Wysłany: Nie 13 Lut, 2011 21:20 Moja (obecnie przegrana) walka z bulimią.
Na początek to przepraszam jeżeli w złym dziale piszę - jestem tu nowa.
Od pół roku walczę z bulimią. Na początku były to tylko niewielkie wahania wagi(pare kilogramów te i we wte), potem restrukcyjna dieta, potem znowu obżarstwo i tak w kółko. Jednak, mimo to potrafiłam się zmobilizować i przemęczyć się 2 tyg. na diecie. Potem nastały święta.. powiedziałam sobie: "są święta, jedz tyle ile chcesz".. i tak ponownie się zaczęło. tyłam w zastraszającym tempie, moja przemiana materii jest okropnie słaba a ja leżałam i jadłam, chodziłam i jadłam. Żyłam(żyje) dla jedzenia. Wteddy też pierwszy raz zwymiotowałam z przejedzenia. Wpychałam w siebie kolejne posiłki, mimo że mój żołądek mówil stanowczo nie.. aż się zbuntowałam(z niewielkim wysiłkiem moich palców [musiałam, ponieważ tak źle się czulam że myślalam że umre]) i poszło.. Od świąt próbuje wrócic do dawnej wagi, ale po paru dniach nadchodzi obżarstwo.
Teraz miałam jeszcze ferie, dlatego jest jeszcze gorzej. Codziennie wstaje z myślą :"super! dieta.." ale po chwili wyżeram produkty z lodówki. A potem rzygam. (z przejedzenia) Najgorzej jest ze słodyczami, bo ja juz nie mogę normalnie wysiedzieć gdy nie zjem przynajmniej 2 tabliczek czekolady(minimalnie). Kasa przelatuje mi przez palce, kłamie najęcie, bo co mam powiedzieć mamie która podejrzliwie pyta :"a gdzie masz to 20zł które ostatnio Ci dałam?".. a one już dawno wydawałam na żarcie.
Rozmawiałam o tym z mamą, bo myslalam że jak jej powiem, to bede bardziej sie pilnować, ale to jednak nie działa. Wspiera mnie bardzo, ale wiem że ona nic nie może zrobić bo to wszystko siedzi w mojej głowie. Umówiła mnie do psychologa i jestem jej bardzo za to wdzięczna, ale wizyta jest dopiero 22marca! co ja do tego czasu mam zrobić, jak wstaje - myśle o jedzeniu, sprzątam, ucze się, oglądam telewizję - myślę o jedzeniu, aż wreście idę jeść. Nie potrafię już jeść 4-5 posiłków w ciągu dnia, ponieważ co pół godziny (kiedy moj wypchany żołądek powoli sie zwalnia) odzywa się żebym coś znowu zjadła.
Od tej 'choroby', przytyłam już 14kg! Przedtem przy wzroście 160, ważyłam 48kg i miałam ładną,zdrową figurkę a wczoraj na wadze pokazało 62! Choć dzisiaj wydaje mi się że jest więcej, ponieważ siedze teraz i delikatnie masuje brzuch, bo tak mnie boli z przejedzenia.. Czuje się fatalnie, niemam siły na nic, niechce iść do szkoły(a skończyly sie ferie) bo wiem ze ludzie zobacza ta zmiane wagową. Najgorsza jest twarz. Bo jak założe luźniejsze ciuchy to jakoś nie brzydze sie tak sobą, ale jak widzę swoją twarz.. straszne myśli mnie nadchodzą.
Niewiem już co robić, sama sobie nie radzę, a chcę spokojnie schudnąć na rozsądnej diecie i to utrzymac ale co z tego jak ją sobie wieczorem układam pełna radości że ''od jutra'' bedzie cudownie, a wstaje o 7.. i wszystko nawala.. Niechce myslec caly czas o jedzeniu. Chce cieszyc sie zyciem. Swoim zachowaniem doprowadziłam moją mamę do płaczu to jest najgorsze. Niechcę by cierpiała. Ale ja już nie daję rady..
Oczywiście, psycholog jest niezbędny, ale co mam robić do tego czasu? Wiem, że oprócz bulimii, dochodzi depresja(czuje to) ale nawet jakbym chciała to zmienić, nawet niemam zaufanych przyjaciół. Czy ktoś mógłby mi jakoś pomóc? Naprawdę każdą radę wsione jak w gąbke. Potrzebuje pomocy i bardzo was o nią proszę.
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 20 Mar 2011 Posty: 113 Skąd: Telford UK
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 22:15
Czesc lisedd, co prawda nie mam doświadczenie w pomocy osobom z problemami jakie Ty masz.
Napisz kiedy to się wszystko zaczęło. Może jakieś przykre zdarzenie miało miejsce?
A specjalista zapewne jest konieczny.
Najbardziej jednak chęć pomocy samej sobie jest wskazana. To siedzi w Twojej głowie jak napisałaś. W mojej głowie też siedzą różne demony.
Napisz coś.
Do usłyszenia
_________________ Niech pokarm będzie Twoim lekarstwem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum