Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
STOP podjadaniu !!
Autor Wiadomość
gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw 03 Lip, 2008 12:00   

nadzwyczajna napisał/a:
Słyszałam, że jak się nie je w ogóle cukru przez 21 dni to organizm sam już się odzwyczaja i nie potrzebuje.

Tak jak z każdym uzależnieniem od czegoś co nie jest potrzebne a wręcz szkodzi! Ja nie używam cukru w ogóle, 12 lipca miną 2 miesiące i jestem verrrrry happppppyyyyyyy!!! W końcu!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: I wszystko inaczej smakuje jakoś, tak intensywniej, mniej też solę :hmmm:

Viva Italia!!!

Myrthi 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 03 Lip, 2008 12:24   

Coś w tym jest. Też nie jadłam cukru parę tygodni. A wczoraj? :oops: zgrzeszyło mi się na podwieczorek (orzechy w karmelu i daktyle) to około kolacji tak mnie do żarcia ciągnęło jak nigdy. Bez cukru mi lepiej.

wzrost: 157 cm, typ budowy: gruszka

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 03 Lip, 2008 13:15   

Myrthi napisał/a:
Bez cukru mi lepiej

:clap: :clap2: :clap: :clap2: :clap: :clap2: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Viva Italia!!!

Loriette 
Pogromca fałdek

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 16:50   

Dziewoje, ale jesteście! Ja nie wiem jakim sposobem oduczyłyście się od cukru :blink: Ja bez cukru piję jedynie herbatę zieloną. :yikes: jesteście niesamowite :clap2:

loriette.photoblog

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 09:37   

a ja słodkiego nie jem już ponad tydzień i wiecie co? miałabym wyrzuty gdybym teraz zjadła jakiegoś wafelka, przecież nie po to się męczymy i odchudzamy, żeby później się poddawać! :yikes: Trochę wiary Dziewczynki :-) :dumbells:

Wzrost: 165 cm

ponto 
Zaciążona :)

Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 11:56   

Deesis napisał/a:
Dziewczny dobrze mowia :clap2:
ja jeszcze staram sie robic duzo rzeczy, miec jakies zajecie to wtedy tak bardzo sie nie mysli o podjadaniu i wogole o jedzeniu :grin:

To masz dobrze, bo ja mam tak, ze jak sie narobie, to potrzebuje czegos w rodzaju ``nagrody``, najlepiej oczywiscie czegos do jedzenia :->
Ale podejrzewam, ze ma to zwiazek z paleniem. Kiedys w przerwach palilam sobie papieroska, no i niestety to przyzwyczajenie zostalo. Nie pale juz od dosc dawna, ale chyba cos tam jednak w psychice zostalo. Nie ma juz papieroskow, wiec...no wlasnie.
Rzodkiewki, marchewka, salata, ogorki i inne niskokaloryczne rzeczy
niezle sie sprawdzaja w takich sytuacjach, dziewczyny maja racje.

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 15:47   

ChceBycSzczupla napisał/a:
a ja słodkiego nie jem już ponad tydzień i wiecie co? miałabym wyrzuty gdybym teraz zjadła jakiegoś wafelka, przecież nie po to się męczymy i odchudzamy, żeby później się poddawać!

nie jadłam słodkiego przez pół roku i tez miałam wrażenie,że będę miała wyrzuty,ale przychodzi taki momęt,że człowiek nie potrafi się oprzeć i czaem na cos się skusi, a pozatym nie mam zamiaru sie katować

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Nie 20 Lip, 2008 20:21   

becia napisał/a:
nie jadłam słodkiego przez pół roku i tez miałam wrażenie,że będę miała wyrzuty,ale przychodzi taki momęt,że człowiek nie potrafi się oprzeć i czaem na cos się skusi, a pozatym nie mam zamiaru sie katować
Beciu masz racje,ale ja juz mialam nawet sny o czekoladzie tak mi sie slodkiego chcialo.Teraz troche lepiej,juz nie mam takiego glodu na slodkie. kawy i herbaty nigdy nie slodzilam ,no czasem herbatke z cytryna miodem.Ale slodkie czasem musze-po poradzie Gufinki kupilam ciemna czekolade 70% kakao .

Magdziołek 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 08:07   

Hej dziewczyny,
Równiez wystrzegam sie cukru, ale bez przesady raz w tygodniu jak zjem ciacho - to mi nie zaszkodzi. Jestem strasznym łakomczuchem jesli chodzi o słodkości. Wczoraj miałam gości i leżała czekolada w kostkach, małe ciasteczka kruche z marmoladą.....
i zjadłam 2 ciasteczka.... :oops:

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 09:54   

Cytat:
a pozatym nie mam zamiaru sie katować

Becia, gdybyś nie miała zamiaru się katować nie przeszłabyś na dietę. Wg mnie dieta ogólnie polega na katowaniu,a szczególnie na początku :tongue: ale warto ;-)

Wzrost: 165 cm

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 11:11   

ChceBycSzczupla napisał/a:
Wg mnie dieta ogólnie polega na katowaniu

Też tak myślałam ale to nieprawda. Jak się właściwie skomponuje dietę (jak ja w końcu po 10 latach :evilmad: ) to nawet jest to frajda :clap: Jak byłam ciągle głodna i liczyłam kalorie, myślałam o słodyczach to byłam wściekła i przestawałam się odchudzać a potem dół gigant :cry: Teraz jak jestem głodna to jem a czasem chce mi się słodyczy to taka dumna jestem że w końcu mam silną wolę i nawet mnie dużo nie kosztuje powstrzymanie się. A z czasem raz w tygodniu będę jadła czekoladę czy coś tam. Na razie nie kuszę losu bo po co jak mi dobrze. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek 3 m-ce nie jadła słodyczy. Nikt w to nie wierzy :clap: :clap: :clap:

Viva Italia!!!

moniaa203 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 11:22   

tak z tymi gumami bym nie doradzała, a przynajmniej nie za każdym razem, bo o pierwsze one pobudzaja głód po drugie jak za dużo jesz je mają efekt przeczyszczający... :-(

Loriette 
Pogromca fałdek

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 16:57   

Cytat:
pobudzaja głód po drugie

Tak to niestety prawda. żołądek zaczyna produkować soki {o ironio!} żołądkowe i czujemy głód

loriette.photoblog

sunny rose 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 15:47   

gufinka napisał/a:
becia napisał/a:
kiedy cos chcesz skubnąć idz i umyj zęby, zawsze to cos pomoże

Potwierdzam, super patent! A poza tym tak sobie trzeba komponować posiłki żeby nie być głodnym. Ja nie mieszam węglowodanów z tłuszczami dzięki temu nie muszę liczyć kalorii mogę jeść ich dużo a takie rozłączenie powoduje że nie jestem głodna, szybciej spalam i szybciej chudnę mimo, że więcej jem :grin:

Super ;) a mogłabyś napisać np co jesz?
swój dzienny jadłospis? to troche ściągne od Ciebie ;d

sunny rose 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 15:51   

Cześć dziewczynki ;)
Wiecie co jest dobre na chcice na słodkości...chrom :) ja sobie kupiłam za 14 złotych opakowanie chromu ale jest tysiące firm. I naprawde apetyt na słodycze po 3 tygodniach spadł niesamowicie..czsem jakąś śliwke zjem albo jednego landrynka i już moja potrzeba na słodycze jest zaspokojona a wcześniej musiałam zjeść z dwie czekolady ;)
Powodzenia

Odpowiedz do tematu