Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam dość i od dziś zaczynam się odchudzać!
Autor Wiadomość
ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 18:23   Mam dość i od dziś zaczynam się odchudzać!

Witam mam na imię EWELINA. Mam 21 lat i 165 cm wzrostu! Kiedyś przy takim wzroście ważyłam 48kg i byłam w sam raz. Od kiedy skończyłam szkołę przytyłam 6 kg (a może teraz nawet więcej ważę, dawno się nie ważyłam)! Co jest bardzo widoczne! ;( Na każdym kroku słyszę, że przytyłam i naprawdę mam tego dość od dziś przechodzę na dietę. Brzmi tak, jakbym chciała zrobić na złość innym, ale tak nie jest. Sama się czuję źle w swoim ciele... codziennie wieczorem patrzę w lustro i wydaje mi się, że jestem coraz grubsza. Nie mogę się dopiąć w stare spodnie, co mnie zupełnie dobija! a jeśli już ubiorę jakiś ciuch to brzuch mi odstaje.

Nie wiem jeszcze co i ile jeść żeby schudnąć.
09.VII.08 Dzisiaj zjadłam tylko 4 gorące kubki (pieczarkowa z grzankami), trochę warzyw (pomidora i ogórka), oraz zupkę chińską z vifona (łagodny kurczak).
Proszę mi doradzić co jeść na śniadanie, obiad i kolację, bo jakoś nie znalazłam diety dla siebie...

Czy po zupkach chińskich się tyje?

Jest godzina 19 ostatni posiłek jadłam o 15 i nie zamierzam dzisiaj już nic jeść... mimo, że strasznie mi burczy w brzuchu i czuję głód. Ale dam radę! :)

Wzrost: 165 cm
Ostatnio zmieniony przez ChceBycSzczupla Sro 23 Lip, 2008 11:26, w całości zmieniany 4 razy  

gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 18:30   

ChceBycSzczupla, oj dziewczyno!!! Ostatni posiłek o 15???? Bez sensu. Zupki chińskie? Zgroza! Do śmieci!!!
5 małych posiłków dziennie, regularnie
Do każdego posiłaku warzywa lub owoce.
Ostatni posiłek o 18 lub 19 jeśli późno chodzisz spać.
I jak najwięcej naturalnych, nieprzetworzonych produktów!!!
To co dziś zjadłaś to sama chemia która spowoduje, że tłuszcz odłoży Ci się gdzie się da. Żeby spalać trzeba jeść zdrowe tłuszcze i witaminy!
Ciemny chleb, sery, oliwa z oliwek, 0 smażonego, o cukru i białej mąki, duże śniadanie żeby wieczorem nie mieć ataków głodu, ćwiczenia i to wszystko. Masz mało do zrzucenia ale zamiast się truć powinnaś oczyścić organizm i pozbyć się złogów.

No to teraz Cię przywitam i życzę powodzenia :grin: :thumbsup:

Viva Italia!!!

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 18:39   

gufinka dziękuje za rady! :) mógłby mi ktoś jeszcze pomóc ułożyć posiłki na jutro?

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 19:01   

Słońce, a poczytaj nasze dietki, np. 1200 kalorii i może tam coś wybierzesz?
Ja proponuję tak:
przed śniadaniem - owoce
śniadanie - owsianka na mleku 1,5%,ciemny chleb z serem białym, żółtym, ogórek, rzodkiewka, pomidor itd...
obiad - zupka jarzynowa jakaś albo
filet z indyka lub kurczak albo ryba na patelni beztłuszczowej lub na oliwie z oliwek do tego dużo warzyw
podwieczorek - owoce, warzywa
kolacja - serek wiejski, rybka wędzona, sałatka z jogurtem lub majonezem kieleckim (bez cukru jest)

Coś w tym guście :chef: :hmmm: :wave:

Viva Italia!!!

aleksandra50 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 21:06   dobrze Ci radzą. 5 posiłków dziennie. Co 3 lub 4 godziny.

gufinka napisał/a:
Słońce, a poczytaj nasze dietki, np. 1200 kalorii i może tam coś wybierzesz?
Ja proponuję tak:
przed śniadaniem - owoce
śniadanie - owsianka na mleku 1,5%,ciemny chleb z serem białym, żółtym, ogórek, rzodkiewka, pomidor itd...
obiad - zupka jarzynowa jakaś albo
filet z indyka lub kurczak albo ryba na patelni beztłuszczowej lub na oliwie z oliwek do tego dużo warzyw
podwieczorek - owoce, warzywa
kolacja - serek wiejski, rybka wędzona, sałatka z jogurtem lub majonezem kieleckim (bez cukru jest)

Coś w tym guście :chef: :hmmm: :wave:

aleksandra50 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 21:07   

:strong:

Agnieszka71 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 21:14   

Sluchajcie naszego GURU,wie co pisze. :thumbsup:
Witam wsrod dietkowiczow :wave:

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 05:57   

7:00
Dziękuje za pomoc :) a wczoraj wytrzymałam i nie musiałam już nic jeść - zjadłam tylko nektarynkę i nie byłam głodna.

10.VII.08 Dzisiaj zjadłam:
Śniadanie - szklanka maślanki truskawkowej, 2 kromki chleba razowego, 4 małe plasterki chudej szynki z indyka, kilka plasterków świeżego ogórka
Obiad - 2 kromki chleba razowego z serkiem białym
Kolacja - 3 małe kromki chleba razowego z serkiem białym i szynką

Mam pytanie odnośnie tej maślanki :D mogę sobie pozwolić na kilka szklanek dziennie, czy lepiej ją odstawić?

ps. na obiad myślałam sobie dziś ugotować rybę. Czy to dobry pomysł? Dodam, że złowioną rybkę (chyba zdrowsza...), a nie kupną :) może troszkę ryżu sobie do niej ugotuje i warzywa obowiązkowo ;)

Ostatnio zmieniony przez ChceBycSzczupla Sro 23 Lip, 2008 11:29, w całości zmieniany 7 razy  

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 11:12   

przepraszam za tego drugiego posta... będę pamiętała :) (mógłby ktoś usunąć ten post?? bardzo proszę)

Ostatnio zmieniony przez ChceBycSzczupla Czw 10 Lip, 2008 12:37, w całości zmieniany 2 razy  

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 11:33   

ChceBycSzczupla napisał/a:
Mam pytanie odnośnie tej maślanki :D mogę sobie pozwolić na kilka szklanek dziennie, czy lepiej ją odstawić?

Możesz ale te owocowe są z dodatkiem cukru i mają go duuuużo

ChceBycSzczupla napisał/a:
na obiad myślałam sobie dziś ugotować rybę. Czy to dobry pomysł?

No kochana, najlepszy z możliwych :clap: i dużo cytrynki do tego i zielska :clap: A że złowiona to nic nie powiem bo mnie zazdrość zżera :evilmad:

:grin: :grin: :grin:

Aha i zanim zgarniesz opieprz to Ci szybko piszę żebyś nie pisała posta pod postem w krótkim odstępie czasu. Jak chcesz coś dopisać to masz funkcję edytuj w prawym górnym rogu :mrgreen: Taki regulamin :geek:

Viva Italia!!!

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 15:44   

ja właśnie jem obiad... ugotowałam sobie kawałek ryby i łyżkę kaszy no i do tego 4 malutkie marchewki niedobre... :cry: a tyle mi zajęło przygotowanie tego posiłku, że nie chce mi się jeść :blink: przed obiadem zjadłam jeszcze dwie kromki chleba razowego z serkiem białym (0% tłuszczu) a na dodatek siostra dziś robi na obiad paluszki rybne i frytki :blush: ale powstrzymam się... chyba tylko dzięki forum :) ... bo później wstyd byłoby mi napisać, że się poddałam :) trzymajcie kciuki :P :)

Ostatnio zmieniony przez ChceBycSzczupla Czw 10 Lip, 2008 15:57, w całości zmieniany 2 razy  

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 15:48   

widzę ,że nie bardzo Ci obiadek smakował,nie martw się ,jak się wprawisz ,to potem będzier gotowała i smacznie i dietkowo
cieszę się ,że z tymi frytami sobie poradziłaś :clap2: choć pewnie pachniały zabójczo,ale też zabójczo mają kalorii ,więc brawo :clap2:
dzięki raz jeszcze i cierpliwości ;-) :thumbsup:

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Czw 10 Lip, 2008 15:57   

shashua dziękuje za słowa otuchy :) zjadłam tylko troszkę kaszy podzióbałam widelcem po talerzu i niestety... nie potrafię tego zjeść... nie smakuje mi, ale to nic :) myślę, że te kromki mnie przytkały :) idę teraz na rower, bo mam straszną ochotę pojeździć z 10 km zrobię na pewno :) po drodze kupię sobie jakiś owoc. Pozdrawiam i Dziękuje ;) :strong:

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Pią 11 Lip, 2008 08:00   

dziś jadę na egzamin na uczelnie... i chyba przez nerwy ale nie chce mi się jeść śniadania :wave:

11.VII.08 Dzisiaj zjadłam:
Śniadanie - dwa małe jabłuszka, brzoskwinia, banan
Obiad - 2 kromki chleba razowego i serek wiejski (pyszny)
Kolacja - activia

ps. zrzuciłam 1 kg :clap:

Ostatnio zmieniony przez ChceBycSzczupla Sro 23 Lip, 2008 11:31, w całości zmieniany 4 razy  

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 09:47   

~ Trochę mnie dziwi, a zarazem martwi, że tak łatwo mi to odchudzanie idzie... ale to chyba przez stres związany z uczelnią :cry:

~Zauważyłam, że rzeczywiście picie szklanki wody mineralnej niegazowanej przed posiłkiem dużo daje... mnie ta woda zatyka i jak zjem dwie kanapki to jestem najedzona. Dziś jadę nad wodę o 17 :)

~Proszę mi napisać jak to jest z potrawami z grilla? wczoraj paliliśmy grilla... tylko filety z indyka, a ja nie zjadłam ani jednego :( czy taki filet jest bardzo tuczący?

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!

12.VII.08 Dzisiaj zjadłam:
Śniadanie - 2 kromki chleba razowego, 2 plasterki chudej szynki z indyka
Obiad - ryba wędzona
Kolacja - 2 nektarynki, 2 lub 3 szklaneczki wina (czerwone, półsłodkie)

Ostatnio zmieniony przez ChceBycSzczupla Sro 23 Lip, 2008 11:32, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu