a ja polecam wszystkim jeść oliwki. Wspaniaje nawilżają i nadają cerze drowego, świetlistego blasku. A jak ktoś ma łupież to niech nie stosuje jakiś szamponów przeciwłupieżowych, bo to sama chemia. Ja kiedyś miałam i zrobiłam sobie płukankę: litr wody i łyżka octu. Po 2 myciach nie miałam już łupieżu, a co najważniejsze włosów też zniszczonych nie miałam :-D
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 12:13
na ładne rzęsy i brwi - olejek rycynowy:) przyciemna, wzmacnia i do tego ładnie się błyszczą. i nie obciąża jak wazelina.
mam takie szczęście, że nie muszę malować rzęs, bo mam swoje długie i ciemne, jednak żeby je zachować w takiej kondycji ok 2 razy w tygodniu, na noc nakladam na palce kilka kropel rycyny i smaruje tym rzęsy.
to samo ma się z brwiami - ciemne, gęste i niesforne, układają się tylko na olejek.
polecam, kosztuje ok 2 zł (może nawet mniej) do zakupu w aptece.
jeśli chodzi o pielęgnację włosów - moje regenerują się tylko dzięki szamponom i odżywkom Joanna, seria z 'apteczki babuni' - zależnie od problemu, po miesiącu używania włosy ładnie błyszczały, były miękkie i odżywione oraz przestały wypadać.
powinny być w drogeriach, ja jednak częściej znajduję w osiedlowych delikatesach i supermarketach - cena ok 5 zł, tanio a skutecznie;)
_________________ we are such stuff as our dreams are made on.
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 124 Skąd: Żywiec/ Kraków
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 21:17
To w takim razie ja zapodam kilka moich sekretów
genialny, cudowny peeling z kawy: ok 1/3 kubka kawy mielonej, troszkę cynamonu i dopełniamy jakimś żelem pod prysznic, tyle, żeby wszystko miało konsystencje takiej papki. Po prysznicu nakładamy na ciało, masujemy, spłukujemy i cieszymy sie cudowną skórką jak pupcia niemowlaczka Jeśli zamiast żelu dodamy śmietanę, to otrzymujemy bonus w postaci cudownie nawilżonej skóry- wtedy nie trzeba już używać balsamu po kąpieli
gdy moją buźkę dopadają różne krostki, zaskórniki, pryszczaki to zamiast traktować ją agresywnymi alkoholowymi preparatami do cery tłustej, które tylko wysuszają, nakładam na CAŁĄ twarz krem.....pod oczy Ziaji, jakiś taki hydrolipidowy czy coś. Świetnie działa.
Maść z witaminą A jest dobra na wszystko! Miałam problem z łuszczącymi sie palcami u stóp i piętami, po tej maści schodzi. Jest dobra na wszelkie podrażnienia, oparzenia, zrogowaciałe naskórki, łokcie, kolana...... i kosztuje ok 2 zł
Siedzę i zastanawiam się...co robi pozostałe 6 cudów świata :)
.
.
.
A co do olejka rycynowego -zrobilysmy kumpeli kawal.Ja wczesniej tez smarowalam brwi i rzesy olejkiem rycynowym.Kolezanka tez chciala sprobowac i jej powiedzialysmy ze smarujemy olejkiem kamforowym. Wyobrazcie sobie jak klela i plakala po zastosowaniu.Zmyla szybko .
Pomogła: 11 razy Wiek: 30 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 9210 Skąd: Jarocin
Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 10:33
jak mnie kiedyś tata wkurzył to mu rycynusu do zupy dolałam i na zmianę z bratem w ubikacji siedzieliśmy,żeby nie mógł skorzystać-jak się dowiedział to wialiśmy z chaty aż się za nami kurzyło ale więcej nam tata nie podskoczył bo go zupą na obiad straszyliśmy
a ja zawsze miałam problem z przetłuszczającymi sie włosami. wypróbowałam dziesiątki rożnych szamponów i nic. aż pewnego dnia wkurzyłam sie i kopiłam zwykły szampon pokrzywowy za 2,5 zł i jest ok. wiec polecam szampon pokrzywowy (taki zwykły ) . drugą rzecz polecam osobom, które maja problem z rozczesywaniem włosów po umyciu. jest to serum na zniszczone końcówki z avonu. na końcówki tez działa ale jest niezastąpione przy rozczesywaniu. chciałam jeszcze polecić piling z kawy ale już ktoś mnie ubiegł :-D
Ja miałam ten problem, że uwielbiam różne zapachy balsamów... Skończyłam tak, że miałam chyba trylion balsamów o różnych zapachach... każdego użyłam tylko raz, jak mnie naszła ochota :/ A teraz zrobiłam tak, że stosuję... zwykłą oliwę z oliwek :D A obok niej stoi kilka olejków eterycznych o różnych zapachach. Wylewam troszeczkę oliwy do filiżanki i dodaję kilka kropel olejku, na który aktualnie mam ochotę. Idealnie nawilża suchą skórę, na długo starcza a olejki jeszcze uprzyjemniają cały zabieg :)
Co do peelingu, ja mieszam zwykłą sól również z oliwą i olejkiem eterycznym. Tym razem jednak biorę pół szklanki soli, dwie łyżki oliwy i kilka kropel olejku. Super sprawa.
Muszę wypróbować tę maść. Nigdy o tym nie słyszałam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum