Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Anja
Pią 18 Kwi, 2008 11:11
a co z ciałem po odchudzaniu??
Autor Wiadomość
ponto 
Zaciążona :)

Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 10:25   

Nie mam doswiadczen z cellulitem, z rozstepami tu i owdzie niestety tak. Ale z rozstepami jak to z rozstepami, niewiele da sie zrobic.

ania_24ia - Doskonale Cie rozumiem, mam podobne doswiadczenia z depilatorem. To nie jest wina depilatora, tylko naszej wrazliwej skory. Niestety, musze uzywac maszynki golacej kilka razy w tygodniu. Zazwyczaj robie to podczas kapieli, kiedy na wymyte wlosy nakladam specjalna odzywke, ktora trzeba trzymac przez 15 minut. Wtedy wlasnie biore sie za golenie nog, czasem rowniez za peeling ciala i masaz rekawica. Odzywka robi swoja robote, ja swoja :mrgreen:

Teraz mi sie strasznie nie chce golic, ale co zrobic, owlosiona przeciez chodzic nie bede :roll:

alllga 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Nie 26 Paź, 2008 00:21   

a mam takei pytanie: mam do schudnięcia ze 30 kg i jestem mocno zdeterminowana to zrobic, tylko że nie jestem pewna czy to nie będzie zabójcze dla wyglądu skóry....boje sie że na przykład na ramionach mi obwiśnie, albo na brzuchu... jak sie ratować? masowac i wklepywać kremiki ujędrniające? i robic tak od razu, czy dopiero po schudnięciu np 10 kg? znacie jakieś sposoby na to żeby skóra schudła razem z ciaŁkiem? :)

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 24 razy
Wysłany: Nie 26 Paź, 2008 18:46   

alllga ,nainteresujący Cię temat poczytasz tutaj :
http://www.diety.pl/topic...dzania-vt81.htm
może Ci sie przyda :hmmm:

seeya84 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 08:48   

niestety ja po dwóch ciążach też mam obwisłą skórę na brzuchu :cry: stosuję różne kremy ujędrniające,ćwiczę i nic.jeżeli skóra bardzo obwisa,to żadne kremy ani peelingi nie pomogą,tylko zabieg chirurgiczny :placz:

tutku 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 11 Sty, 2011 13:59   

zniosę wszystko tylko nie zimny prysznic. Zwłaszcza w zimie:P Basen, jacuzzi i kremy ujędrniające - to jest mój sposób na piękną skórę. Mam nadzieję, że po porodzie też tak będzie (znaczy póki co zakładania rodziny nie planuję:P

owocowa 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 13:05   

Ja się najbardziej boję że po odchudzaniu zostanie mi wisząca skóra. A balsamy mi nie pomogą tak jakbym tego oczekiwała :((

elsalala 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2011 10:48   

ja jestem na etpaie odchudzania, smarowania balsamem z Garniera , picia duzo wody i ćwiczeń na siłowni ... póki co, po dwóch ciążach i schudnięciu 10 kg nadal mam obwisłą skóre na brzuchu :-x

Nina0007 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 09:17   

Jeżeli ćwiczenia na siłowni i fitness nie dają efektów to może być ciężko. Słyszałam, że w gabinetach medycyny estetycznej są fajne zabiegi usuwające cellulit. Obok mojego bloku jest salon modelowania sylwetki i mają tam zabiegi na ujędrnianie ciała. Może warto spróbować

Odpowiedz do tematu