Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
[odchudzanie] lekka nadwaga!!
Autor Wiadomość
owocowa 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 09 Maj, 2011 09:07   [odchudzanie] lekka nadwaga!!

Witam ! Zbliża się powoli lato, postanowiłam z tego powodu schudnąć. Najpierw obliczyłam swoje BMI. Niestety wyszło tego czego obawiałam się najbardziej. Mam 171 cm wzrostu a ważę 76 kg. .Mój licznik BMI wskazał 25,9. Norma wynosi 25. Więc mam lekką nadwagę. Mam pracę siedzącą, dziecko w domu i nie mam czasu na chodzenie na siłownie, bieganie itp. Jedynym sensownym dla mnie rozwiązaniem jest dieta. Powiem wam jeszcze że nie nigdy nie musiałam się odchudzać, dlatego to nie jest dla mnie takie łatwe. Może Wy możecie mi doradzić?

Teresa Szymczak 
Nieśmiałek

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 18:06   

Najlepszy wskaźnik BMI jest w granicach 23. Czasem pocieszamy się , że to tylko trochę ponad 25 - ale dla organizmu to już jest duże wyzwanie. Wspaniałe jest to , że nigdy nie musiałaś się odchudzać. Dlatego pójdzie Ci o wiele łatwiej. Najważniejsze to 5 małych posiłków dziennie o stałych porach lub 3 posiłki i 2 przekąski. Przed każdym posiłkiem wypij szklankę czystej wody. Ile możesz zjęść kalorii dziennie trudno mi powiedzieć Musimy poznać Twój metabolizm spoczynkowy i zapotrzebowanie organizmu na białko. Napisz ile masz lat oraz ile centymetrów w pasie. Obliczę Twój metabolizm spoczynkowy, zapotrzebowanie na białko oraz zawartość procentową tkanki tłuszczowej.
Znając potrzeby organizmu można ułożyć sobie skuteczną dietę. Pozdrawiam.

owocowa 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 13:30   

Dziękuje bardzo. A czy mogę pić wodę owocową? JA uwielbiam wodę ale jabłkową. Oczywiście niegazowana. Czy mogę przy niej pozostać? Czy jednak czysta?

Klaudia126 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 20:00   

Ja myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest po prostu zważanie na to co się je, a więc ostrożnie ze słodyczami i ciasteczkami. Pewne wyrzeczenia trzeba ponieść jeśli chce się schudnąć. A co do tej wody owocowej to pamiętaj, że w niej też są kalorie i to puste. Najlepiej zatem przerzucić się na czystą, niesłodzoną wodę. Jest zdrowsza i nie zawiera kalorii- to tak na dobry początek. ;-)

kasia_80 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 11:34   

Witam! ;) Głodówki nic nie dają, może i schudniecie ale tylko na chwilę a potem zostanie efekt jojo! Ja zapisałam się na profesionalny kurs odchudzania i odżywiania organizowany w Centrum Odchudzania i Odżywiania w Wyszkowie. Efekty rewelacyjne!!!;) Już po pierwszym tygodniu schudłam 3,5 kg Polecam serdecznie! Każdy uczestnik dostaje się pod opiekę osobistego trenera. A do tego po każdym tygodniu odchudzania nagrody motywacyjne ;) Polecam! To najważniejsze BEZPIECZNE odchudzanie. Jak mi wiadomo kursy odchudzania organizowane są także w innych miastach. POZDRAWIAM :-)

Odpowiedz do tematu