Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Pro-ana !? NIGDY W ŻYCIU.
Autor Wiadomość
Loriette 
Pogromca fałdek

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 20:54   Pro-ana !? NIGDY W ŻYCIU.

Musiałam ten temat poruszyć, jeśli kogoś uraził to przepraszam. Niestety to co dzisiaj zobaczyłam przerosło moje wyobrażenia o odchudzaniu. Buszowałam na blogach w onecie i przez zupełny przypadek trafiłam na stronę zatytułowaną "W drodze do doskonałości" to co tam zobaczyłam - przeraziło mnie.! :blink: Kilkadziesiąt wpisów i w każdym stek bzdur. Dziewczyna, która obwinia się za zjedzenie kromki suchego ciemnego pieczywa na sniadanie i obiad. Chorobliwa walka z własnym ciałem i co najważniejsze - zdrowiem.

Myślałam, że to może jakiś wyjątek, ale moją uwagę przykuły odnośniki do innych `motylków`. Co blog to gorzej. I tekst, który mnie po prostu zniszczył `Pro-ana. Chcesz byc anorektyczka? Chcesz byc chuda? Chcesz byc motylkiem?`

I jeszcze to
http://republika.pl/blog_...09/tr/xxyn9.png
Wybaczcie. Straciłam wiarę w ludzi. :shock:

loriette.photoblog

gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 21:15   

:hmmm: to przede mną jeszcze 30 kg :strong: Nie no żartuję......
Loriette nie stresuj się to nic nie da. Tak było zawsze ale coś grzmią od jakiegoś czasu na ten temat, może to się zmieni....kiedyś.....

Viva Italia!!!

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 22:18   

Loriette w ostatnim czasie ludzie zainteresowali sie chorobami anoreksja i bulimia.Mam nadzieje ze beda z tym walczyc.
Co najbardziej boli to ludzie ktorzy tym mlodym kobietom i dziewczynom wbijaja w glowe takie chore mysli.To jest bardziej chore. :cry:

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 22:28   

To zainteresowanie nic nie da. Modelki miały być grubsze i nie są. W gazetach ciągle wyretuszowane ciała kobiet, które sprawiają, że dziewczyny w moim wieku wpadają w coraz to większe kompleksy. TO JEST NIENORMALNE. :yikes:

loriette.photoblog

anetaz3 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 06:44   

Zgadzam się z wami w 100 %.Ja jestem dużą dziewczynką i wiem co nie co na temat anoreksji i bulimii,ale szczerze mówiąc obawiam się o moją córcię.Ma dopiero 9 lat i nie jest szczuplaczkiem,obawiam się czy nie będą jej inne dzieci dokuczały.Ludzie a szczególnie dzieci potrafią być szczere do bólu.

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 07:32   

anetaz3 napisał/a:
obawiam się czy nie będą jej inne dzieci dokuczały

Coraz więcej jest dzieci z nadwagą, wszystko przez rozwijającą się cywilizację :evilmad: szczególnie fastfoodową :evilmad: :evilmad: brak czasu rodziców, dokarmiające babcie itd...Ja się już nie martwię że moje takie chude jest, wolę to niż w drugą stronę. On ma genialną przemianę materii a je mnóstwo :yikes:
A im wcześniej nauczy się dziecko jedzenia warzyw i owoców zamiast słodyczy tym lepiej, no i ruch jest najważniejszy a nie siedzenie przed kompem - wiadomo :grin:

Viva Italia!!!

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 12:49   

anetaz3, może zapisz córcię na jakieś dodatkowe zajęcia - taniec, siatkówka, pływanie. To na prawdę pomaga, mówię z własnego doświadczenia. Poza tym teraz dzieci dokuczają nawet za 1 kg nadwagi. Niestety takie są realia dzisiejszego świata.

gufinka, ja zaraz oszaleję. Wchodzę na kolejny blog i czytam nagłówek ''Ana to nie choroba , tylko styl życia" krew mnie zalewa.
Jak ja bym coś zjadła.. Od rana na pustym żołądku. Bleeh. :cry:

loriette.photoblog

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 17:46   

Loriette, to jak choroba, jak narkotyki i inne uzależnienia, z tą różnicą że choroba staje się najlepszą i jedyną przyjaciółką niestety...A ty może coś zjedz co??? Wkurza się na anorektyczki a sama co?????

Viva Italia!!!

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 19:54   

gufinka, z chęcią bym zjadła! Wczoraj ortodontka przykręciła mi aparat i założyła jakieś dodatkowe łańcuszki, mam spuchniętą połowę buzi i mnie cholernie zęby bolą.
Ale to jest nienormalne! Choroba przyjaciółka?! :shock:

loriette.photoblog

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 20:11   

Ponoc mozna rozpoznac te dziewczyny po takich jakby branzoletkach na rece.Sa rozne kolory i one cos oznaczaja,mozna to wszystko kupic w internecie.
Czy ludzie ktorzy namawiaja do tego i preferuja te stronyi tematy sa normalni??????????????
Ich powinno sie do odpowiedzialnosci postawic,najlepiej pod murem...........

Najlepsza przyjaciolka co zabija?Gdzie tu logika?Cholera mnie bierze.
Ogladalysmy z Gufinka program w telewizji o pro-ana.Koszmar. :shock:

nadzwyczajna 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 21:37   

Ostatnio oglądałam dwa programy na temat anoreksji w świecie mody. Przerażające i ogropne to co się dzieje.
Odchudzanie stało się celem samym w sobie, a każda kobieta która ma na czym siedzieć i czym oddychać jest nagle obleśna...
Ja rozumiem odchudzanie dla zdrowia tak jak ja, która mam sporą nadwagę, ale odchudzanie się z tzw. "kości na ości" mnie przeraża :yikes:
A młode dziewczyny, dopiero wchodzące w dorosłość, w których rodzi się kobiecość nagle nienawidzą swoich piersi, pupy, zaczynają się odchudzać.. szok..

Ja tam bym nie chciała tak wyglądać, lubię być kobietą :blush: Teraz jest mnie duzo za dużo, ale ogólnie..

Kolejny początek długiej drogi... ważne, by dojść do celu!!

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 23:42   

A ja kocham swoją pupę. Uważam, że jest świetna! ;D
Dziewczyny macie może stronę z kolorami tych bransoletek? bo co do diet - nie znalazłam. a chciałabym poczytać

loriette.photoblog

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 18:32   

nadzwyczajna napisał/a:
z tzw. "kości na ości"
nadzwyczajna to juz odchudzanie "z osci na przezroczystosc"
Loriette napisał/a:
Dziewczyny macie może stronę z kolorami tych bransoletek?
chcesz nosic jak te z pro-ana :yikes: ?Nie wiem jaka to strona,mowili o tym w telewizji tak ogolnie

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 22:54   

Cytat:
Loriette napisał/a:
Dziewczyny macie może stronę z kolorami tych bransoletek?
chcesz nosic jak te z pro-ana :yikes: ?Nie wiem jaka to strona,mowili o tym w telewizji tak ogolnie

Kochana! Ja przecież napisałam, ze chciałabym o tym przeczytać. NIC WIĘCEJ. :roll: Ja uwielbiam swój tryb dietetyczny. Nie potrzebuję żadnych bransoletek, żeby się zmotywować. Wystarczy mi waga.! :lol: :mrgreen:

loriette.photoblog

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 16:40   

A juz myslalam :blink:

Odpowiedz do tematu