Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
dieta kopenhaska
Autor Wiadomość
Anusiak 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 17:45   

Magdziołek napisał/a:
Mała miseczka, mała łyżeczka-a będziesz laseczka

A to mi się podoba strasznie. :grin:

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 06 Sie, 2008 10:11   

:clap2: :clap2: :clap2: mnie też :clap2: :clap2: :clap2:

basal 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008 14:03   kopenhaska

Ja schudłam na kopenhaskiej 9 kg...zazwyczaj bylo to 7 ale niestety....wrocilo mi 4:(

iwonka69 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 09:35   

Witaj basal

ja aktualnie jestem w trakcie diety kopenhaskiej dzis zaczynam 5 dzień.
Czy mogłabyś mi opisac tak w skrócie, twój przebieg diety, czy miałas kryzysy, jak sobie z nimi radziłaś, i czy ewentualnie coś wiecej jadłaś (i co jak nie mogłaś wytrzymac z głodu)?

Ja jakos sobie narazie radze, jest dobrze, ale dzisiaj mam dzien bez kawy (niewiem czy dam rade) i przedemną 7 dzień bez obiadu. Jak zniosłaś tę diete i czy warto sie tak katować.
Te twoje 9 kg uważam za super wynik, a co z ciałem, skóra, biust itp. Czemu 4 kg Ci przybyło, czy nie miałaś potem żadnej diety i w jakim czasie doszły te 4 kg?

Napisz prosze kilka słów.

pozdrawiam
Iwona

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 10 Sie, 2008 11:10   

mniej więcej dwa lata temu byłam na diecie kopenhaskiej. zaczęłam wspólnie z koleżanka i czułam sie świetnie - ona fatalnie. ja trzymałam sie diety rygorystycznie - ona nie do końca :-( .
ja schudlam 8 kg - ona 4. ja utrzymałam wagę przez ok 1 rok - ona chyba jeszcze bardziej przytyła. koleżanka stwierdziła, ze nigdy więcej, ja byłam wniebowzięta w końcu schudłam 8 kg. po roku 5 kg wróciło. teraz z perspektywy czasu uważam, ze to nie jest dobra dieta aczkolwiek 3 kg zrzucone zostały, ale tak sobie myślę, ze gdyby nie całkowita zmiana mojej diety wróciłyby pozostałe kg i to z nawiązka. nie żałuje, ze ja zastosowałam ale jestem pewna ze już nigdy jej nie zastosuje.

nadzwyczajna 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie 10 Sie, 2008 14:19   

blonniczek, ja trzymając sie rygorystycznie schudłam za pierwszym razem 7 kg ( jak miałam jakieś 18 lat ), a potem oczywiscie wróciło. Ze 2 lata temu robiłam też i schudłam 5 i też oczywiście wróciło.
Nie, to nie jest dobra dieta.

Kolejny początek długiej drogi... ważne, by dojść do celu!!

basal 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 10:36   

Witaj iwonka 69

Tak jak napisałam wcześniej dietę kopenhaską stosowałam min trzy razy do końca .
Myśle , że przebieg diety zalezy od nastawienia psychicznego .Ja mniej wiecej tydz , dwa wczesniej podejmuje decyzje ze przejdę na jakas dietę i sie nakręcam:)Zegnam się z winem i rożnymi zakazanymi podczas diety potrawami.Nie oznacza to jednak , że zaczynam sie tym wszystkim obżerać ...
Ostatnich 2 tygodni diety nawet nie odczułam .Byłam ta na nią nastawiona , że poszło bez problemu .czułam się dobrze , wręcz rewelacyjnie.Skrzydeł dodawały mi lecące kilogramy:)
Jeśli chodzi o posiłki to jadłam wg wskazań .Głód zapijałam wodą .Chyba jako najgorsze doświadczenie dla mnie to wypijanie 2 l dziennie...Po takiej diecie mam wstet do niegazowanej wody ( i może stąd problem z wagą)
Co do skóry....hmmmm... moja chyba przeszła już wszystkie fazy chudnięcia i tycia...mam rozstępy ale nie jakoś koszmarnie widoczne...Piersi również nie mam pod sama brodą ale jakoś z tym żyję :)
Wyjaśnię jeszcze skąd te 4 kg po diecie .No cóż... przestałam pić w dużych ilościach no i zaszalałam z chlebem a to zawsze mnie gubi....Musze jednak dodać , że w moim przypadku wahania wagi w ciągu dnia są spore (nawet do 4 kg)..
Reasumując
-jestem zadowolona z kopenhaskiej i zapewne ja jeszcze zastosuje
-uważam że nastawienie psych to polowa sukcesu

Pozdrawiam i życzę wytrwałości tym , którzy dopiero zaczynają
Baska

isztar3 
Pogromca fałdek

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 15:33   

Ja przyłączę się jednak do osób potępiających tą dietę. Faktycznie efekty są szybkie, ale dieta jest tak rygorystyczna, że odpycha od dłuższej pracy nad sobą. Owszem schudłam 8kg, ale wróciły bardzo szybko i to z nawiązką. A po dwóch tygodniach żywienia się za przeproszeniem "niczym" i wodą, rzuciłam się na normalne jedzenie (ot i tajemnica efektu jojo). Chyba jest to dieta dla osób z silnym charakterem! Ja niestety do nich nie należę :oops:

becia 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon 11 Sie, 2008 19:46   

to i ja wtrącę swoje trzy grosze :lol:

podobno tą dietę mozna stosoać tylko raz na rok , ale nie wiem czy faktycznie tak jest, czytałam w gazecie o dietach :hmmm:

Magdziołek 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 06:49   

Ja czytałam, że raz na dwa lata.

blonniczek 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 07:54   

ja też czytałam, że raz na dwa lata ( podobno wynika to z faktu iż dieta ta mocno wycieńcza organizm, ale ile w tym prawdy to nie wiem)

Kid_SiSter 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 11:11   

Najzdrowiej raz na dwa lata, jeśli ktoś się uprze to można najczęściej raz na rok...powody właśnie takie jak napisała błonniczek.

basal 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 14:09   

Jak najbardziej stosować kopenhaska rzadko....Myslę ze raz na 2 lata przy prawidlowo przeprowadzonej diecie

iwonka69 
Niszczyciel kalorii

Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 21:02   

Ja jak narazie nie żałuję jestem zadowlona bo nie mam poczucia głodu. Jedynym mankamentem jest to, że ta dieta jest monotematyczna i juz rzygam tymi befsztykami (wczoraj np. wogóle sobie go nie zrobiłam), a marza mi sie inne smaki, tylko tyle.
Zobaczymy jak ja sie zachowam po diecie, ale napewno bede sie pilnowała i nie rzuce sie na jedzenie. Mój żołądek sie juz skurczył, nie nie mam zamiaru znowu z niego worka zrobić. Teraz pora na diete 1000 kcal. (za trzy dni)

marchewa 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 11:54   

skończyłam jakieś 2 tyg temu, schudłam 8kg, fizycznie wróciło mi ok. 2kg, mentalnie z 10 - kwestia nastawienia psychicznego, czułam się bardzo dobrze kiedy chudłam, obecnie przeżywam każdy zgarnięty gram, czuję się fatalnie przez co zaczyna się podjadanie i złe samopoczucie.

rozmawiałam z zaprzyjaznioną panią dietetyk, doradziła mi, żebym zrobiła kontynuację diety - mianowicie na śniadanie kawa i np grzanka, czy coś niskokalorycznego, na obiad wybrany posiłek z diety, w razie uczucia głodu- zjeść owoc, a nie katować się jedynie wodą, na kolację - również coś z menu.
doradziła mi, żebym jadła tak przez jakieś 2 tyg i stopniowo wprowadzała inne produkty do mojego jadłospisu.

ma sens - odżywianie do którego jest przyzywczajony organizm, bez katuszy i głodzenia się.
zaczynam od jutra:)

Odpowiedz do tematu