Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
poooooomocy
Autor Wiadomość
madena 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 07:23   poooooomocy

Kobitki i panowie pomóżcie mi bo ja chyba naprawdę sama nie dam rady. Muszę to napisać wczoraj byłam w bibliotece mojej uczelnianej czyli wygląda to tak, że dojeżdżam tam w 2,5 godziny, no i co zrobiłam po pięciu godzinach siedzenia w bibliotece :cry: poszłam z koleżanką na kebaba i nie mogę tego przeżyć do dziś. A plany miałam naprawdę dobre bo chciałam zjeść jakąś zupę w barze przy bibliotece, ale był zamknięty. Ogólnie to jem 5 posiłków i w sumie staram się w rozkładzie 250/100/350/100/200. Wiem że jem za mało warzyw bo u mnie z warzyw to głównie pomidory i ogórki kiszone, też nie dużo więcej owoców. Dzisiaj na śniadanie zjadłam dwa tosty suche z kiełbaską i na drugie zjem 2 wafle ryżowe. Nie wiem co mam jeść żeby nie dopadał mnie straszny głód. Może macie też jakiś dobry suplement, wcześniej czytałam gdzieś na forum, że ktoś ma coś co pomaga schudnąć nawet 8 kilo, ale już nie mogę tego znaleźć. Chyba będę pisała co jem tutaj żebyście mi pomogli skorygować mój jadłospis i bardzo proszę o wszelkie sugestie.
Z góry dzięki

sabina 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 07:46   

madena, witaj :wave:

madena napisał/a:
poszłam z koleżanką na kebaba i nie mogę tego przeżyć do dziś.

niestety wpadki sie zdazają sama o tym wiem , ale przede wszystkim nie możesz sie poddawać

madena napisał/a:
wcześniej czytałam gdzieś na forum, że ktoś ma coś co pomaga schudnąć nawet 8 kilo,

nie wieże w żadne suplementy , kiedyś wydałam na to chyab ze 100 zł i i tak to nic nie dało :blink:

Staraj sie jeść posiłki mało kaloryczne a takie które cie zapychaja, jedz większe śniadanie na obiadek np. mięso i jakąś sałtke do tego

życze Ci powodzenia

...Musze to przetrwać, przeczeka, przeczekać trzeba mi ...

madena 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 13:25   

a czy gołąbek na obiad to przegięcie, no na uparciucha jest w nim i mięso i kapusta i ryż?

sabina 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 13:26   

ja myśle ze nie :roll:

...Musze to przetrwać, przeczeka, przeczekać trzeba mi ...

Loriette 
Pogromca fałdek

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 16:10   

madena, znowu bez przesady.! ;) Jeden gołąbek tycia nie czyni.! ;D

loriette.photoblog

Anusiak 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 18:03   

Jeden gołąbek nikomu nie zaszkodzi. Przynajmniej się najesz na dłużej

madena 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sob 26 Lip, 2008 21:44   

no w sumie też racja bo naprawdę się najadłam a nie przytyłam po tym dniu tylko schudłam, bo mam małą obsesję ważenia się. I tak staram się to już robić co drugi dzień, ale mam wagę elektroniczną więc widzę każde 30 dkg mniej lub więcej.

A dzisiaj zjadłam na
śniadanie małą bułeczkę z wędliną,
na drugie śniadanie loda śmietankowego ale co tam jest weekend a on miał tylko 92 kcal
a na obiadokolacje mięsko z grilla i sałatkę z pomidora, ogórka i cebulki więc jestem zadowolona :->

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 13:14   

madena, z własnego doświadczenia coś Ci poradzę. Nie warz się codziennie, bo zobaczenie 30 dag bedzie dla Ciebie małym szczęściem. Lecz jeśli po tygodniu staniesz na wadze i zobaczysz 1 kg mniej to już bedzie coś!

loriette.photoblog

madena 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 14:47   

wiem że to nie za dobrze ale czasami nie mogę się pohamować :lol:
postaram się poprawić i ważyć się najczęściej co cztery dni, a najlepiej co tydzień, ale teraz muszę się szczególnie kontrolować bo za cztery tygodnie mam swój ślub i mogłabym dojść do 57 chociaż :->
No zobaczymy jak to będzie :-)

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 19:53   

madena, odpowiednią dietą zejdziesz nawet 4 kg w dół ;)

loriette.photoblog

madena 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 21:10   

no właśnie tylko że mam problem z doborem jakiejś bardziej rygorystycznej i robię sobie 1000 kcal, staram się w każdym bądź razie nie zjadać więcej.

Anonymus 
Nieśmiałek

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 22:28   

Zbyt rygorystyczna dieta nie da ci za wiele, bo pozbędziesz się jedynie wody zgromadzonej w organizmie, a może zniechęcić. Lepiej trzymać się diety która może dopasowywać się do nas. Lepiej powoli darzyć do celu, niż szybko stracić masę w oczekiwaniu na efekt jojo. Trzymam kciuki, będę cię dopingowała ;-) .

Sprężynka 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 07:35   

A ja ci radzę, Madena, ważyć się codziennie. Zobaczysz, po czym chudniesz, a po czym tyjesz. Notuj to, aby stworzyć własny jadłospis. Jesz czasem kanapki np. z grahamkami, ciemnym chlebem? Np. zrób sobie taką- kromka ciemnego chleba, plaster sera, dwa plastry pomidora. Smakuje pysznie- a pomidor to warzywo. Do każdego posiłku dołączaj warzywo. Jeśli dopadnie cię ochota na coś słodkiego- miej pod ręką owoce. Jedz duże śniadanie. Na następny raz w bibliotece radzę ci... wziąć własną kanapkę. (zdrową) :-)

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 09:11   

Sprężynka, masz rację ja jeszcze do tego dołożyłabym ćwiczonka jakieś mnustwo wody mineralnej zielonej i czerwonej herbaty :tongue:

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 09:12   

Sprężynka, ważenie codziennie nie pomaga. Człowiek nie widzi większych efektów. Wystarczy stawać na wagę raz na tydzień, aby zobaczyć co się zmieniło. NIC WIECEJ.

loriette.photoblog

Odpowiedz do tematu