Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 15:27 Nowoczena mikrofala
Co myślicie o mikrofali, która gotuje, rozmraża, piecze i opieka? Ma również możliwość przygotowywania potraw na parze, czyli zapewnia zachowanie wartości i walorów smakowych oraz pozwala skrócić czas ich przyrządzania.
_________________ Marticzka:)
Ostatnio zmieniony przez MartaG1992 Nie 15 Mar, 2009 17:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 2101
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 15:57
Ja jestem przeciwnikiem mikrofalówek,korzystam w ostateczności.
Uważam,że każda potrawa musi 'dojść' a do tego potrzeba odpowiednią ilość czasu,wszystko co można przygotować w pięć minut wydaje mi się podejrzane i niezdrowe.
Wolała bym kupić garnek do gotowania na parze
Wiesz, ale teraz ostatnio słyszałam o nowej linii mikrofali LG. W tym jest taka fajna z funkcją parowaru. Więc może jednak przekonasz się do mikrofalówek?:)
Pomogła: 4 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Sie 2008 Posty: 2619 Skąd: daleko od domu
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 16:32
MartaG1992 napisał/a:
Zastanawiam się właśnie nad kupnem takiej mikrofali. Co byście mi poradzili?
MartaG1992 napisał/a:
Wiesz, ale teraz ostatnio słyszałam o nowej linii mikrofali LG. W tym jest taka fajna z funkcją parowaru. Więc może jednak przekonasz się do mikrofalówek?:)
To ciekawe, ze sie zastanawiasz bo w innym temacie juz napisałas , ze takowa LG juz zakupiłas- czyzby sie juz zepsuła i zastanawiasz sie czy kupic ja ponownie?
Tamten post był z 8 marca cos mi sie w Twoich postach nie zgadza
Ja już mam mikrofalę, ale potrzebuję porady, bo moja siostra wymienia sobie całkowicie sprzęt RTV i AGD na nowy. To jest dosyć poważna sprawa, bo takie rzeczy trochę kosztują, dlatego pytam....... !!!!!
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 22:36
z mikrofalówkami jest tak, że z jednej strony to praktyczne urządzenie, które ułatwia życie gospodyniom domowym. ja mam mikro bardzo dobrej jakości i podgrzany w niej obiad jest ok. Rozmraża też ok, ale gotowania w niej już nie uznaje.
Z drugiej strony jestem przeciwniczką mikrofali bo są bardzo szkodliwe dla środowiska! Potrawa w niej przygotowana nie może być zdrowa bo jest poddana działaniu fali elektromagnetycznych (czy jakiś tam innych).
Popularność mikrofali będzie rosła, chociażby ze względu na jej praktyczność o wzroście kosnumpcjonizmu nie wspomnę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum