Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś dla zdesperowanych (dieta hCG)
Autor Wiadomość
Not Sure 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 12 Sty, 2011 22:09   Coś dla zdesperowanych (dieta hCG)

Witam bywalców! Sprawdzałem w wyszukiwarce i na ten temat nie ma ani jednego posta - będę więc chyba pierwszym. Chodzi mianowicie o mało jeszcze znaną w naszym kraju kurację odchudzającą hCG opracowaną przez dra ATW Simeonsa. Gdy półtora miesiąca temu szukałem informacji na ten temat to po polsku nic nie znalazłem. Było natomiast sporo pozytywnych opinii po angielsku, więc postanowiłem spróbować. Rezultaty okazały się niebywale pozytywne - nie dość że schudłem 12 kg w cztery tygodnie, to na dodatek odbyło się to w bardzo komfortowy sposób. Żadnych wyrzeczeń, wysiłku czy mordęgi - po prostu luzik! No i te utracone kilogramy wcale nie chcą na dodatek wracać. 8-)

Wypada jeszcze wspomnieć, że byłem tzw. "trudnym przypadkiem". Dwa lata temu ważyłem aż 128 kg i żmudną dietą (Montignac i Low Carb) zbiłem wagę do 103 kg. Tu jednak stanęło w miejscu i nie chciało iść dalej. Miałem więc ciągle 30 kg nadwagi, ale za to żadnego pomysłu jak się ich pozbyć. Wybawieniem okazała się właśnie dieta hCG, która tak mi się spodobała że na połowę lutego planuję kolejny etap kuracji.

Nie będę tutaj wklejał ani opisywał szczegółów, gdyż jest ich naprawdę sporo. Zapraszam natomiast na specjalny blog (adres w sygnaturce) gdzie opisałem wszystkie detale swojego programu. No i oczywiście ciekaw jestem waszych opinii na ten temat.

tutku 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 14 Sty, 2011 08:37   

nie ryzykowałabym z hormonami. Dlatego nie jestem przekonana do tej diety.

Not Sure 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Pią 14 Sty, 2011 08:50   

Owszem, ta dieta JEST szalenie niebezpieczna. W krótkim czasie poprzez swoją skuteczność potrafi dosłownie zmiażdżyć tego mentalnego wirusa, który czyli nas grubymi. Przetrąca mu kark i powoduje że już nigdy nie będzie miał nad nami władzy. Sytuacja się odwraca - to my zyskujemy teraz nad nim władzę. Nie dziwi mnie więc wcale ten jego paniczny lęk i próby odwiedzenia nas (oraz innych) od wypróbowania tej metody.

Korcia 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 16:31   

Szczerze - nie ryzykowałabym pakowania się hormonami.
Uważam, że przyjmowanie jakiejkolwiek chemii, powinno się ZAWSZE konsultować z lekarzem i najpierw zrobić badania, żeby wykluczyć szereg ewentualnych przeciwwskazań.
Ty Not Sure wnioskuję, że lekarzem nie jesteś i nie masz medycznej wiedzy, więc nie możesz w stu procentach stwierdzić, że dieta nie jest absolutnie szkodliwa. Ponadto, fakt, że Tobie nie zaszkodziła nie wyklucza tego, że komu innemu może zaszkodzić. Osobiście mam wykształcenie paramedyczne i nie polecam zabawy z hormonami, szczególnie na własną rękę. Układ hormonalny to niesamowity i zarazem bardzo czuły mechanizm. Nie mówię z góry tej diecie "nie", ale jeśli już to tylko pod ścisłą kontrolą lekarza i po badaniach u endokrynologa!! :!:

GrzegorzKowaluk 
Nieśmiałek

Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 19:17   

Witam,
jestem dietetykiem. 12kg w cztery tygodnie bez efektu jojo? Aż nie chce mi się wierzyć. ODRADZAM samodzielne stosowanie jakichkolwiek hormonów. Jest to bardzo niebezpieczne. Skutki mogą się ciągnąć przez lata. Dlatego najlepszym sposobem na odchudzanie niech będzie nie "super nowa cud dieta", a racjonalne odżywianie dopasowane do indywidualnych potrzeb.

Odpowiedz do tematu