Dieta, diety, odchudzanie :: Forum DIETY.PL Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Chce schudnac!!!
Autor Wiadomość
maala 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 22:31   Chce schudnac!!!

Witam Was wszystkim ;) Jestem tutaj nowa choć od dluzszego czasu przegladam fora, i bardzo zaciekawile mnie wasze przygody i madre porady:) Wiec tak mam na imie Patrycja mam 16 lat, 168cm i waze 64kg :(( Zaniedbalam sie tak przez ostatnie dwa lata kiedy poznalam mojego chlopaka, zaczelam sie zle odzywiac pizze rozne fast foody...
Chcialambym schudnac do 50-54kg to moja wymarzona waga. Wiem bardzo wiele o dietach i o odchudzaniu dzieki forum i miedzy innymi dzieki Wam ;) ! Niestety nie wiem jak sie zabrac za odchudzanie, niewiem jak zaczac diete i ogolnie. Zawsze mowie sobie, zaczynam od jutra i niestety nic z tego. Potrzebuje czyjeś mobilizacji i porady, abym sama mogla sobie pozniej radzic;)

Ogolnie z wygladu jestem szczupla, nogi posladki wszystko ok, ale z brzuchem to mam wielki klopot, mam wielka oponke i tluszcz mi sie bardzo odklada na boczkach. Wiec prosze was o doradzenie z dieta i jakimis cwiczeniami na brzuch i boczki. Ostatnio cwiczylam callanetics ale nie wiem czy sa to dobre cwiczenia...

Prosze o pomoc !! i z góry dziekuje :))

JAZOO 
Przyjaciel Forum

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 05:32   

maala, witaj, jak na początek powiem że fajnie że jesteś z nami, ale ... wydaje mi się że Twoja waga jest niezła , jesli chodzi o brzuszek... zmień sposób odżywiania , ewentualnie chłopaka :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: a poważniej , serio , zrezygnuj z fast foodów to nic dobrego , choc smaczne, a ćwiczenia to moim zdaniem wszelkie ćwiczenia na mięśnie brzucha, począwszy od tradycyjnych brzuszków :mrgreen: , na pewno jednak znajdą się osoby które wskażą Ci szczegółowo jaki rodzaj ćwiczeń jest dla Ciebie :thumbsup: :wave:

maala 
Czytelnik/podglądacz

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 16:11   

Dziekuje za odpowiedz ;) Noo teraz juz fast foodow nie jem :PP i w sumie odzywiam sie zdrowo ale nie wiem jeszcze jak dokladnie to robic i jak ukladac posilki. A jesli chodzi o cwiczenia to znam duzo tylko nie wiem ktore wybrac :( Niewiem czy pilates czy callanetisc a moze cos innego...? Bo te wszystkie cwiczenia sa na miesnie brzucha a zeby miec miesnie to trzeba miec najpierw PŁASKI BRZUSZEK :(((

HoodiaGordonii 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Nie 11 Lip, 2010 09:02   

Najpierw ułóż sobie dobrą dietę,unikaj fast foodów i jedz posiłki o równych godzinach,trzymaj się ustalenia że kolacje jesz np o 18 i trzymaj się tego co dziennie. A z ćwiczeń polecam jeszcze basen.

wera12 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011 11:52   

Pilates ogólnie pięknie rzeźbi ciało, mięśnie się wzmacniają, figura jest smukła, ale to nie jest forma ćwiczeń mająca na celu zrzucenie tłuszczyku. Proponowałabym aerobik / aqua aerobik. Jeśli chodzi o posiłki to najważniejsze jest pożywne śniadanie. Pamiętaj żeby w ciągu dnia zawsze jakieś warzywko dorzucić, jeść sporo białka, które wolno się trawi i ma się dłużej uczucie sytości. Ja jeszcze w ciągu dnia wypijam butelkę wody z rozpuszczonym aqua slim, przez co nie mam takich nagłych napadów głodu.

tutku 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Sro 12 Sty, 2011 10:32   

na brzuszek dobry jest trening cardio lub aerobowy - chodzi o to byś ćwiczyła w intensywnym tempie. Jeśli nie lubisz treningów to polecam taniec brzucha. Śniadanie jedz pół godziny po przebudzeniu, następne posiłki co 2,5godz. Regularne odżywianie sprawi, że nie będziesz głodna. Tylko nie stosuj głodówki. Dla Ciebie odpowiednia będzie dieta 1300kcal. Białko musi stanowić minimum 30%

Olga34 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 18:34   

A gdybyś tak nie stosowała żadnej diety, tylko zrezygnowała z fastfoodów? Chłopaka oszczędź :)

Jolinka 
Początkujący odchudzacz

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011 12:13   

Chłopaka oszczędź koniecznie! Co do zdrowego odżywiania, to proponuje zmianę nawyków żywieniowych zacznij jeść regularnie i zdrowo. Co do fast foodów to zapomniałabym, że coś takiego w ogóle istnieje. Oprócz zdrowia to na dłuższą metę można by zacząć świecić w nocy. Dietkę wybierz sensowną i zbilansowaną, jest ich mnóstwo. Dukan, Montagniac, dieta oparta na indeksie glikemicznym , strukturalna i dieta 36s. Jak widać jest tego wiele, więc poczytaj i wybierz coś właściwego dla siebie :]

Teresa Szymczak 
Nieśmiałek

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011 22:16   

Diet jest całe mnóstwo ale ich nie polecam. Tak na "oko" wydaje się, że są sensowne.
W praktyce jednak dość uciążliwe i niebezpieczne dla zdrowia. Radziłabym zwiększyć ilość białka w diecie - od 1,2 do 1,5 grama na kilogram masy ciała. Podczas odchudzania białko wzmacnia mięśnie tym samym podkręcając metabolizm. Białko chroni mięśnie przed schudnięciem. Najlepiej aby znalazł się w każdym posiłku.
Pamiętaj o piciu wody mineralnej. Powodzenia :)

Poniżej zestawienie białek gdzie występują i w jakich ilościach.
Idealnie byłoby gdyby połowa była pochodzenia roślinnego a połowa zwierzęcego.
Soja ma wszystkie aminokwasy potrzebne dla organizmu.

Zestawienie produktów spożywczych zawierających białko

NABIAŁ
Białko jajka: 7 białek =25 gramów
Serek wiejski (odtłuszczony) 1 kubek = 25 gramów
Mleko (0,5 %) 1 kubek = 8,5 grama
Ser twarogowy chudy (100g) = 20 gramów
Ser twarogowy homogenizowany 1 kubek =25 gramów
Jogurt naturalny (2% tłuszczu) 1 kubek=7 gramów białka
Kefir 1 kubek = 7 gram białka

MIĘSO
Wołowina chuda: 120 gramów (waga surowego mięsa)= 25 gramów
Pierś z kurczaka: 120 gramów (waga surowego mięsa)= 26 gramów