Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
sprawdziłyście na sobie? to polecajcie innym:)
Autor Wiadomość
gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 07:33   

:hmmm: faktycznie słyszałam że skuteczne :hmmm:

Viva Italia!!!

Wiki O-o 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 10:39   

a ja polecam wszystkim jeść oliwki. Wspaniaje nawilżają i nadają cerze drowego, świetlistego blasku. A jak ktoś ma łupież to niech nie stosuje jakiś szamponów przeciwłupieżowych, bo to sama chemia. Ja kiedyś miałam i zrobiłam sobie płukankę: litr wody i łyżka octu. Po 2 myciach nie miałam już łupieżu, a co najważniejsze włosów też zniszczonych nie miałam :-D

marchewa 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 12:13   

na ładne rzęsy i brwi - olejek rycynowy:) przyciemna, wzmacnia i do tego ładnie się błyszczą. i nie obciąża jak wazelina.

mam takie szczęście, że nie muszę malować rzęs, bo mam swoje długie i ciemne, jednak żeby je zachować w takiej kondycji ok 2 razy w tygodniu, na noc nakladam na palce kilka kropel rycyny i smaruje tym rzęsy.
to samo ma się z brwiami - ciemne, gęste i niesforne, układają się tylko na olejek.

polecam, kosztuje ok 2 zł (może nawet mniej) do zakupu w aptece.

jeśli chodzi o pielęgnację włosów - moje regenerują się tylko dzięki szamponom i odżywkom Joanna, seria z 'apteczki babuni' - zależnie od problemu, po miesiącu używania włosy ładnie błyszczały, były miękkie i odżywione oraz przestały wypadać.

powinny być w drogeriach, ja jednak częściej znajduję w osiedlowych delikatesach i supermarketach - cena ok 5 zł, tanio a skutecznie;)

Anusiak 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 16:59   

marchewa napisał/a:
mam takie szczęście, że nie muszę malować rzęs, bo mam swoje długie i ciemne

To masz piękne rzęsy bo ja mam takie że nawet szkoda o nich mówić ana prawym oku nie mam prawie wcale. Niestety to jest efekt przebytych operacji.

marchewa 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 21:01   

przykro mi bardzo w takim razie.
nie myslalas np o zabiegu uzupelniania?

libelle 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 21:17   

To w takim razie ja zapodam kilka moich sekretów :evil:

:arrow: genialny, cudowny peeling z kawy: ok 1/3 kubka kawy mielonej, troszkę cynamonu i dopełniamy jakimś żelem pod prysznic, tyle, żeby wszystko miało konsystencje takiej papki. Po prysznicu nakładamy na ciało, masujemy, spłukujemy i cieszymy sie cudowną skórką jak pupcia niemowlaczka :fun: Jeśli zamiast żelu dodamy śmietanę, to otrzymujemy bonus w postaci cudownie nawilżonej skóry- wtedy nie trzeba już używać balsamu po kąpieli :tongue:

:arrow: gdy moją buźkę dopadają różne krostki, zaskórniki, pryszczaki ;-) to zamiast traktować ją agresywnymi alkoholowymi preparatami do cery tłustej, które tylko wysuszają, nakładam na CAŁĄ twarz krem.....pod oczy Ziaji, jakiś taki hydrolipidowy czy coś. Świetnie działa.

:arrow: Maść z witaminą A jest dobra na wszystko! Miałam problem z łuszczącymi sie palcami u stóp i piętami, po tej maści schodzi. Jest dobra na wszelkie podrażnienia, oparzenia, zrogowaciałe naskórki, łokcie, kolana...... i kosztuje ok 2 zł ;-)

.
.
.
Siedzę i zastanawiam się...co robi pozostałe 6 cudów świata :)
.
.
.

gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 13:18   

libelle napisał/a:
zrogowaciałe naskórki, łokcie, kolana...... i kosztuje ok 2 zł

Ja mam wszystko zrogowaciałe nawet duszę :evil: ale brzmi super więc zakupię po drodze razem z kawą mieloną i olejkiem rycynowym :clap:

Viva Italia!!!

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 14:48   

A co do olejka rycynowego -zrobilysmy kumpeli kawal.Ja wczesniej tez smarowalam brwi i rzesy olejkiem rycynowym.Kolezanka tez chciala sprobowac i jej powiedzialysmy ze smarujemy olejkiem kamforowym. :tongue: Wyobrazcie sobie jak klela i plakala po zastosowaniu.Zmyla szybko . :tongue:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 10:33   

:oops: :oops: :oops: jak mnie kiedyś tata wkurzył to mu rycynusu do zupy dolałam i na zmianę z bratem w ubikacji siedzieliśmy,żeby nie mógł skorzystać-jak się dowiedział to wialiśmy z chaty aż się za nami kurzyło ale więcej nam tata nie podskoczył bo go zupą na obiad straszyliśmy :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 10:52   

Ja wiedzialam ze ty diabel :evil: wcielony,wiedzialm.jednak sie nie pomylilam :tongue:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 10:57   

Agnieszka71, hmmmmmmmm dziękuję :evil: :evil: :evil:

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sob 23 Sie, 2008 17:26   

a ja zawsze miałam problem z przetłuszczającymi sie włosami. wypróbowałam dziesiątki rożnych szamponów i nic. aż pewnego dnia wkurzyłam sie i kopiłam zwykły szampon pokrzywowy za 2,5 zł i jest ok. wiec polecam szampon pokrzywowy (taki zwykły :-) ) . drugą rzecz polecam osobom, które maja problem z rozczesywaniem włosów po umyciu. jest to serum na zniszczone końcówki z avonu. na końcówki tez działa ale jest niezastąpione przy rozczesywaniu. chciałam jeszcze polecić piling z kawy ale już ktoś mnie ubiegł :-D

szczuplizna 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 19:38   

potwierdzam.stara dobra receptura zadne cuda i chwyty marketingowe

zuzanka 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 15:59   

Ja miałam ten problem, że uwielbiam różne zapachy balsamów... Skończyłam tak, że miałam chyba trylion balsamów o różnych zapachach... każdego użyłam tylko raz, jak mnie naszła ochota :/ A teraz zrobiłam tak, że stosuję... zwykłą oliwę z oliwek :D A obok niej stoi kilka olejków eterycznych o różnych zapachach. Wylewam troszeczkę oliwy do filiżanki i dodaję kilka kropel olejku, na który aktualnie mam ochotę. Idealnie nawilża suchą skórę, na długo starcza a olejki jeszcze uprzyjemniają cały zabieg :)

Co do peelingu, ja mieszam zwykłą sól również z oliwą i olejkiem eterycznym. Tym razem jednak biorę pół szklanki soli, dwie łyżki oliwy i kilka kropel olejku. Super sprawa.

Muszę wypróbować tę maść. Nigdy o tym nie słyszałam...

Odpowiedz do tematu