Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
I ja się odchudzam...
Autor Wiadomość
Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 10:55   I ja się odchudzam...

;-) Witam. Zaczęłam się odchudzać około 4 dni temu. Wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Zrezygnowałam ze słodyczy którymi zajadałam się całymi dniami...nie jem frytek, hamburgerów ani innych fast foodów! Zaczęłam regularnie jeść. Dokładnie to 3 posiłki dziennie i pomiędzy jakaś jedna przekąska np. flipsy bezsmakowe, czy owoc. Na obiad staram się jeść coś lekko strawnego np. ryż z warzywami czy zupę. Wczoraj zdarzyło mi się zjeść 4 pyzy ale po nich dużo się ruszałam i kolację zjadłam o godzinę później. Mam takie pytania... Zastanawiam się, czy popełniam jakieś błędy? Czy odrzucenie słodyczy i innych rzeczy w tak szybkim czasie w niczym mi nie zaszkodzi? Mam nie regularny okres więc boję się też że przez te odchudzanie mi zaniknie... Proszę o rady i z góry dziękuję.

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 11:18   

Juusstyysia, odrzucenie słodyczy na pewno Ci nie zaszkodzi ale jak masz nieregularny okres to chyba powinnaś zasięgnąć rady jakiegoś dietetyka

Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 14:41   

Ale jeżeli ja chce schudnąć dosłownie ze 3 kg to wydaje mi się, że dietetyk jest niepotrzebny. Ważę 58 kg przy wzroście 165. Ogólnie na nic nie narzekam, ale brzuch i boczki strasznie mi urosły. Słyszalam, że boczki są spowodowane właśnie głównie nadmierną ilością cukru....

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 15:08   

Jak nie będziesz przesadzała z dietą, to nie powinnaś mieć większych problemów z okresem, z resztą w twoim wieku nieregularny okres to jeszcze normalka. Zresztą, zdrowe jedzenie może tylko coś poprawić, obyś się nie głodziła. Uważaj tylko, żeby nie przesadzać z późnymi kolacjami. I na słodycze też uważaj - jak kiedyś się nimi opychałaś, to mogą się zdarzać chwile słabości i będziesz chciała nadrobić. Dwa ciastka czy mały batonik nie powinny ci zaszkodzić, a czasem pozwolą uniknąć załamania. Więc jak masz czasem ochotę na słodycz to dobrze mieć coś ze sobą, tylko wybierz co to ma być dużo wcześniej i bądź wtedy najedzona. A półki ze słodyczami unikaj w sklepie, zwłaszcza jak jesteś głodna. Poprawcie mnie dziewczyny, jeśli się mylę.

Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 16:14   

Dziękuję za wsparcie. To naprawdę dużo daje. Jeszcze nie wspomniałam o tym, że z moim okresem to jest dosyć poważny problem bo bez tabletek wywołujących okresu w ogóle nie dostaję. Ale też uważam, że najlepiej będzie jak się nie będę głodziła.
Jutro z rana moja mama będzie robiła pyszne pyzy kartacze... Jak uważacie mogłabym zjeść dwie na śniadanie lub obiad? To jeszcze zależy o której moja mama się z nimi wyrobi...Obiecuję, że po nich będę się dużo ruszała i jeździła rowerem ;]
A tak po za tym dzisiaj zjadłam malutki kawałeczek sękacza. Dosłownie 5 centymetrowy.. Takie sumie mnie naszło, że nie wiem czy następnym razem sobie pozwolę na coś takiego. :cry:

Kluseczka 
Pogromca fałdek

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 16:24   

Aleś mi smaka narobiła na tego sękacza. Na szczęście nie sprzedają go w każdym sklepie, bo pewnie bym poleciała zaraz kupić.

nadzwyczajna 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 16:25   

Kluseczka napisał/a:
Aleś mi smaka narobiła na tego sękacza.

Może to śmiesznie zabrzmi, ale ja w życiu tego nie jadłam.. :blush: Jak smakuje :hmmm: :?: Takie to dobre :?:

Kolejny początek długiej drogi... ważne, by dojść do celu!!

Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 16:30   

Aż taki dobry to on nie jest ;-) I się przyznam szczerze, że dosłownie ze 3 razy w życiu go próbowałam. A dziś zjadłam go tylko z tego powodu, że moja znajoma miała wesele i dała mi kawałeczek, gdy odwiedziłam ją w sklepie którym pracuje. Chciała mi wcisnąć tort ale się nie zgodziłam... :-( Oczywiście na musa. Teraz jem obiado-kolacje,bo mama trochę leniuchowała... Zupa ogórkowa... Po niej koniec na dziś.

Loriette 
Pogromca fałdek

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 19:30   

Juusstyysia, nie przesadzaj. ;)) Chyba nie idziesz tak szybko spac? Później pozwól sobie na jakiś owoc, albo surową marchewkę! ;D

loriette.photoblog

Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 19:50   

No dobra. Zjem dwa malutkie ogórki prosto z działki... I tak idę spac o północy co najmniej, więc nic się nie powinno stać :tongue:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 10:50   

Juusstyysia, no i jak tam dzisiaj u Ciebie?

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 13:17   

Juusstyysia, opowiadaj! ;D
Ogórki z własnego ogródka są najlepsze! :icecream:

loriette.photoblog

Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 13:56   

O czym opowiadać? o ogórkach ;d tak tak były pyszne... i przyznam się bez bicia, że tak brzuch mi bolał ze zjadłam jeszcze o 22 brzoskwinie i kilka śliwek...

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 18:32   

Nie o ogórkach! :mrgreen: Tylko o tym jak dzisiejszy dietowy dzień.! ;)

loriette.photoblog

Juusstyysia 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 23:57   

Hmm tak szczerze to sama nie wiem jak to ocenić. Mama wyjeżdza za granicę za 2 dni więc nikt mi już nic pysznego nie ugotuje więc zjadłam na śniadanie 2 kartacze-o 11 mniej więcej...I potem na obiad jeszcze jedną. I tak mnie sumienie zadręczyło, że zaczęłam duuużo ćwiczyć. Na kolacje ok.19 zjadłam jogurt activia i 2 kanapki z pomidorem bez masła i niczego innego. I potem o 21 skusiłam się na banana i brzoskwinie. Może trochę przesadziłam, ale na pewno to nadrobię... I jeszcze zapomniałam wspomnieć :D Duuużo wody piłam!

Odpowiedz do tematu