Wysłany: Pią 04 Lip, 2008 13:47 [odchudzanie] Proszę o pomoc !!!
Wiatam wszystkich
Czytając różne porady na temat odchudzania trafiłam na wasze forum i postanowiłam napisać i zasięgnąć Waszych porad- bo mam nadzieje, że mi pomożecie.
Zacznę od początku abyście mogli dosadnie mnie zrozumieć. Otóż mam lat 18 i przy wzroście 168 waże ok 90 kg W sumie nigdy nie byłam szczupła ale moja waga nabrała takich rozmiarów że musze coś z nią zrobić. Zaczeła ona gwałtownie wzrastac gdy popadłam w małą depresje i siedząc ciągle w domu nigdzie nie wychodząc dośc dużo jadłam noi brak ruchu sprawił okropne szkody Leczyłam i lecze sie nadal u pani psycholog no ale chciałabym spóbować jakiejś lepszej diety niz ona mi radzi
Wiec prosze Was o porady jak mozna w krótkim czasie schudnąc: Jakie stosować diety, jak ćwiczyć itp z góry serdecznie dziękuje
Pomogła: 4 razy Wiek: 25 Dołączyła: 21 Mar 2007 Posty: 4031
Wysłany: Pią 04 Lip, 2008 14:15
asiulqaaa, witaj
Jak dla mnie najskuteczniejsza jest dieta 1000 kal , poczytaj na forum znajdziesz na pewno
ja nie jem przynajmiej staram sie
ziemniaków
białego pieczywa
słodkiego (równeiz słodkich napojów)
makaronów
noi przede wszystkim musisz duzo ćwiczyc
trzymam
Witam Moim zdaniem nie powinnaś jesc : ziemniaków ,sera żółtego, Fast fudów , Białego pieczywa ,SŁODYCZY!!, I jeść tak 3 posiłki dziennie lub jak lubisz to podwieczorek lub II śniadanie (ja jem tylko 3 posiłki) .radze ci coś lekkiego czyli np Chleb kruchy graham który ma tylko 21 kcal (kromka) , zjesz takie 2 z szynka lub z dżemem to tylko około 80-90 kcal porównując do pizzy to ona ma 500-600 kcal(nie wiem czy przesadziłem), ale gdzieś kolo tego) aha i jak kupujesz coś to zwracaj ile ma kalorii to bardzo ważne :)
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Pią 04 Lip, 2008 21:16
witaj
90 kg to nie jest jeszcze koniec świata ,ale aby schudnąc ,trzeba przede wszystkim samemu bardzo tego chcieć poszukać motywacji w sobie ,chcieć coś zmienić i to mocno,z determinacją straszliwą -i iśc konsekwentnie w obranym kierunku
zrezygnuj z węgli ,albo ogranicz je maksymalnie ,zrezygnuj z wieprzowiny ,soli cukru , tłuszczy i ruszaj sie ,sprzątaj ,tańcz,pedałuj,prasuj-spalaj kalorie
pisz-bardzo chętnie Ci pomożemy-i z całego trzymam kciuki za powodzenie
co Wy za idiotyczne rady dajecie. jakie zrezygnuj z wegli. czlowiek potrzebuje miniumum 150g weglowodanow z czego sam mozg 120 g do prtawidlowego funkcjonowania, nawet dieta niskoweglowodanowa uwzglednia jakas podaz wegli. radzenie sie w takich sprawach na forum to jak pojscie z choroba do salowego. Moze wyjsc gorzej niz jest.
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 13:14
moniapp -a może by wypadało się najpierw przywitać i przedstawić ,napisać coś o sobie ? zanim się zacznie używać słów typu:
moniapp napisał/a:
idiotyczne
moniapp napisał/a:
radzenie sie w takich sprawach na forum to jak pojscie z choroba do salowego.
nie wiem ,czy zauważyłaś ale tu mamy FORUM DIETY ,tu piszemy o SWOICH doświadczeniach i wszystkim ,co nas dotyczy -nie jesteśmy gabinetem lekarskim ,a 7 punkt regulaminu mówi wyraźnie :
7. Prezentowane opisy diet na Forum DIETY.PL można stosować jedynie na własną odpowiedzialność. Opisy oraz informacje publikowane na Forum DIETY.PL mają z założenia charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, nie konsultacyjny. Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby informacje zawarte na naszym forum zostały podane właściwie, ale ostateczne decyzje stosowania terapii spoczywają na lekarzu.
to nie jest gabinet lekarski -to jest forum wsparcia dla odchudzających ,i każdy ma prawo dzielić się swoim doświadczeniem w zrzucaniu kilogramów
Dziekuje Wam slicznie za porady. Tak własnie zastanawiałam sie nad ta dieta 1000 kal i moim zdaniem bedzie dla mnie najodpowiedniejsza :-D A jeśli chodzi o motywacje to mam dużą i mam nadzieje ze z Waszą pomocą uda mi sie stracić zbędne kilogramy :-D Diete zaczęłam stosować od wczoraj Nie chce mi sie pisać co jadłam i bede jeść ale znalazłam w necie kalkulator kalori i licze ile powinnam zjeść :-D Wykluczyłam też z jdłospisu to co mi radziliście Jak na razie nie czuje głodu i jestem zadowolona Pije duzo wody mineralnej noi ruszam sie :-D Byłam wczoraj na basenie i na długim spacerku 5 km wiec myśle że bedzie oki :) pozdrawiam i jak coś to bede pisać
P.S a co myślicie o tzw termogenikach ?? Moja kolezanka stosowała to kiedyś i szczerze mówiąc pomogło jej to zrzucić kilka kilogramów no ale oczywiście musiała wiecej ćwiczyć Jeśli wiecie coś na ten temat to piszcie chetnie poczytam porady
Pomogła: 3 razy Wiek: 26 Dołączyła: 13 Mar 2007 Posty: 3375 Skąd: łódzkie
Wysłany: Pon 07 Lip, 2008 11:39
moniapp, jeśli jesteś dietetykiem, lekarzem, lub kimś w tym stylu to po prostu nam napisz, że znasz sie na tym lepiej z tych czy innych względów. Przecież my tu nie jesteśmy specjalistkami żywienia etc.. bo my się po prostu odchudzamy, każda na swoim ograniźmie.
Cytat:
to nie jest gabinet lekarski -to jest forum wsparcia dla odchudzających ,i każdy ma prawo dzielić się swoim doświadczeniem w zrzucaniu kilogramów
Kolejny początek długiej drogi... ważne, by dojść do celu!!
cześć wszystkim :D
Długo tutaj nie zaglądałam a udało mi sie zgubić juz 4 kg z czego jestem bardzo zadowolona
Mam jeszcze do was kilka pytań bo dużo sie nasłuchałam o róznych suplementach diety itp i chciałam zapytać czy stosowaliście coś takiego i czy to naprawde pomaga a jak tak to co to jest ?? W sumie chciałabym spróbować czegoś ale szczerze mówiąc jest tyle tego na rynku ze nie wiem co było by najlepsze :/ Albo tez kolega mi radził kupić sobie taki pas na allegro chyba ok 12 zł kosztuje i przy wysiłku wizycznym działa jak sauna Co o tym myślicie ???
Powiem ci szczerze ze ja w te wszystkie cudowne rzeczy nie wierze.jezeli sama nie zapracujesz to nic nie bedziesz miala.Najlepiej jakies cwiczenia robic,rowerek,basen......co ci odpowiada .
Jezeli o suplementy chodzi to nie mam za duzo do powiedzenia o dla mnie to tylko chemia i nic zdrowego w tym nie ma,niestety.A efekt jojo zazwyczaj murowany....
asiulqaaa, jeśli nie jesteś pewna diety 1000kcal to może warto odwiedzić dietetyczkę. Moja sąsiadka ważyła 140 kg. Dzięki pomocy specjalisty doszła już do 100. Przede wszystkim nie musiała się martwić czy to co je jest dobre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum