Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
[porady] potrzebuje porady odnośnie odchudzania
Autor Wiadomość
Amadeusz 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 22:37   [porady] potrzebuje porady odnośnie odchudzania

Witam wszystkich użytkowników forum.
Wzrost: 181cm
Waga: strasznie się waha od 89 do 94 kg.
Mam przez to okropne rozstępy na rękach, na brzuchu, a o udach już nie wspominając :(
Marzy mi się waga min. 75kg max. 80kg i żeby nie skakała tak mocno...
Kiedyś wyczynowo pływałem i świetnie wyglądałem, jednak teraz wstydzę się iść na basen przez te moje rozstępy... O bieganiu nie ma mowy, bo mam płaskostopie i kostniaki na piszczelach (oba zwyrodnienia od urodzenia) i przy bieganiu tak mnie kości bolą, że mimo woli się przewracam już po 100 metrach (tak sie dzieje odkąd pamiętam, leczenie/zabiegi chirurgiczne nie pomagają). Mniej więcej raz w tygodniu jeżdżę rowerem od 10 do 15km. Więcej raczej nie dam rady z powodu pracy...

Jeżeli chodzi o mięsa jadam tylko te z kurczaka i indyka.
Warzywa lubię wszystkie.

EDIT
Zapomniałem dodać, że wręcz ubóstwiam pić kefiry
Chleba nie jem żadnego.

No i szukam odpowiedniej diety.

Wiem, że powinienem jadać 5 niewielkich posiłków dziennie, w równych odstępach czasu. Ostatni 2-3h przed spaniem

Mam też problem z dojadaniem w nocy... :/

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 09:08   

Amadusz witaj :wave:
jak widzę-to dietkowo radzisz sobie całkiem nieźle ,a problem dotyczy raczej silnej woli i konsekwencji w działaniu
pojadanie w nocy znam z autopsji ,wieczór i nocka są dla mnie najgorsze do przeżycia z powodu ssania w żołądku
może trzeba go jakoś oszukiwać czymś mniej kalorycznym-warzywka lubisz ,a one już lepsze niż coś innego,jak już ten głód Cię dopadnie
pisz o sobie,może Cię to bardziej zmotywuje do konsekwencji-czego Ci życzę :thumbsup:

Amadeusz 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 21:32   

Dzięki. Teraz staram się ze wszystkich sił nie dojadać w nocy, a jak już mi się zdarzy to jadam jak najwolniej. Oczywiście już tylko warzywa.

Mam jeszcze pytanie odnośnie kefirów... Czy one mi nie zaszkodzą? Jeśli nie to w jakich ilościach mogę je pić?

Odpowiedz do tematu