Mam na imię Magda i mam 15 lat 72kg oraz 175cm wzrostu. Chciała bym schudnąć 17 kg. Czuje się poprostu źle z tym jak wyglądam i postanowiłam że nie zostawię tak tego i zacznę się odchudzać. Tylko nie wiem jakiej diety się "trzymać" kompletnie się na tym nie znam. Dość często jem mięso ziemniaki wiecie takie domowe obiadki. Często zdarza mi się najeść do syta. Fastfudów nie jem często może 1 na 3 tygodnie. Lecz bardzo lubię napoje gazowane i słodycze. Doszłam do wniosku że przestanę jeść mięso i będę wegetarianką, obiecałam że nie rusze słodyczy oraz przestanę pić gazowane napoje. Potrafię robić codziennie brzuszki i myślę że do tego też bym mogła się zmusić. Proszę o posadę jak ja mam zacząć i ile jeść by zmniejszyć rzołądek nie chce mieć go rozciągniętego. Bardzo proszę napiszcie wszystko co wiecie na temat diet które mogły by mi pomoc. ;-(
Hej. Przede wszystkim - odrzuć najlepiej całkowicie słodycze i napoje gaz. W ogóle napoje, zostaw jedynie soki ( nie nektary), warzywno owocowe. Ogranicz ziemniaki, mięso - najlepiej bez ciężkich sosów, najlepiej nie smażone, a gotowane na parze, ewentualnie duszone.
Pij wodę, w ilości ok 2% swojej wagi.
Jedz więcej warzyw i owoców.
Staraj się nie jeść ciężkich potraw min 2 godz przed snem - typu kasze, mączne, ziemniaki etc, jak jesteś głodna zjedz coś lekkiego.
Jeśli ćwiczysz - najlepiej z rana, na czczo, minimum pół godziny wysiłku, ponieważ wtedy organizm sięga po rezerwy - tłuszczyk. I nie martw się jeśli zaczniesz ważyć więcej a centymetrów ubywa - mięśnie ważą więcej niż tłuszcz. Jeśli już ćwiczysz, to brzuszki dają najmniej, a obciążają kręgosłup, lepszy jest rowerek, marsz, bieganie, skakanka, pływanie...
I jeśli masz problemy ze zrzuceniem wagi mimo dobrego odżywiania i ruchu - powodem może być silnie zasyfiony toksynami organizm - proponowałbym najpierw się oczyścić z toksyn - to spowoduje uregulowanie układu trawiennego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum