Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta
Autor Wiadomość
Saad 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 10:31   Dieta

Witam!!

Mam 18 lat, waga 81 kilo, 183 cm wzrostu, wykonuje cwiczenia w domu (brzuszki, pompki okolo 30 min nie codziennie) i chcialem prosic o pomoc w ulozeniu diety, jeden raz porobowalem to zrobic sam za pomoca tabel zapotrzebowan ale skonczylo sie to bardzo zle dla mnie (nie dobor witamin, mineralow i takie tam). Jesli moge prosic o jakies przydatne linki, tabele cokolwiek, zeby pomoglo mi ulozyc diete bede bardzo wdzieczny, a jasli ktos potrafi powiedziec mi ile czego potrzebuje i jakie produkty to zawieraja bylo by super.

z gory dziekuje za pomoc!! pozdrawiam

natali94 
Niszczyciel kalorii
najmłodsza na forum :D

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 11:59   

Saad proponuje ci poprzeglądac nasze działy napewo znajdziesz fajną dietę dla siebie :-D
Przede wszytkim zrezynuj ze slodyczy, fast-foodow, gazowanego picia, bialego pieczywa, bo zawierają węglowodany. Pozdrawiam i pisz jak ci idzie :-D

szczypta_cukru 
Dietowa szycha

Wysłany: Sro 23 Kwi, 2008 17:17   

Saad? ;-) a jestes pewny że musisz się odchudzac? :evil:

mięśnie też swoje ważą :tongue:

Saad 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 11:23   

szczupto cukru ja nie chce sie odchudzac ja poprostu chcialbym dostarczac mojemu organizmowi tylko tyle ile jest mu potrzebne ;) ciezko ulozyc taka diete samemu, potrzebny specjalista

marrak9 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 17 Cze, 2008 13:27   

Witam
Mam 17 lat ważę 86 kg mam 196cm wzrostu i chciałbym poprosić o pomoc w ułożeniu diety na masę beztłuszczową którą połączę z odżywką Weider Mega Mass 400 . Na opakowaniu odżywki zalecane jest spożycie 1 porcji dziennie (150 g proszku wymieszane z 550 ml mleka 1,5%). Podaję Wartości odżywcze w 1 porcji odżywki:
Wartość energetyczna 3456 kJ/817 kcal
Białko 48,7 g
Węglowodany 128,8 g
W tym cukier 112,6 g
Tłuszcz 11,8 g
W tym nasycone kw. tł. 7 g
Błonnik 0 g
Sód 0,46 g
Oprócz tego miligramowe ilości witamin E, C, B1, B2, B6, B12, niacyna, folacyna, kwas pantotenowy, wapń, fosfor, żelazo, cynk, jod.
Dodaję, że cały czas intensywnie ćwicze na siłowni do tego dużo biegam chodze na saune itp. Proszę o pomoc
Pozdrawiam

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 18 Cze, 2008 12:10   

marrak9, hmmmmmmmmm my tutaj żadnymi fachowcami nie jesteśmy więc pewnie o pomoc musisz się zwrócić do jakiegoś dietetyka ;-)

roberto1000 
Początkujący odchudzacz

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 20:27   

Jestem dietetykiem i bardzo chętnie pomoge Wam ułozyc dietę. Nie jest to proste i potrzebowałbym do tego kilka danych biochemicznych w miare mozliwosci oraz wymiarow antropometrycznych wszystko w celu ustalenia zapotrzebowania na skladniki odzywcze i energię. Napiszcie na priv jesli jestescie zainteresowani.

roberto1000 
Początkujący odchudzacz

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 20:32   

Oczywiscie moja prosba o kontakt na priv nie powinna być uznana przez administratorow za naruszenie regulaminu poniewaz dane o ktore proszę sa danymi wg Kodeksu Lekarskiego danymi chorobowymi ktore nie moga byc podawanymi na forum publicznym poniewaz moderatorzy i administratorzy naruszaliby wtedy prawo do prywatnosci i prawo ochrony danych osobowych.

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 20:33   

czy możesz mi wyjaśnić ,dlaczego zapraszasz forumowiczki albo na gg, co jest zabronione a teraz na priv? co masz do ukrycia? dlaczego nie chcesz pisać na ogóle? podejrzewam-że masz powód-konkretny i nie trudny do odgadnięcia -chcesz pomóc ludziom-rób to otwarcie ,inaczej wylecisz-ostrzegam :!:

roberto1000 
Początkujący odchudzacz

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 20:46   

W takim razie po co stworzony został priv na tym forum skoro nie wolno z niego korzystac. Nie uważacie ze narzucacie zbyt rygorystyczne zasady. Sa osoby szukajace pomocy a niekoniecznie chcące wypisywac swoje prywatne dane zdrowotne na forum publicznym. Takie dzialanie niczym nie usprawiedliwione łamie prawo osoby do ochrony danych osobowych i chorobowych. Jezeli wypowiadam sie na ogolne tematy to pisze je na forum i staram sie ogolnie pomagac jezeli cos dotyczy konkretnej osoby to jestem zobowiazany do ochrony praw konkretnej osoby i utrzymania tajemnicy lekarskiej. Jezeli bylbym zwyklym forumowiczem to moglibyście miec podejrzenia ale jestem osoba należącą do personelu medycznego. Jesli dana osoba uważa że chce wypisywac swoje dane publicznie to wporzadku ale ja jestem zobowiazany do zaproponowania mozliwosci prywatnej porady. Jesli nie chcecie zeby ludzie korzystali z PW to go zlikwidujcie.

shashua 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 21:01   

roberto1000 napisał/a:
jestem osoba należącą do personelu medycznego.
to są tylko Twoje słowa -nikt nie przyszedł do Twojego gabinetu i dyplomu nie obejrzał -a naciągaczy nie brakuje
mamy tu bardzo dużo osób proponujących spotkania na gg albo PW-i wciskających ciemnotę za extra kasę -mamy więc prawo do podejrzeń ,bo to się zdarza nagminnie
tym bardziej,że zawsze robią to nowi na forum-szkoda im czasu na dłuższe wkręcanie nas
nie mam nic przeciwko rozmowom na PV -nikt z nas nie ma -ale jeżeli okaże się ,że chcesz odnieść jakąś korzyść-coś sprzedać -np "cudowny" specyfik ,inne świństwo czy książkę ,poradnik coś w tym stylu ,jeżeli w jakimkolwiek kontekście okaże się -że chcesz zarobić -to jest na forum niedozwolone ,zdajesz sobie z tego sprawę ,bo to wyjdzie-jesteśmy wszystkie zgrane i nie ma co się łudzić ,że nie
więc jeżeli TAKI jest Twój cel-szkoda czasu

ale jeżeli naprawdę chcesz pomóc -proszę jak najbardziej i jeszcze podziękuję ,tylko najpierw warto się zapoznać z regulaminem ,z netykietą-i np nie pisać posta pod postem
roberto1000 napisał/a:
Nie uważacie ze narzucacie zbyt rygorystyczne zasady.

nie ,nie uważamy-regulamin i tak jest dla naciągaczy zbyt łagodny-a bronićć sie przed oszustami mamy prawo-i potrafimy

gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob 21 Cze, 2008 21:42   

shashua napisał/a:
roberto1000 napisał/a:
jestem osoba należącą do personelu medycznego.

Tylko ja nie rozumiem dlaczego pan działa tak agresywnie. Skoro
pan jest "z personelu medycznego" to powody mogą być dwa. Co najmniej. Wiem, że czasy są trudne ale należy posiadać trochę klasy. A jak ktoś jest dobrym specjalistą to klienci się znajdą zawsze i w sposób cywilizowany.

Viva Italia!!!

Odpowiedz do tematu