Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
herbatki odchudzające!zdrowe czy nie??
Autor Wiadomość
sandra3035 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 15:21   herbatki odchudzające!zdrowe czy nie??

witam,

założyłam ten wątek poniewaz przyznam sie bez bicia;) ze pije bardzo duzo takich herbatek na odchudzanie...w zasadzie na wszystko, na stres, na cere, na odchudzanie, na cellulit i w ogole...i tak zastanawiam sie czy to na pewno mi nie zaszkodzi..??generalni czuje sie dobrze, nie narzekam na zadne bóle żołądka czy czegokolwiek, ale...no w herbatkach tego typu jest wiele substanci ktore, moga chyba troche niszczyc organizm? czy jednak nie?? jak wy myslicie?? :?:

martynka23_22 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 15:35   

moimdaniem mogą byc zdrowe , ale pewnie zawierają też (niestety)szkodliwe substancje....mmhh..ale to chyba ze wszystkim tak jest...skupmy się na tych dobrych i juz!! :-P

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 15:46   

Sandra -na forum -jest juz dział" zioła i herbatki odchudzające" -nie ma potrzeby powielać tematów,wystarczy się dobrze rozejrzeć-do czego zapraszam

roberto1000 
Początkujący odchudzacz

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 17:04   

Herbatki nie maja zadnego potwierdzonego dzialania korzystnego a w niektorych przypadkach moga powodowac problemy zdrowotne radzę pic herbaty naturalne zielona czerwoną biała ew. czarna.

hypothalamus 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 21:55   

Problem z herbatkami jest taki, że nikt nie kontroluje ich składu ani wpływu na nasz organizm. Ich działanie odchudzające polega najczęściej jedynie na likwidowaniu głodu poprzez zwykłe spożywanie płynów. Dlatego zamiast pić litry płynów o nieznanym składzie lepiej przerzucić się na wody średniozmineralizowane z atestami.

lesyeux 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 14:33   

a diecie nie powinno sie pic czarnej herbaty.
polecam czerwona herbate pu-erh tlylko nie pzresadzaj w ilościach.
inne typu regulavit, itp. uważam ze są zgubne, przez nie rozlegulowałam sobie na około rok, kosmki jelitowe, a co za tym idzie nie wchłaniało mi sie pozywienie tak jak powinno bo kosmki tego nie były w stanie wyłapać i miałam z tym problemu bo nie załatwiałam sie normalnie tylko tak jakbym miała biegunke. naszczescie wszystko wróciło do normy. Juz nigdy sie nie napiję takiej herbatki.

Odpowiedz do tematu