Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 15:21 herbatki odchudzające!zdrowe czy nie??
witam,
założyłam ten wątek poniewaz przyznam sie bez bicia;) ze pije bardzo duzo takich herbatek na odchudzanie...w zasadzie na wszystko, na stres, na cere, na odchudzanie, na cellulit i w ogole...i tak zastanawiam sie czy to na pewno mi nie zaszkodzi..??generalni czuje sie dobrze, nie narzekam na zadne bóle żołądka czy czegokolwiek, ale...no w herbatkach tego typu jest wiele substanci ktore, moga chyba troche niszczyc organizm? czy jednak nie?? jak wy myslicie??
moimdaniem mogą byc zdrowe , ale pewnie zawierają też (niestety)szkodliwe substancje....mmhh..ale to chyba ze wszystkim tak jest...skupmy się na tych dobrych i juz!!
Herbatki nie maja zadnego potwierdzonego dzialania korzystnego a w niektorych przypadkach moga powodowac problemy zdrowotne radzę pic herbaty naturalne zielona czerwoną biała ew. czarna.
Problem z herbatkami jest taki, że nikt nie kontroluje ich składu ani wpływu na nasz organizm. Ich działanie odchudzające polega najczęściej jedynie na likwidowaniu głodu poprzez zwykłe spożywanie płynów. Dlatego zamiast pić litry płynów o nieznanym składzie lepiej przerzucić się na wody średniozmineralizowane z atestami.
a diecie nie powinno sie pic czarnej herbaty.
polecam czerwona herbate pu-erh tlylko nie pzresadzaj w ilościach.
inne typu regulavit, itp. uważam ze są zgubne, przez nie rozlegulowałam sobie na około rok, kosmki jelitowe, a co za tym idzie nie wchłaniało mi sie pozywienie tak jak powinno bo kosmki tego nie były w stanie wyłapać i miałam z tym problemu bo nie załatwiałam sie normalnie tylko tak jakbym miała biegunke. naszczescie wszystko wróciło do normy. Juz nigdy sie nie napiję takiej herbatki.
_________________ Schudnij tak, SPytaj mnie jak ! straciłam 34 kg w 5 miesiecy !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum