, jestem ocięzala tam w srodku, trudno to opisac. Nie zaluje, ze przerwalam ta diete, raczej ciesze sie, bo tego co wczoraj przezylam nie zycze nikomu kto jest na diecie.

Odpowiedz do tematu