Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 09:54
Ja zaczęłam dziś. To moje drugie podejście do diety, poprzednie zakończyłam po tygodniu, bo wyruszałam na rejs, a tam trudno trzymać się diety. :\ Zgadzam się z tym, że ważne jest nastawienie psychicznie, ja osobiście podchodzę do tego, jakby nie ująć z entuzjazmem. Mam nadzieję, że mi się uda, zwłaszcza że przyłączyła się do mnie koleżanka, a jak wiadomo w dwójkę raźniej.
_________________ Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...
a ja skonczylam z ta dieta. nie mam w ogóle na nia siły i mocnej woli. jednym słowem dalam sobie spokoj bo jak pomysle o tych pysznych obiadkach ze szpinakiem, pomidorami i jajkiem to az mi sie wszytsko zwraca.
za to zapisalam sie na silownie 3x w tygodniu! i jestem zadowolona. do tego chodze 2x w tygodniu na masaz i codziennie biegam:)
poza tym zamienilam chleb na vase i wafle ryzowe i nie jem ziemniakow i slodyczy zobaczymy jak dlugo dam rade :)
dziekuje za wasze odpowiedzi :*:*
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 09:01
gufinka napisał/a:
Tak właśnie sądziłam że Ty mądre dziewczę jesteś...
Dziękuję. :)
Bo dokładniejszej analizie owej diety i serii głębszych przemyśleń, stwierdziłam, że teraz nie będę się katować, bo może mi to wyjść na złe i że zostawię ją sobie, jeśli w ogóle, to na kiedyś. Póki co szukam innych metod.
Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1710 Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 10:29
Ruby, a to co napisała powyżej problemowa ma sens i ona może bardziej w ten sposób schudnąć niż laski na diecie które będą przerażone bo fileta z grila zjadły Jeść w miare do syta ale mądrze i ruszać się - wystarczy Tymbardziej jak masz sporo do zrzucenia. Na początku wtedy łatwo lecą kg ale potem zastój, depresja i żarcie wraca. A tak powolutku i trwale, zmienić nawyki żywieniowe żeby to była przyjemność a nie katusze, powodzonka
Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 11:05
gufinka, święta racja. Krótka, drastyczna dieta to marne rozwiązanie. Najważniejsza jest trwała zmiana i porzucenie starych przyzwyczajeń. Niestety zrzucenie zbędnych kilogramów to dopiero połowa drogi. Potam zaczyna się prawdziwa walka o to, aby te kilogramy nie wróciły.
Ale głowa do góry, musi się udać
przyłączam sie do opinii moich poprzedniczek, bedąc żywym tego przykładem.
Jestem niecały tydzien po diecie kopenhaskiej iw ciągu tych kilku dni przybyło mi juz 2 kg. Jetst to dieta naprawdę cięzka i nie dla każdego. Ja wytrzymałam 11 dni.
Nie żałuję, że zastosowałam tę dietę, schudłam prawie 7 kg z czego 2 mi wróciły, ale i tak jestem do przodu. Tarez najważniejsze ustabilizować organizm i małymi kroczkami jeszcze redukować wage.
Absolutnie zabraniam stosowania diety młodym osobom, poniżej 20 roku życia.
W tym wieku, wystarczy wiekszy ruch, uprawianie sportów i wyeliminowanie słodkich rzeczy typu marsy chipsy itp:
popieram tez mam za soba ta diete i jak juz wspomnialam - nigdy wiecej. takie drastyczne odchudzanie nie niesie ze soba nic dobrego. lepiej powoli i rozsadnie niz szybko i bez glowy
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 11:36 Proponuję odchudzanie zgodne z grupą krwi
Witam serdecznie,
od ponad 5 miesięcy odżywiam się zgodnie ze swoją grupą krwi i schudłem ponad 6 kg.
Nie jest to dieta odchudzająca tylko oczyszczająca nasz organizm z toksyn. Odchudzanie jest naturalne- ponieważ usuwamy z organizmu toksyny i dzięki temu chudniemy.
Założenia diety są bardzo proste, usuwamy z diety produkty, które są szkodliwe dla naszej grupy krwi a włączamy te, które są zalecane.
Zrobiłem osobny temat na forum odnośnie odżywiania zgodnego z grupą krwi.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych, jeżeli macie pytania chętnie odpowiem :)
to bardzo ciekawe. mam nawet książkę, w której jest opisana ta dieta. nigdy nie zagłębiałam sie w jej poznanie, powód jest prozaiczny - nie znam swojej grupy krwi. zawsze byłam okazem zdrowia, nigdy nie byłam w szpitalu i jakoś tak wyszło
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 17:56 c.d. jedz zgodnie ze swoją grupą krwi
odżywianie się zgodne ze swoją grupa krwi jest bardzo proste i przyjemne :)
Jeżeli chodzi o badanie krwi to warto je zrobić (koszt ok. 40zł- prywatna klinika) i spróbować się odżywiać zgodnie z grupą krwi.
Ja osobiście poczułem różnicę i cały czas tę dietę stosuję.
Cały czas diety kojarzyły mi się z obliczeniami kalorii, z super wyrzeczeniami itp. W tej diecie nie trzeba liczyć kalorii (chyba, że ktoś chce mieć szybkie efekty w schudnięciu, to oczywiście może np. zastosować dietę 1000 kcal ale z zalecanych produktów).
Naprawdę warto przejrzeć książki na temat tej diety i spróbować!!!
Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 17:56 c.d. jedz zgodnie ze swoją grupą krwi
odżywianie się zgodne ze swoją grupa krwi jest bardzo proste i przyjemne :)
Jeżeli chodzi o badanie krwi to warto je zrobić (koszt ok. 40zł- prywatna klinika) i spróbować się odżywiać zgodnie z grupą krwi.
Ja osobiście poczułem różnicę i cały czas tę dietę stosuję.
Cały czas diety kojarzyły mi się z obliczeniami kalorii, z super wyrzeczeniami itp. W tej diecie nie trzeba liczyć kalorii (chyba, że ktoś chce mieć szybkie efekty w schudnięciu, to oczywiście może np. zastosować dietę 1000 kcal ale z zalecanych produktów).
Naprawdę warto przejrzeć książki na temat tej diety i spróbować!!!
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 21:45
Jeju, ludzie.
Mam trochę problemik związany z tą dietką.
Bo koleżanka się uparła, w moim wieku, żeby zacząć tą dietę teraz w trakcie roku szkolnego i chcę jej jakoś zdecydowanie jej odmówić, ale ona nadal swoje, jak jej mówię, że to katorga i w ogóle szkoda gadać.
Jesteście w stanie mi jakoś, hm, doradzić czym poza efektem jo-jo i tym że będzie bardzo wyczerpana, mogę jej to wybić z głowy?
Choć uparty z niej osiołek jest.
A ja nie chciałabym żeby potem tego żałowała jakoś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum