Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 21:42
pasztet z królika czy zająca jest wysmienity ,mówię wam jako urodzona paszteciara ,nie ma chyba mięska i nie tylko ,z czego bym nie zrobiła króliki są w ogóle wysmienite ,bardzo zdrowe ,lekkostrawne i w diecie super
moja córka wychowała się na przecieranych zupkach na mięsku króliczym ,mój tato jakiemuś zwyrodnialcowi odebrał zamorzony miot ,wykarmił i chował dla wnusi niewiele wcześniej urodzonej -to było o niebo lepsze niż kurczaki pędzone chemią ,czy inne świństwa ,bo sam je karmił ,trawę kosił ,zielsko zbierał ,oprawiał ,porcjował -jestem mu wdzięczna i będę całe życie,że młoda miała tak zdrowe początki ( słoiczków wtedy nie było)
a że to zwierzątko i fajne ,wolałam się nie przyzwyczajać do trusiaczków ,córka była na planie pierwszym
rozpisałam się nie na temat ,już uciekam
moj tata tak mowil o baraninie ze jak je to czuje welne w buzi i fzterko mu sie odbija
shashua napisał/a:
mówię wam jako urodzona paszteciara
a mnie tak maz nazywa bo paszteciara ze mnie okropna.Nie musze nic miec w lodowce,ale pysztet zawsze jest.Wprawdzie kupny ale jak mam ochote to zre ,krolik jest dobry.Jadlam pieczone udka krolicze,z ziolami.Pychota.
A co powiecie o rosole z golebia.Jadl ktos,a miesko golebie?
widze ze jednak dalej sobie smaka robimy i temat sie rozwija..............
Pomogła: 16 razy Wiek: 38 Dołączyła: 13 Maj 2007 Posty: 7205
Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 09:49
Kluseczka napisał/a:
A co to jest "zamorzony miot" ?
kilka samic miało młode ,ale ten zwyrodnialec ich właściciel jeść samicom nie dawał ,i nie miały mleka dla młodych ,sama skórka i kości były i pozdychały by,bo on za wódą nie widział nic,i ojciec je odebrał ,samice odkarmił ,że swoje mioty wychowały ,i tak to poszło
gołąbka nie jadłam
Agnieszko ,witaj paszteciaro możemysobie piątkę przybić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum