Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
dieta kopenhaska
Autor Wiadomość
Ruby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 09:54   

Ja zaczęłam dziś. To moje drugie podejście do diety, poprzednie zakończyłam po tygodniu, bo wyruszałam na rejs, a tam trudno trzymać się diety. :\ Zgadzam się z tym, że ważne jest nastawienie psychicznie, ja osobiście podchodzę do tego, jakby nie ująć z entuzjazmem. Mam nadzieję, że mi się uda, zwłaszcza że przyłączyła się do mnie koleżanka, a jak wiadomo w dwójkę raźniej.

gufinka 
Dietowa szycha

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 13:05   

Ale Ty chyba nie kopenhaską zaczęłać, co?????????????????????????????????

Viva Italia!!!

Ruby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 14:53   

Ta, kopenhaską. Wiem, że to może mi się nie udać, ale chcę spróbować.

Edit: stwierdziłam, z koleżanką, że to dieta nie dla mnie póki co. Ale kiedyś i tak wypróbuję. Hm, jak będę starsza i mądrzejsza. :>

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008 20:54   

Ruby, ufff to mi ulżyło bo już Cię chciałam zakatować na śmierć :evil: Tak właśnie sądziłam że Ty mądre dziewczę jesteś...

Viva Italia!!!

problemowa 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008 14:18   

a ja skonczylam z ta dieta. nie mam w ogóle na nia siły i mocnej woli. jednym słowem dalam sobie spokoj bo jak pomysle o tych pysznych obiadkach ze szpinakiem, pomidorami i jajkiem to az mi sie wszytsko zwraca.
za to zapisalam sie na silownie 3x w tygodniu! i jestem zadowolona. do tego chodze 2x w tygodniu na masaz i codziennie biegam:)
poza tym zamienilam chleb na vase i wafle ryzowe i nie jem ziemniakow i slodyczy zobaczymy jak dlugo dam rade :)
dziekuje za wasze odpowiedzi :*:*

Ruby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 09:01   

gufinka napisał/a:
Tak właśnie sądziłam że Ty mądre dziewczę jesteś...

Dziękuję. :)
Bo dokładniejszej analizie owej diety i serii głębszych przemyśleń, stwierdziłam, że teraz nie będę się katować, bo może mi to wyjść na złe :crazy: i że zostawię ją sobie, jeśli w ogóle, to na kiedyś. Póki co szukam innych metod. :strong:

gufinka 
Dietowa szycha

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 10:29   

Ruby, a to co napisała powyżej problemowa ma sens i ona może bardziej w ten sposób schudnąć niż laski na diecie które będą przerażone bo fileta z grila zjadły :evilmad: Jeść w miare do syta ale mądrze i ruszać się - wystarczy :mrgreen: Tymbardziej jak masz sporo do zrzucenia. Na początku wtedy łatwo lecą kg ale potem zastój, depresja i żarcie wraca. A tak powolutku i trwale, zmienić nawyki żywieniowe żeby to była przyjemność a nie katusze, powodzonka :clap2: :clap2: :clap2:

Viva Italia!!!

isztar3 
Pogromca fałdek

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008 11:05   

gufinka, święta racja. Krótka, drastyczna dieta to marne rozwiązanie. Najważniejsza jest trwała zmiana i porzucenie starych przyzwyczajeń. Niestety zrzucenie zbędnych kilogramów to dopiero połowa drogi. Potam zaczyna się prawdziwa walka o to, aby te kilogramy nie wróciły.
Ale głowa do góry, musi się udać :thumbsup:

iwonka69 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Pią 22 Sie, 2008 05:40   

przyłączam sie do opinii moich poprzedniczek, bedąc żywym tego przykładem.
Jestem niecały tydzien po diecie kopenhaskiej iw ciągu tych kilku dni przybyło mi juz 2 kg. Jetst to dieta naprawdę cięzka i nie dla każdego. Ja wytrzymałam 11 dni.
Nie żałuję, że zastosowałam tę dietę, schudłam prawie 7 kg z czego 2 mi wróciły, ale i tak jestem do przodu. Tarez najważniejsze ustabilizować organizm i małymi kroczkami jeszcze redukować wage.

Absolutnie zabraniam stosowania diety młodym osobom, poniżej 20 roku życia.
W tym wieku, wystarczy wiekszy ruch, uprawianie sportów i wyeliminowanie słodkich rzeczy typu marsy chipsy itp:

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 22 Sie, 2008 19:09   

popieram :clap2: tez mam za soba ta diete i jak juz wspomnialam - nigdy wiecej. takie drastyczne odchudzanie nie niesie ze soba nic dobrego. lepiej powoli i rozsadnie :strong: niz szybko i bez glowy :roll:

LukaszKozica 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 11:36   Proponuję odchudzanie zgodne z grupą krwi

Witam serdecznie,

od ponad 5 miesięcy odżywiam się zgodnie ze swoją grupą krwi i schudłem ponad 6 kg.

Nie jest to dieta odchudzająca tylko oczyszczająca nasz organizm z toksyn. Odchudzanie jest naturalne- ponieważ usuwamy z organizmu toksyny i dzięki temu chudniemy.
Założenia diety są bardzo proste, usuwamy z diety produkty, które są szkodliwe dla naszej grupy krwi a włączamy te, które są zalecane.

Zrobiłem osobny temat na forum odnośnie odżywiania zgodnego z grupą krwi.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych, jeżeli macie pytania chętnie odpowiem :)

Zapraszam również na moją stronę.

Pozdrawiam zdrowo
Łukasz

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 12:29   

to bardzo ciekawe. mam nawet książkę, w której jest opisana ta dieta. nigdy nie zagłębiałam sie w jej poznanie, powód jest prozaiczny - nie znam swojej grupy krwi. zawsze byłam okazem zdrowia, nigdy nie byłam w szpitalu i jakoś tak wyszło :roll:

LukaszKozica 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 17:56   c.d. jedz zgodnie ze swoją grupą krwi

odżywianie się zgodne ze swoją grupa krwi jest bardzo proste i przyjemne :)

Jeżeli chodzi o badanie krwi to warto je zrobić (koszt ok. 40zł- prywatna klinika) i spróbować się odżywiać zgodnie z grupą krwi.

Ja osobiście poczułem różnicę i cały czas tę dietę stosuję.
Cały czas diety kojarzyły mi się z obliczeniami kalorii, z super wyrzeczeniami itp. W tej diecie nie trzeba liczyć kalorii (chyba, że ktoś chce mieć szybkie efekty w schudnięciu, to oczywiście może np. zastosować dietę 1000 kcal ale z zalecanych produktów).

Naprawdę warto przejrzeć książki na temat tej diety i spróbować!!!

Pozdrawiam
Łukasz

LukaszKozica 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 17:56   c.d. jedz zgodnie ze swoją grupą krwi

odżywianie się zgodne ze swoją grupa krwi jest bardzo proste i przyjemne :)

Jeżeli chodzi o badanie krwi to warto je zrobić (koszt ok. 40zł- prywatna klinika) i spróbować się odżywiać zgodnie z grupą krwi.

Ja osobiście poczułem różnicę i cały czas tę dietę stosuję.
Cały czas diety kojarzyły mi się z obliczeniami kalorii, z super wyrzeczeniami itp. W tej diecie nie trzeba liczyć kalorii (chyba, że ktoś chce mieć szybkie efekty w schudnięciu, to oczywiście może np. zastosować dietę 1000 kcal ale z zalecanych produktów).

Naprawdę warto przejrzeć książki na temat tej diety i spróbować!!!

Pozdrawiam
Łukasz

Ruby 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 21:45   

Jeju, ludzie.
Mam trochę problemik związany z tą dietką. :crazy:
Bo koleżanka się uparła, w moim wieku, żeby zacząć tą dietę teraz w trakcie roku szkolnego i chcę jej jakoś zdecydowanie jej odmówić, ale ona nadal swoje, jak jej mówię, że to katorga i w ogóle szkoda gadać.
Jesteście w stanie mi jakoś, hm, doradzić czym poza efektem jo-jo i tym że będzie bardzo wyczerpana, mogę jej to wybić z głowy?

Choć uparty z niej osiołek jest. :hmmm:
A ja nie chciałabym żeby potem tego żałowała jakoś :blush: :crazy: :lovers:

Odpowiedz do tematu