Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
płukanie jelit
Autor Wiadomość
ania24_ia 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 20:38   

Ja kilka lat temu poddalam sie temu zabiegowi.Mialam okropne zaparcia,nie dzialaly ani te "cudowne" jogurty,suszone sliwki,otreby,buraki,maslanki,kiszona kapusta ani sok z kiszonej kapusty,po prostu nic,tylko senes...Po pierwszym zabiegu nie widzialam roznicy,dopiero po drugim rzeczywiscie pomoglo.Na kolejny sie nie skusilam z braku funduszy (i tak juz wydalam na to sporo kasy).Ale nie zaluje.mnie rzeczywiscie pomoglo,jelita "ruszyly sie" i wyprozniam sie regularnie.
Jesli chodzi o to,czy boli,to rzeczywiscie,jest to taka porzadna lewatywa.Jesli ktos kiedys mial robiona lewatywe,to wie,jak to mniej wiecej wyglada.

jasminek__1 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 18:07   

ja niestety naleze chyba do tych,ktorym by owe plukanie sie przydalo...niestety...tez jakos szczegolnie zachecona nie jestem,ale ciagle zaparcia daja mi powaznie w kosc :cry: Czy ktos ze Slaska moze potwierdzic kwote 200 zl?Jak czesto trzeba powtarzac zabieg?A moze znacie dziewczyny inny-domowy sposob na 'te' problemy(poza herbatkami oczywiscie,ktorych przetestowalam juz sporo :-/ .Pozdrawiam

sabina 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 18:22   

jasminek__1, może jakiś tabletki (teraz duzo tego jest) albo lewatywa którą kupuje sie w aptece na pewno wychodzi taniej :-|

...Musze to przetrwać, przeczeka, przeczekać trzeba mi ...

basal 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 14:51   

A ja się zastanawiam....Podobno bezposrenio po zabiegu traci sie nawet do 5 kg...
Zastanawiam sie tylko czy normalna lewatywa regularnie wykonywana nie da podobnych efektow :-)

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 10 Sie, 2008 20:31   

ja tez chętnie bym sobie zrobiła takie płukanie, szczególnie, ze od pewnego czasu stawiam na oczyszczenie organizmu z toksyn :-D
jasminek__1 - ja tez miałam problemy z zaparciami, trwało to latami i próbowałam wszystkiego. efekty były mizerne. od ponad roku zmieniłam dietę, prawie wogóle nie jem słodyczy, pieczywa, makaronów itd. zaparcia jak ręka odją. nie ukrywam, ze przestawienie sie na taka dietę było mozolne, ale warto było. :tongue:

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 08:53   

sabina napisał/a:
albo lewatywa którą kupuje sie w aptece na pewno wychodzi taniej

i co się z tym robi, jak to wygląda? Dżizas, ale mnie zaciekawiłyście. Przeczytałam ten opis i mi się zrobiło dziwacznie, ale nie wiem w jakim sensie.

Sugar 
Nieśmiałek

Wysłany: Nie 17 Sie, 2008 14:40   

zauważyłam, ze ten post jest juz troche nie akualny ale w sumie nikt nie wypowiedział sie kto mial robione płukanie jelit " lewatywe" chyba to to samo :]

tak wiec ja spróbowałam chcialam poprostu sprawdzic jak to jest i czy daje jakieś efekty :] nie jest to wcale tak bardzo nieprzyjemne jak sie wydaje a bardzo dobrze "przeczyszcza" poniewaz moja mama pracuje w szpitalu wiec ona mi to zrobiła... nie warto zbyt czesto tego probowac ale raz na jakis czas dobrze sie w taki sposob oczyscic... ;]

Odpowiedz do tematu