Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
dieta kopenhaska
Autor Wiadomość
ariana 
Zawzięty dietowicz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 28 Lip, 2008 20:25   

wiem dlatego po tej na ktoej jestem teraz, diety cud dla mnie w ogole moga nie istniec ^^

ale widzisz Beciu, to ze jestem na tej decie dalo mi wiele do zozumienia z czego sie badzo ciesze, zawsze bylam za zdrowa diete ale dieta kopenhaska mnie jeszcze w tym umocnila i dala motywacji do cwiczen.. wlasciwie to doprowadzial mniie do wielu wnioskow i pzynajmniej ten plus :))

ChceBycSzczupla 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 14:43   

a czy można w diecie kopenhaskiej zastąpić kawę np. herbatką bez cukru? jeżeli ktoś w ogóle nie pije kawy...

Wzrost: 165 cm

ariana 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 14:45   

ChceBycSzczupla, kawa ma Ci dostaczyc sily do piewszego posilku i przyspieszyc trawienie. Ale jezeli nie pijasz kawy mysle, ze hebata w diecie Ci nie namiesza :) takze spokojnie

wookash 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 19:38   

Witam!
Ja jestem po kopenhaskiej juz troche czasu, jak narazie zero jojowców itp gdyz odrazu po tej diecie przeszedlem na south beach, ograniczyłem weglowodany na rzecz białek i dobrych tłuszczów. Chudne dalej ale w stopniu bardzo powolnym. od czasu do czasu wypije jakieś piwo czy innego drinka i nic mi nie jest :D no moze jedynie szybciej efekt widać :P Jeśli chcesz chudnąć na diecie kopenhaskiej samo przestrzeganie jadłospisu nie da Ci wielkich efektów. Radze wykonywać ćwiczenia ogolno rozwojowe w celu przyspieszenia spalania tkanki tłuszczowej i przy okazji rozwoju miesni. jakies bieganie, pajacyki, skłony, przysiady, jazda rowerem tez jest w sumie dobra. Jesli chcesz miec ładny brzuch to 6 weidera. Pamietaj jednak ze jedzenie jest ubogie i przy wysilkach mozesz sie zle poczuc w takim przypadku warto przerwac nadmierny wysiłek.
Pozdrawiam i zycze wytrwałości :D

Bezimienna12 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 11:34   

wookash : I tutaj troszeczke sie mylisz dlatego ze sama dieta bez cwiczen tez przynosi efekty , byc moze mniejsze ale w moim przypadku bylo tak ze nie potrafilam polaczyc tej diety z wysilkiem fizycznym poniiewaz poprostu nie mialam na to sil , samo chodzenie sprawialo ze czulam sie zmeczona , kiedy chcialam pobiegac robilo mi sie ciemno przed oczami po 10 minutach , dlatego odpuscilam z cwiczeniami , schudlam z 56 na 51 kg , co dla mnie nie jest zlym wynikiem .
Jesli chodzi o przestrzeganie jadlospisu to zalezy tez ktorym jadlospisem dysponujesz;p . Mam tu na mysli to ,ze jak czytalam niektore strony to az smiac mi sie chcialo , gdzie np pisalo ze trzeba zjesc calego kurczaka albo 3 szklanki jogurtu narturalnego :lol: :lol: , a nie jak powinno byc prawidlowo czyli 2/3 szklanki jogurtu i 150g piersi z kurczaka :mrgreen: . Poza tym na efekt sklada sie takze ilosc tkanki tluszczowej ktora sie posiada , bo jak wiadomo osoby bardziej przy kosci spalaja tego tluszczyku troche wiecej ;-)

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 11:53   

wookash, no proszę kto się pokazał...

Anonymus 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 16:52   

Powiem szczerze, iż ta dieta jest, jak na mój gust, całkiem efektywna. Podczas jej stosowania waga spadła mi ze 72 na 64/3. Jedyny mankament - stosowałam ją ponad 2 miesiące... Byłam strasznie wyczerpana po jej stosowaniu, dlatego musiałam troche urozmaicić jadłospis. Mianowicie, stosowałam dalej dietę tylko dodałam więcej węglowodanów. Nie przytyłam, waga stała w miejscu przez około miesiąc, kiedy stosowałam urozmaicenie. Teraz odzyskałam siły i na nowo stosuję tę dietkę, ale z jednym urozmaiceniem-jem porządne śniadanie ;E.
A co do ćwiczeń - nie stosowałam żadnych.

Anusiak 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 17:12   

Anonymus napisał/a:
stosowałam ją ponad 2 miesiące..

Anonymus, kopenhaską ponad dwa miesiące stosowałaś :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: . Wcale się nie dziwię, że byłaś po niej strasznie wyczerpana skoro ona dostarcza ok 500 kalorii dziennie. Jeśli chce się scudnąć wystarczy ograniczyć spożywanie kalorii do 1000 - 1200 dołożyć ćwiczenia i efekty będą.

madena 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 17:53   

ja też zaczęłam kopenhaską i więcej już jej nie będę nigdy robiła. Po trzech dniach rozłożyło mnie przeziębienie a wszystkie leki wymiotowałam, więc siłą rzeczy musiałam przestać. Poza tym robiłam tą ze szpinakiem (bo później widziałam też z brokułami) to od niego (ogólnie jest zdrowy, ale nie powinien być spożywany samodzielnie) popękały mi naczynka na nogach. Więc miłych wspomnień nie mam

Anonymus 
Nieśmiałek

Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 20:18   

Anusiak napisał/a:
Anonymus napisał/a:
stosowałam ją ponad 2 miesiące..

Jeśli chce się scudnąć wystarczy ograniczyć spożywanie kalorii do 1000 - 1200 dołożyć ćwiczenia i efekty będą.

Ta, ale efekt osiągnęłam w stosunkowo niedługim czasie. Półroczna dieta nie jest na moja psychikę. Ciągłe wyrzeczenia, to nie ma moje nerwy (;.

Anja 
Przyjaciel Forum

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 09:39   

No nie ja jednak wolę powolutku chudnąć a zdrowo

Loriette 
Pogromca fałdek

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 09:48   

Anonymus napisał/a:
Półroczna dieta nie jest na moja psychikę. Ciągłe wyrzeczenia, to nie ma moje nerwy (;.

Przecież dieta może być czymś przyjemnym! :fun: Przynajmniej ja mam takie doświadczenie. Do prawda brak czekolady może zaboleć, ale fakt o lepszej figurze poprawia mi humor! :clap:

loriette.photoblog

Bezimienna12 
Nieśmiałek

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008 10:57   

Uzytkowniczke powyzej popieram w 100% :-D .
Po kopenhaskiej kazdy normalny posilek jest czyms doskonalym :lol: :mrgreen: :lol: . No ale trwalo to tylko 13 dni i na chwile obecna nie zaluje ze ja zastosowalam :->
A jesli chodzi o slodycze to jak pomysle ile maja kalorii i ze odlozy mi sie to wszystko w organizmie to odechciewa mi sie ich jesc :-P

wookash 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 09:44   

Bezimienna12 napisał/a:
Po kopenhaskiej kazdy normalny posilek jest czyms doskonalym.
120% racji hahaha ale kto wie moze za rok jeszcze wroce do niej :P jak narazie nie mam zamiaru stosowac bo cel osiągnięty :-D

Magdziołek 
Zawzięty dietowicz

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 17:43   

Problemowa,
Ja byłam na tej diecie dwa razy i nie ma siły tyje się.... po skończonym dietkowaniu. A dieta jest trudna, ja pracowałam i ledwie łaziłam po niej. Przygotowanie tylko dla mnie (a mam rodzinkę) odpowiednich produktów - było problemowe i drogie... Nie ma sęsu wierz mi lepiej jeść w miarę normalnie... tylko mniej i więcej się ruszać, sama dieta to za mało.
:!: [b]Mała miseczka, mała łyżeczka-a będziesz laseczka :!:[/b]
A jeśli chcesz koniecznie wytzrmać 13 dni, to ja nawet gumy nie żułam, kawa bez mleka,,, i co z tego? Kiloski wracają, szybka utrata wagi (w 2 tyg schudłam 5 kg) ale i szybki efekt jojo.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu