Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 18:29 [odchudzanie] szybko i skutecznie
hej, jestem nowa.... dzisiaj rano oglądałam coś na tvn i dowiedziałam się o tej stronie...Nie którzy mówią że waże w sam raz ale ja i tak myśle że jestem zagruba:(:(
Ważęok 58 kg, mam 155 cm wzrostu i 13 lat po prostu szok chce ważyć tak około 48 więc prosze jakaś dieta.. mam teraz ferie ale odchudzać mam zamia się aż do wakacji
Jest to dla mnie bardzo ważne:) prosze jeszcze raz pomóżcie
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 2101
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 18:38
Kamilka odnosząc się do Twojego tematu powiem tak:szybko znaczy nieskutecznie,to po pierwsze a po drugie w wieku 13 lat z drastycznym odchudzaniem o bym uważała.Ruszaj się dużo nie jedz słodyczy ani fast foodów i w Twoim przypadku to wystarczy
kamilka p., Twoja waga jest jak najbardziej odpowiednia do Twojego wzrostu i ja nie widze powodu, żebymś musiała się odchudzać. Jesteś jeszcze bardzo młoda i Twój organizm potrzebuje witamin i innych składników odżywczych. Stosując dietę tylko się ich poozbawisz a to w Twoim przypadku jest bardzo złe.
Pomogła: 24 razy Wiek: 41 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 11828
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 19:20
kamilka p. napisał/a:
ale ja naprawdę zaczęłam się załamywać:-(
nie ma powodu do załamywania ,może wystarczy więcej się ruszać ,potrenować ,potańczyc sobie samej albo potrenowac tte partie ciała ,które Ci przeszkadzają ,przykładów ćwiczeń znajdziesz bez liku
w Twoim przypadku dietę stosować można tylko pod opieką lekarza dietetyka ,za młoda jestes i możesz sobie zrobić więcej szkody jak porzytku ,a jak sama rozregulujesz organizm ,to cale życie będziesz miała kłopoty
nie warto !
warto ograniczyć słodycze ,gazowane , białe pieczywko -jeść więcej warzyw ,owoców ,ruszać sie
choć to brzmi niewiarygodnie-pomaga najlepiej ! uwierz
Pomogła: 13 razy Wiek: 33 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 15364 Skąd: rodem z piekła;)
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 12:44
kamilka p., trzymam za Ciebie kciuki i wiesz w Twoim wieku wystarczy ograniczyć słodycze i fast fudy dołożyć troszkę ruchu i wszystko będzie w porządku-sprubój sama się przekonasz,że to skutkuje
dziękuje wam wiem że jestem za młoda na jakieś głodówki ale może jakaś skuteczna dieta... chce schudnąć i to 10 kg... i to szybko nie mogę podać powodu ale to bardzo ważne... mam około miesiąc... jak zresztą zwykle chodzi o chłopaka... coś żeby pomogło... naprawdę bardzo was proszę a i mam pytanko jak zrobić sobie tą taką linie(to jakie robię postępy czy coś)
nom, na początku myślałam że będzie tak jak zawsze..-przejdzie po jakimś czasie... ale teraz jest inaczej cały czas myślę o nim i w ogóle...
to wszystko to dla niego, ja naprawdę chce z nim być...
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2008 Posty: 5166
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009 12:49
kamilka p., waga w życiu najważniejsza Odstaw na bok słodycze ,chipsy,hamburgery w zamian w rączkę książki,nauka itp i zobaczysz jakie życie jest piekne i w dodatku możesz jeść wszystko poza wyzej wymienionymi produktami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum